Hoe e-mailadres veilig te stellen in Gmail, Yahoo, Outlook en andere clients

Laten we snel kijken om het e-mailadres van populaire e-mailclients veilig te stellen, waaronder Gmail, Yahoo, Outlook en meer.

E-mails zijn een cruciaal onderdeel van zakelijke communicatie en strategieën voor het werven van klanten. Bedrijven voelen het belang ervan en besteden een substantieel deel van hun marketingbudget aan e-mailmarketing en het versturen van nieuwsbrieven.

Toch bereiken de e-mails die je verstuurt vaak niet het beoogde publiek vanwege de ingebouwde algoritmen voor spamdetectie. Daarom moet u uw abonnees mogelijk informeren over safelisting om een ​​gezonde communicatielijn te behouden.

En als publiek willen we die cruciale e-mails van bedrijven waarmee we communiceren niet missen.

In dergelijke gevallen zijn safelists handig.

Veilige lijst

Door een e-mailadres op de veilige lijst te plaatsen, komt het in de bedoelde ‘Inbox’ terecht en vermijdt u het gezelschap van ongewenste dingen in de map ‘Spam’.

Dit creëert een uitzondering en de e-mailfilters hebben geen last van de afzender die op de veilige lijst staat.

Verdere secties geven het safelisting-proces aan bij de belangrijkste e-mailservices. Voor deze illustratie nemen we ‘[email protected]’ als voorbeeld op safelist, die onze prestigieuze epcdream.nl-nieuwsbrief verstuurt.

Gmail

Met Gmail is dit heel eenvoudig; u kunt dit doen zonder instellingen in te voeren. Zorg ervoor dat Gmail is geopend in een desktopwebbrowser.

Open nu het dashboard en klik op het filterpictogram in het vak Zoek e-mail leeg.

Typ vervolgens het e-mailadres dat u op de veilige lijst wilt plaatsen en klik vervolgens op Filter maken. Schakel daarna het selectievakje Nooit naar spam verzenden in en klik op Filter maken.

  Hoe u kunt controleren of uw processor 32-bits of 64-bits is?

Dit helpt de volgende e-mails van dit specifieke adres in de inbox te belanden. U kunt dit bevestigen in het gebied Instellingen onder Filters en geblokkeerde adressen.

Vooruitzichten

Met Outlook kunt u het e-mailadres of de domeinnaam invoeren om meerdere adressen die tot dezelfde bron behoren op de veilige lijst te zetten.

Open het Outlook-dashboard op het bureaublad, klik op het tandwielpictogram en open Alle Outlook-instellingen bekijken.

Ga nu vanuit het zijpaneel naar Mail en klik op Ongewenste e-mail. Vervolgens kunt u op +Toevoegen klikken om het ‘veilige’ e-mailadres of de domeinnaam in te voeren en op enter klikken.

Hierdoor verschijnt onderaan de optie Opslaan of Weggooien, waar u de juiste kunt selecteren om de bewerking te voltooien.

Yahoo

Yahoo heeft een soortgelijk proces als Gmail. Men kan het gebied Instellingen (tandwielpictogram) openen om op Meer instellingen te klikken.

Selecteer vervolgens Filters in het zijpaneel en klik op +Nieuwe filters toevoegen onder Uw filters.

Begin met de filternaam en vouw Van binnen Regels instellen uit om Bevatten te selecteren.

Hier kunt u het e-mailadres of de domeinnaam invoeren, de map kiezen en op Opslaan klikken om de regel in te schakelen.

Protonenpost

Een van de beste privé-e-mailproviders, Proton Mail, heeft krachtige filters om uw favoriete afzenders op een veilige lijst te zetten.

Klik eerst op het tandwielpictogram rechtsboven en klik op Ga naar instellingen.

Zoek nu Filters in het zijpaneel en klik op Filter toevoegen onder Aangepaste filters. U kunt Sieve-filters ook gebruiken door een aangepast script te schrijven in Sieve, een eenvoudige programmeertaal voor e-mailfiltering.

  Alles wat u moet weten over Nintendo Switch-modding

We houden het echter bij de eenvoudigere methode.

Filter toevoegen opent een dialoogvenster met een proces van vier stappen om een ​​e-mail of domein op de veilige lijst te zetten.

Het begint met het benoemen van het filter en stelt vervolgens de voorwaarden in.

Hier kunt u de opties ‘De afzender’ en ‘bevat’ kiezen uit de respectieve vervolgkeuzelijsten om het e-mailadres voor de veilige lijst in te voeren en op Volgende te klikken.

Dit gaat naar het tabblad Acties, waar u kunt labelen, beslissen over de bestemmingsmap en nog een paar aanpassingen kunt doen voordat u het filter opslaat/voorvertoning weergeeft.

Bijzonder is dat je de filters ook kunt toepassen op bestaande e-mails.

Over het algemeen is Proton een van de beste e-mailserviceproviders met op privacy gerichte functies en krachtige filters die u eenvoudig kunt instellen.

Zoho Mail

Zoho, de thuisbasis van meer dan 80 miljoen gebruikers wereldwijd, biedt een uitstekende privacyvriendelijke applicatiesuite die vaak nek-aan-nek strijdt tegen giganten als Google.

De e-mail wordt geleverd met een zeer productief ogende interface waar u e-mailadressen of domeinen op een veilige lijst kunt zetten.

Safelisting begint met het klikken op het tandwielpictogram, dat zich rechtsboven op het dashboard zelf bevindt. Dit opent een ander venster met een paneel aan de linkerkant waarin Filters worden gehost.

Vervolgens vraagt ​​het om de filternaam, voorwaarden en trefwoorden om te markeren waar u een specifiek e-mailadres of een domeinnaam kunt invoeren.

Ten slotte kunt u de Acties selecteren en onderaan op Opslaan klikken om de filters van kracht te laten worden.

  Beste ontwikkelaar, dit is waarom ik uw app niet zal kopen

GMX-mail

GMX is een iets minder populaire e-mailserviceprovider die wordt geleverd met een enigszins retro-uiterlijk, hoewel een volledig functionele interface.

U kunt safelisting starten door Meer te zoeken op het GMX-dashboard en op E-mailinstellingen te klikken in de pop-up eronder.

Zoek vervolgens naar Filterregels in het zijpaneel en selecteer daarna Persoonlijke filterregels maken.

Hier stelt u de voorwaarden voor de afzender in. Hiermee kunt u alles invoeren waarvan u denkt dat het op de veilige lijst moet staan.

Men kan het e-mailadres of de domeinnaam invoeren om alle e-mails van een specifieke website toe te staan.

Selecteer ten slotte de actie en map voor de gemarkeerde e-mails in het gedeelte Voer de volgende taken uit en klik rechtsonder op Filterregel maken.

laatste woorden

Als ontvanger is het aan u om deze instellingen aan te passen met uw e-mailserviceprovider. Dit zijn eenmalige configuraties die u moet uitvoeren om te voorkomen dat u belangrijke communicatie mist.

PS: Elke internetregistratie vraagt ​​om onze e-mail, en we krijgen de rest van ons leven nogal wat verkooppraatjes. U kunt dat echter veranderen met deze wegwerp-e-mailadressen en ervoor zorgen dat uw inbox vrij blijft van ongewenste rommel.

gerelateerde berichten