Hoe een gastaccount toe te voegen in Windows 11

Het maken van een gastaccount in Windows was vroeger een vrij eenvoudig proces dat iedereen met een paar klikken kon doen. Dat is niet langer het geval, maar je kunt nog steeds een gastaccount maken in nieuwere versies van Windows, zoals Windows 11. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een Windows 11-gastaccount maakt met Instellingen, Opdrachtprompt en PowerShell. Dus zonder verder oponthoud, laten we erin duiken.

Gastaccount maken in Windows 11 (2022)

Gastaccount toevoegen met de app Windows 11 Instellingen

1. Open de app Instellingen met behulp van de Windows 11-sneltoets ‘Win+I’ en ga naar het gedeelte ‘Accounts’ in de linkerzijbalk. Klik vanaf hier op “Andere gebruikers” om een ​​gastaccount in te stellen. Als u een oudere versie van Windows 11 gebruikt, vindt u deze optie in plaats daarvan als “Familie en andere gebruikers”.

2. Klik vervolgens op “Account toevoegen” om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken.

  Het type geheugendumpbestand wijzigen dat door Windows 10 wordt gemaakt

3. Wanneer het scherm voor het maken van een account van Microsoft verschijnt, kiest u “Ik heb de aanmeldingsgegevens van deze persoon niet”.

4. Klik op de volgende pagina op “Een gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen” om het gastaccount aan te maken zonder een Microsoft-account te koppelen.

5. Stel nu de gebruikersnaam, het wachtwoord en drie beveiligingsvragen voor het gastaccount in. Houd er rekening mee dat u “Gast” niet als gebruikersnaam kunt gebruiken, omdat deze is gereserveerd in het besturingssysteem. Klik op “Volgende”, en je hebt nu een tweede account in Windows 11.

Nieuw account toevoegen aan gastgebruikersgroep

1. Nu je een account hebt aangemaakt, moet je het toevoegen aan de gastgebruikersgroep, zodat het account geen volledige toegang tot je pc heeft. Open hiervoor Windows Search en open “Computerbeheer” als beheerder.

2. Wanneer Computerbeheer verschijnt, navigeert u naar Systeemwerkset -> Lokale gebruikers en groepen -> Gebruikers om het account aan de gebruikersgroep toe te voegen. Met name zult u de optie “Lokale gebruikers en groepen” niet vinden als u de Home-editie van Windows 11 gebruikt. Als tijdelijke oplossing kunt u de tool voor lokaal gebruikers- en groepsbeheer van GitHub installeren en gebruiken. Dubbelklik om te beginnen op de gebruiker die u zojuist hebt aangemaakt.

  Een interface met tabbladen krijgen in elke app in Windows

2. Schakel over naar het tabblad “Groepslidmaatschap” en kies “Lidmaatschap toevoegen” om de gastgebruikersgroep te kiezen.

3. Kies “Gasten” uit de lijst met groepen en klik op “Selecteren” om de selectie te bevestigen.

4. Nadat u de gastgebruikersgroep hebt toegevoegd, klikt u op “Gebruikers” en klikt u op de knop “Lidmaatschap verwijderen”. U hebt met succes een gastaccount aangemaakt in Windows 11.

Gebruik de opdrachtprompt om een ​​gastaccount aan te maken

1. Zoek “Opdrachtprompt” in Windows Search en voer het uit als beheerder.

2. Typ de volgende opdracht om een ​​nieuwe gastgebruiker aan te maken. Houd er rekening mee dat u “Guestuser” in de opdracht kunt vervangen door een naam naar keuze.

net user Guestuser /add /active:yes

3. Gebruik de onderstaande opdracht om een ​​wachtwoord in te stellen voor het gastaccount. En dat is alles, u hebt een gastaccount gemaakt in Windows 11 met behulp van de opdrachtprompt.

net user Guestuser *

Windows 11-gastaccount maken met PowerShell

1. Een andere manier om een ​​Windows 11-gastaccount te maken, is door PowerShell te gebruiken. Zoek “Powershell” in Windows Search en voer het uit als beheerder om een ​​verhoogd PowerShell-venster te openen.

  Emoji-paneel repareren dat niet wordt geopend in Windows 10

2. Gebruik de onderstaande opdracht om een ​​wachtwoord in te stellen voor uw gastaccount.

$GuestPassword = Read-Host -AsSecureString

3. Gebruik vervolgens de onderstaande opdracht om de naam voor het gastaccount in te stellen.

New-LocalUser "TheGuest" -Password $GuestPassword

4. Gebruik als laatste stap de onderstaande opdracht om het account toe te voegen aan de gastgebruikersgroep. U kunt nu uw pc met anderen delen via het gastaccount.

Add-LocalGroupMember -Group "Guests" -Member "TheGuest"

Gastaccount gebruiken terwijl u uw pc deelt

Dit zijn dus drie manieren om een ​​gastaccount aan te maken in Windows 11. De optie om een ​​gastaccount aan te maken is handig, vooral als je vaak merkt dat je je systeem deelt met leeftijdsgenoten of kennissen. Als u ondertussen de voorkeur geeft aan een offline account dat niet aan uw Microsoft-account is gekoppeld, ga dan naar onze gekoppelde handleidingen om een ​​lokaal account in Windows 11 aan te maken en uw Microsoft-account uit Windows 11 te verwijderen.

gerelateerde berichten