Hoe een laptop te repareren die geen verbinding maakt met Android-hotspot

Android-telefoons kunnen hotspots maken. Met een hotspot op een mobiel apparaat kunnen apparaten in de buurt verbinding maken met de internetverbinding van het mobiele apparaat, die waarschijnlijk afkomstig is van het mobiele netwerk van de provider dat het Android-apparaat gebruikt. Een hotspot kan ook worden ingeschakeld als de Android-telefoon is verbonden met een wifi-netwerk, maar in de meeste gevallen wordt deze gebruikt met het netwerk van een provider.

Bekijk deze oplossingen voor problemen bij het verbinden met de iPhone-hotspot.

Fix Laptop maakt geen verbinding met Android-hotspot

Voor een Windows 10-laptop verschijnt een Android-hotspot zoals elk draadloos netwerk of, als de hotspot is ingesteld om verbinding te maken via een datakabel, wordt deze weergegeven als een Ethernet-netwerk. Verbinding maken met beide typen hotspots vereist weinig meer dan deze te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

Als u een laptop probeert te verbinden met de hotspot van een Android-apparaat en er geen verbinding wordt gemaakt, voert u eerst deze algemene controles uit.

  Wat is het verschil tussen Google TV en Android TV?

Kunnen andere apparaten, met name telefoons, verbinding maken met de hotspot. Als dit niet het geval is, is het mogelijk dat de hotspot is geblokkeerd door uw provider. Wat je ziet als een ingeschakelde hotspot april niet functioneel zijn.
Probeer een datakabel te gebruiken om verbinding te maken met de hotspot als uw telefoon de optie heeft.
Zorg ervoor dat er geen andere apparaten zijn verbonden met de hotspot van het Android-apparaat. Het april slechts één apparaat tegelijk kunnen aansluiten.
Zorg ervoor dat er geen andere, krachtigere netwerken beschikbaar zijn in de buurt waarmee uw systeem verbinding maakt. Als die er zijn, probeer ze dan te vergeten en probeer vervolgens verbinding te maken met de hotspot.
Schakel uw Windows 10-laptop en het Android-apparaat uit.
Als de hotspot op het Android-apparaat niet met een wachtwoord is beveiligd, voegt u er een wachtwoord aan toe en probeert u vervolgens verbinding te maken.

Als u in alle bovenstaande gevallen geen verbinding kunt maken met de Android-hotspot, probeert u de onderstaande oplossingen.

  Prism is een app-gerichte launcher gericht op eenvoud [Android]

1. Voer de probleemoplosser voor verbindingen uit

Voer de probleemoplosser voor netwerkverbindingen van Windows 10 uit. Het kan problemen met connectiviteit op het systeem detecteren en oplossen.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Update & Beveiliging.
Selecteer het tabblad Problemen oplossen.
Klik op Aanvullende probleemoplossers.
Selecteer de probleemoplosser voor internetverbindingen.
Pas alle fixes toe die worden aanbevolen en start het systeem opnieuw op.

2. Reset Android-netwerkinstellingen

Probeer de netwerkinstellingen op het Android-apparaat opnieuw in te stellen. Het probleem april zijn met de verbinding die het heeft gemaakt.

Open de app Instellingen op het Android-apparaat.
Ga naar Netwerk & Internet.
Zoek naar de optie Reset.

Opmerking: met nieuwere versies van Android kunnen gebruikers in de app Instellingen naar een bepaalde instelling zoeken. Probeer het te gebruiken in plaats van handmatig naar de reset-optie te zoeken.

3. Wijzig hotspot-frequentie

Probeer de frequentie te wijzigen waarover het Android-apparaat zijn draadloze signaal verzendt. Deze optie april niet beschikbaar zijn op oudere of basismodellen. Nieuwere of krachtigere modellen hebben een optie om de frequentie te wijzigen.

  Een Android-telefoon inschakelen met een kapotte aan / uit-knop

Open de app Instellingen op de Android-telefoon.
Ga naar Hotspot & tethering.
Tik op Wifi-hotspot instellen.
Open de vervolgkeuzelijst Selecteer AP-band en selecteer 2,4 Ghz.
Tik op Opslaan en probeer verbinding te maken met het netwerk.

Conclusie

Windows 10 kan eenvoudig verbinding maken met een mobiele hotspot. Normaal gesproken betekent een probleem met het verbinden met een hotspot die op een telefoon is gemaakt, dat de provider deze blokkeert. De verbinding april actief lijken, maar dat in werkelijkheid niet zijn. Als dat het geval is, moet je ofwel je apparaat rooten of je provider vragen of er een (betaalde) optie is om het te deblokkeren.