Hoe e-mailinstellingen voor iPhone en iPad te configureren

Mail is de ingebouwde e-mailapp op elke iPhone en iPad. Het beschikt niet over enkele van de meer geavanceerde opties die je in apps van derden zult vinden, maar het werkt goed. Als Mail voor u nieuw is, zijn er een paar dingen die u misschien wilt instellen voordat u het gebruikt. Laten we kijken.

E-mailaccounts beheren en toevoegen

Het beheren, toevoegen en verwijderen van e-mailaccounts op een iPhone of iPad gebeurt in de Instellingen-app in plaats van in de Mail-app. Open de app Instellingen en selecteer ‘Wachtwoorden en accounts’.

Hier ziet u een lijst met alle accounts op uw apparaat. Deze omvatten alle Google-, Exchange- of Microsoft-accounts, evenals uw iCloud-account. Alles dat e-mail, agenda’s en notities ondersteunt, wordt in deze lijst weergegeven. Als je een nieuw account wilt toevoegen, tik je op de knop ‘Account toevoegen’.

Je ziet dan een lijst met populaire accounttypes, evenals een “Overige” optie voor iedereen met een gespecialiseerde configuratie. Tik op het type account dat u moet toevoegen en volg de authenticatie-instructies. Deze zullen verschillen afhankelijk van het type account, maar wijzen allemaal vanzelf.

Meldingen inschakelen

Je beheert alle iPhone- en iPad-meldingen in de Instellingen-app en pushmeldingen zijn niet anders. Open Instellingen en tik op “Meldingen” om een ​​lijst te zien van de geïnstalleerde apps die meldingen ondersteunen. Zoek en tik op de optie “Mail”.

  AirPods-batterij controleren op iPhone, Apple Watch en Mac

Zorg ervoor dat de schakelaar “Meldingen toestaan” is ingeschakeld (als u meldingen wilt) en kies vervolgens hoe u wilt dat meldingen binnenkomen. U kunt kiezen of u pictogrambadges, meldingen op het vergrendelscherm wilt zien en waarschuwingsgeluiden wilt horen wanneer er een e-mail binnenkomt.

De lengte van voorvertoningen wijzigen

Als je veel e-mails ontvangt, wil je misschien ook bepalen hoeveel van een bericht je als voorbeeld ziet in de Mail-app. Met langere voorvertoningen kun je zien waar berichten over gaan zonder ze te openen. Met kortere voorbeelden kunt u meer berichten tegelijk op het scherm zien.

Ga naar Instellingen en tik vervolgens op de optie “Mail”.

Tik op de optie “Voorbeeld” in het gedeelte “Berichtenlijst”.

Selecteer ten slotte het aantal regels dat u wilt weergeven. De opties variëren van Geen tot vijf regels.

De opties wijzigen wanneer u veegt

Als u veel e-mails moet verwerken, kan het triageren van die e-mail een groot deel uitmaken van het verwerken van een overvolle inbox. Snel een e-mail kunnen vegen om deze te archiveren, markeren als gelezen of markeren is een echte zegen voor de productiviteit.

Open opnieuw de app Instellingen en tik op de optie “Mail”.

  Coördinaten voor breedtegraad en lengtegraad vinden met Google Maps

Tik vervolgens op “Veegopties” om wijzigingen aan te brengen in de acties die Mail uitvoert wanneer u een bericht veegt.

Het resulterende scherm toont twee opties: één voor wanneer u naar links veegt en één voor wanneer u naar rechts veegt. Selecteer de actie die u met elk gebaar wilt uitvoeren door op de opties “Naar links vegen” of “Rechts vegen” te tikken.

Hoe externe afbeeldingen te laden

Het laden van externe afbeeldingen in uw e-mail is deels een beveiligingsprobleem en een deels bandbreedteprobleem. Afzenders van spam kunnen kleine ingesloten afbeeldingen gebruiken om te bepalen of je een bericht hebt geopend (en daardoor hebben geverifieerd dat je e-mailadres legitiem is). Foto’s kunnen ook bandbreedte opeten als je er veel van krijgt. En merk hier op dat we met externe afbeeldingen praten over afbeeldingen die inline URL’s zijn in een bericht die verwijzen naar afbeeldingen online (net als in een webpagina). We hebben het niet over foto’s die mensen in hun e-mails aan jou hebben toegevoegd.

De optie om externe afbeeldingen te laden is standaard ingeschakeld in Mail, maar u kunt deze uitschakelen.

Zoals je misschien al geraden had, bevindt die schakelaar zich in de app Instellingen, in het gedeelte Mail.

E-mails ordenen op thread

Het ordenen van e-mail per thread is iets dat kan helpen bij het opruimen van een drukke Inbox, dus als je het wilt inschakelen, vind je de optie in Instellingen > E-mail.

  Wat zijn NVMe-schijven en moet u er een kopen?

Schakel in het gedeelte “Threading” de schakelaar voor “Organiseren op draad” in de aan-positie.

Een handtekening instellen

E-mailhandtekeningen zijn geweldige manieren om e-mails af te melden op een manier die niet alleen de afzender opnieuw bevestigt, maar waar nodig ook verdere contactgegevens of informatie kan bieden. Het inschakelen van een voor de Mail-app is eenvoudig, en zoals zo vaak het geval is in deze handleiding, begint het met een reis naar Instellingen> Mail.

Tik vervolgens op de optie “Handtekening”.

Typ ten slotte de handtekening die u wilt gebruiken en sla uw wijzigingen op door op de knop “Mail” in de linkerbovenhoek te tikken.

Mail is een vrij eenvoudige app, maar er zijn een aantal instellingen beschikbaar om u te helpen er uw eigen app van te maken.