Hoe Dropbox-ondersteuning in de Dolphin File Manager in te schakelen?

KDE’s Dolphin-bestandsbeheerder heeft veel coole functies. Een van de beste functies is dat gebruikers services van derden kunnen downloaden om in de browser in te stellen. In dit artikel laten we je zien hoe je Dropbox-ondersteuning in Dolphin inschakelt.

Door Dropbox-ondersteuning in Dolphin in te schakelen, kun je gemakkelijk bestanden delen, downloadlinks genereren en op “verzenden naar Dropbox” rechtstreeks vanuit je Linux-desktopomgeving klikken.

Installeer Dolphin

Als je de KDE Desktop-omgeving op Linux gebruikt, is Dolphin al ingesteld en geïnstalleerd. Dolphin is echter bruikbaar op veel andere Linux-setups. Om het te installeren op zaken als Cinnamon, Gnome en anderen, moet je een terminal openen en de volgende pakketten installeren.

Opmerking: de Dolphin-bestandsbeheerder is een QT-toepassing en ziet er het beste uit op KDE Plasma en LXQt. Installeer Adwaita-Qt om het op een GTK-desktopomgeving te gebruiken.

Ubuntu

sudo apt install dolphin

Debian

sudo apt install dolphin

Arch Linux

sudo pacman -S dolphin

Fedora

sudo dnf install dolphin

OpenSUSE

sudo zypper install dolphin

Generieke Linux

Dolphin is de officiële bestandsbeheerder voor de KDE-desktopomgeving en de Plasma-desktop. Het feit dat het een belangrijk onderdeel is in KDE betekent dat Dolphin, hoe obscuur je Linux-distro ook is, beschikbaar zou moeten zijn. Zoek in uw pakketbeheerder naar “dolphin file manager” en installeer het zoals u gewoonlijk programma’s installeert.

  3 tools om grafieken of grafieken online te maken en in te sluiten

U kunt ook de broncode van de Dolphin-bestandsbeheerder uit hun GitHub-pagina en bouw het met cmake.

Installeer Dropbox

Het instellen van de Dropbox-plug-in in Dolphin is zinloos, tenzij de daadwerkelijke service op uw Linux-pc werkt. Ga naar de officiële Dropbox-website, en klik op “Installeren” om naar de officiële downloadpagina te gaan. Zoek vanaf daar naar je versie van Linux en pak het pakket dat je nodig hebt.

Als je problemen hebt met het installeren van de Dropbox-cloudsynchronisatietool op je Linux-desktop, hebben we je gedekt! Bekijk onze uitgebreide handleiding over hoe u het Dropbox-synchronisatiesysteem op Linux kunt laten werken.

Opmerking: Dropbox heeft verklaard dat ze de ondersteuning voor bestandssystemen op andere Linux dan Ext4 stopzetten. Voordat u deze app op uw systeem installeert, moet u ervoor zorgen dat u Ext4 gebruikt. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk Linux opnieuw op uw computer installeren om dit bestandssysteem in te schakelen.

Met Dropbox ingesteld op Linux, is het tijd om in te loggen. Laat het vervolgens synchroniseren met de ~/Dropbox-map in je thuismap.

Dropbox-service instellen in Dolphin

Dropbox-integratie in de Dolphin-bestandsbeheerder werkt met een plug-in van derden. Deze plug-in wordt geleverd in een pakket dat bekend staat als “dolphin-plug-ins”. Als u het op uw Linux-pc wilt installeren, start u een terminalvenster en volgt u de aanwijzingen die overeenkomen met het besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Opmerking: zorg ervoor dat de Dropbox-app actief is voordat u deze plug-in installeert, aangezien deze afhankelijk is van uw Dropbox-configuratiebestand om te werken.

  Een onkostenformulier instellen in Microsoft Word

Ubuntu

sudo apt install dolphin-plugins

Debian

sudo apt-get install dolphin-plugins

Arch Linux

sudo pacman -S dolphin-plugins

Fedora

sudo dnf install dolphin-plugins

OpenSUSE

sudo zypper install dolphin-plugins

Generieke Linux

De Dolphin-plug-ins zijn beschikbaar op alle Linux-distributies die bij de Dolphin-bestandsbeheerder worden geleverd. Zoek met uw pakketbeheerder naar “dolphin-plugins” en installeer deze. Of pak de de code van het plug-inpakket van GitHub en installeer het op uw Linux-computer.

Plug-in inschakelen

Het plug-inpakket staat op uw Linux-pc en Dolphin ziet het. U kunt echter pas communiceren met Dropbox als de instellingen van de plug-in volledig zijn ingesteld op uw systeem. Om de Dropbox-integraties in te schakelen, start u uw Dolphin-bestandsbeheerder, zoekt u “Control” en selecteert u het.

Selecteer in het menu “Bediening” “Dolfijn configureren” om het hoofdconfiguratiegebied voor bestandsbeheer weer te geven. Zoek in het hoofdconfiguratiegebied naar de optie “Services” en selecteer deze om de geïntegreerde servicelijst van de bestandsbeheerder te openen.

Blader door de lijst met services en zoek naar de optie “Dropbox”. Vink het vakje naast “Dropbox” aan om de integraties in te schakelen, klik op “Toepassen” en sluit Dolphin. Wanneer je Dolphin opnieuw opent, zie je Dropbox in het rechtsklikmenu en een groen vinkje op je synchronisatiemap in de thuismap.

Dolphin Dropbox-plug-in

De nieuwe Dropbox-integraties van Dolphin zijn toegankelijk via het rechtsklikmenu. Om het te gebruiken, start u uw bestandsbeheer en zoekt u een bestand in uw Dropbox-synchronisatiemap. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de gegevens. In het rechtsklikmenu zie je enkele Dropbox-opties.

Verplaatsen naar Dropbox

Als je je buiten de gedeelde Dropbox-map bevindt, zie je de optie ‘Verplaatsen naar Dropbox’ in het rechtsklikmenu. Met deze functie kan de gebruiker zonder enige moeite gegevens rechtstreeks naar de synchronisatiemap verzenden. Om het te gebruiken, markeert u een bestand of map in Dolphin, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de optie “Verplaatsen naar Dropbox”.

  Een PowerPoint-organigram maken met Excel-gegevens

Delen

Om een ​​bestand vanuit Dolphin te delen, selecteert u de optie “Kopieer Dropbox-link”, en een openbare URL zal naar het klembord van uw computer gaan. Druk op Ctrl + V om de openbare URL met een vriend te delen.

Een map delen

Privé delen via Dolphin naar Dropbox doe je door met de rechtermuisknop op een map te klikken en de knop “Delen” te selecteren. Als u de optie “Delen” selecteert, wordt er onmiddellijk een nieuw browservenster geopend voor Dropbox.com, dat u kunt gebruiken om een ​​share in te stellen.

Visie

Je kunt de inhoud van elke map bekijken of een bestand op de Dropbox-website bekijken door iets te selecteren, met de rechtermuisknop te klikken en ‘Bekijken’ te selecteren. U kunt ook opmerkingen over bestanden/mappen bekijken door de knop “Opmerkingen bekijken” te selecteren.