Hoe Dead Space op Linux te spelen

Dead Space is een survival-horrorspel ontwikkeld door EA Redwood Shores en uitgegeven door Electronic Arts. Het spel werd uitgebracht op PS3, Xbox 360 en Windows. Hier leest u hoe u Dead Space op Linux kunt spelen.

Dead Space is uitgebracht op Steam maar nooit geport naar Linux. Gelukkig wordt de Steam-app geleverd met Proton, waarmee je Windows-games kunt gebruiken en ze op Linux kunt laten draaien. Om de nieuwste release van Steam op uw Linux-pc te laten werken, opent u een terminalvenster.

Steam installeren

Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier. Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, volgt u de onderstaande instructies.

Ubuntu

Gebruik het volgende om Steam op uw Ubuntu-systeem te laten werken: apt installeren commando hieronder.

sudo apt install steam

Debian

Degenen die Steam op Debian willen laten werken, moeten het nieuwste Steam DEB-pakket naar hun computers downloaden. De … gebruiken wget download onderstaande opdracht, pak het nieuwste DEB-pakketbestand van Valve.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Na het downloaden van het Steam DEB-pakket naar uw computer, kan de installatie beginnen. De … gebruiken dpkg opdracht downloaden, stelt u de nieuwste release van het Steam DEB-pakket in.

sudo dpkg -i steam.deb

Zodra het Steam DEB-pakket op uw systeem is geconfigureerd, moet u de afhankelijkheden corrigeren die mogelijk zijn ontstaan ​​tijdens het installatieproces met behulp van de apt-get install -f.

  Hoe Arch Linux op te schonen en te versnellen?

Arch Linux

Steam werkt op Arch Linux, maar je moet vooraf de “multilib”-softwarerepository op je computer instellen. Open hiervoor het bestand /etc/pacman.conf in uw favoriete teksteditor (als root).

Zodra de teksteditor op uw computer is geopend, zoekt u de regel “multilib” en verwijdert u het # -symbool van voren. Verwijder vervolgens de # symbolen uit de regels eronder. Als u klaar bent, slaat u de bewerkingen op en voert u de onderstaande opdracht uit.

sudo pacman -Syy

Stel ten slotte de nieuwste release van Steam op uw computer in met behulp van de Pacman onderstaande opdracht.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Als je Fedora of OpenSUSE Linux gebruikt, kun je de nieuwste release van Steam op je computer instellen met behulp van softwarebronnen die bij het besturingssysteem zijn geleverd. Dat gezegd hebbende, de Flatpak-release van de app werkt veel beter, en we raden aan om die in plaats daarvan te gebruiken.

Flatpak

Om Steam als Flatpak te laten werken, begint u met het installeren van de nieuwste release van de Flatpak-runtime op uw computer. Als je hulp nodig hebt bij het instellen van de Flatpak-runtime op je computer, volg dan onze gids over dit onderwerp.

  Hoe Bitcoin Gold (BTG) Cryptocurrency op Linux te minen met Minergate?

Voer de twee onderstaande opdrachten in om Steam op uw computer in te stellen nadat u de nieuwste release van de Flatpak-runtime op uw computer hebt ingesteld.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Speel Dead Space op Linux

Met Steam op uw systeem geïnstalleerd, start u de app op uw computer. Log vervolgens in op uw account en volg de stapsgewijze instructies hieronder om Dead Space op uw computer te laten werken.

Stap 1: Zoek het menu “Steam” en klik erop met de muis. Zoek vervolgens de optie “Instellingen” en klik erop om het Steam-instellingenvenster in de app te openen.

Zoek in het venster Steam-instellingen het gedeelte “Steam Play” en selecteer het. Vink vervolgens het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” en het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan.

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” in Steam en klik erop met de muis om toegang te krijgen tot de Steam-winkel. Eenmaal in de Steam Store, klik met de muis op het zoekvak. Typ vervolgens ‘Dode ruimte’. Druk tot slot op Binnenkomen om de resultaten te bekijken.

Stap 3: Kijk door de Steam-zoekresultaten voor “Dead Space” en klik erop met de muis. Zodra je de game in de zoekresultaten hebt geselecteerd, ga je naar de Steam-winkelpagina van de game.

  Sony PSP-games spelen in Retro Arch op Linux

Zoek op de Dead Space Steam-winkelpagina de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik erop met de muis. Als je deze knop selecteert, kun je het proces doorlopen om de game voor je account te kopen.

Stap 4: Zoek de knop “Bibliotheek” in Steam en klik erop met de muis. Als je het hebt geselecteerd, zoek je “Dead Space” en selecteer je het om toegang te krijgen tot de game in je Steam-bibliotheek. Klik vervolgens op de blauwe knop “INSTALLEREN” om het spel te downloaden en in te stellen.

Stap 5: Nadat de game op je Linux-pc is geïnstalleerd, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Selecteer de groene knop “PLAY” om Dead Space op uw computer op te starten.

Veel plezier en veel plezier met gamen!