Hoe e-mails in Gmail te blokkeren

Onze e-mailinboxen kunnen gemakkelijk vol raken met ongewenste e-mails als we ons niet bewust zijn van de services waarvoor we ons aanmelden. Gelukkig bieden e-mailproviders zoals Gmail een manier voor gebruikers om e-mails te blokkeren. Het blokkeren van ongewenste e-mails is een veilige manier om u te helpen prioriteiten te stellen voor e-mails en ervoor te zorgen dat u geen belangrijke communicatie misloopt tussen alle spam-achtige promoties. In dit artikel hebben we de stappen uitgelegd voor het blokkeren van e-mails in Gmail.

Blokkeer e-mails in Gmail: een gedetailleerde gids (2022)

Blokkeer e-mails op de Gmail-website (Windows, Mac en Linux)

1. Log in op je Gmail-account en open de e-mail van de afzender die je wilt blokkeren. Klik nu op het verticale pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van de e-mail.

  Hoe VRAM op een pc te verhogen

2. Wanneer de lijst met opties verschijnt, kiest u “Blokkeer “.

3. Klik in de bevestigingsprompt op “OK” om het e-mailadres in Gmail te blokkeren.

Deblokkeer e-mails op de Gmail-website

1. Om een ​​e-mail van iemand te deblokkeren, moet je eerst op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken.

2. Wanneer het pop-upvenster ‘Snelle instellingen’ verschijnt, kiest u ‘Alle instellingen bekijken’ om de Gmail-instellingen te bekijken.

3. Schakel hier naar het gedeelte “Filters en geblokkeerd adres” en selecteer de e-mailadressen die u wilt deblokkeren. Klik nu op de knop “Geselecteerde adressen deblokkeren”.

4. Wanneer de bevestigingsvraag verschijnt, klikt u op “Deblokkeren” om de afzender te deblokkeren.

Blokkeer e-mails op Gmail MobileApp (Android en iPhone)

Iemand blokkeren in de mobiele app van Gmail is vrij eenvoudig. Open de e-mail van de afzender, tik op het verticale menu met drie stippen en selecteer de optie “Blokkeer “. En dat is alles, Gmail stopt nu de spam die vanaf dit e-mailadres naar u wordt verzonden.

  Multitasking op een iPad uitschakelen

Deblokkeer e-mails in de mobiele Gmail-app (Android en iPhone)

Om iemand op de mobiele app van Gmail te deblokkeren, opent u de e-mail van de geblokkeerde afzender en tikt u op de afzender “Deblokkeren”. Je ontvangt voortaan nieuwe e-mails van de afzender in je Gmail-inbox.

Spam-e-mails ontvangen? Afmelden voor ongewenste e-mails

Als je je wilt afmelden voor vervelende marketing-e-mails, open je het e-mailaccount in Gmail en klik je op de knop “Afmelden” naast het e-mailadres bovenaan.

Op basis van de service heeft u ofwel een oplossing met één klik om u af te melden of wordt u doorgestuurd naar een speciale webpagina waar u om feedback wordt gevraagd over uw beslissing om geen e-mails meer te ontvangen. Als je de knop ‘Afmelden’ naast het e-mailadres in Gmail niet ziet, vind je deze ergens onderaan de e-mail.

Veel Gestelde Vragen

Als je iemand in Gmail blokkeert, weten ze dat dan?

Nee, de afzender krijgt geen melding wanneer je hem blokkeert in Gmail.

  Een Zoom-vergadering opzetten

Hoe blokkeer ik e-mails van Gmail zonder dat ze het weten?

U kunt de knop Blokkeren in het e-mailvenster gebruiken om ongewenste e-mails in Gmail te verwijderen. In dit artikel hebben we de instructies beschreven om iemand in Gmail te blokkeren.

Waarom komen geblokkeerde e-mails nog steeds via Gmail binnen?

Als je een e-mail hebt ontvangen van iemand die je al hebt geblokkeerd, is de kans groot dat die persoon een nieuw e-mailadres gebruikt. U moet nu ook het nieuwe e-mailadres blokkeren.

Blokkeer ongewenste e-mails om uw inbox op te schonen

Dit zijn dus de methoden om e-mails van iemand in Gmail te blokkeren met behulp van de website en de mobiele app. Als u e-mails niet volledig wilt blokkeren, kunt u ervoor kiezen ze te archiveren. U kunt leren hoe u e-mails archiveert en gearchiveerde e-mails in Gmail vindt in onze gekoppelde handleiding. Als je daarmee klaar bent, raden we je ook aan om mappen en labels te gebruiken om je mailbox georganiseerd te houden.

gerelateerde berichten