Hoe een Minecraft-server op Linux te hosten?

Wilt u een Minecraft-server op Linux hosten? Als dat het geval is, moet u de Java-editie gebruiken, omdat Microsoft alleen Linux Minecraft-servers op die manier toestaat. Om een ​​Minecraft-server op Linux te draaien, heb je Java Runtime environment.platform nodig met de Java-editie. Java installeren kan vervelend zijn. Het is echter eenvoudig om Java op Linux te installeren, dus laten we aan de slag gaan!

Java Runtime installeren

In deze gids zullen we ons concentreren op het concept van het hosten van een Minecraft-server op een Linux-besturingssysteem. We zullen ons niet specifiek concentreren op het gebruik van een Linux-serverbesturingssysteem, omdat dit niet vereist is. Als u echter op zoek bent naar een speciale Minecraft-server op Linux, moet u waarschijnlijk die route volgen en we raden de Ubuntu-server aan.

Let op: er zijn veel versies van de Java Runtime-omgeving op Linux, zowel de officiële release van Oracle als het open source-alternatief. Voor deze tutorial gebruiken we de officiële Oracle-versie. Dat gezegd hebbende, het is prima om de OpenJDK-setup als alternatief te gebruiken, en alles zou net zo goed moeten werken.

Ubuntu/Ubuntu-server

Oracle’s Java-runtime is niet eenvoudig te installeren op Ubuntu. Het toevoegen van een PPA maakt dit echter veel minder hoofdpijn. Vanwege de aard van hoe de Ubuntu-server werkt, zou deze PPA prima moeten werken op zowel de Ubuntu-desktop als de Ubuntu-server. Als u de PPA echter aan de Ubuntu-server toevoegt en problemen vindt, overweeg om de OpenJDK JRE-runtime als alternatief te installeren.

  Verbinding maken met internet vanaf de opdrachtregel op Linux

Om de Oracle Java Runtime PPA aan uw systeem toe te voegen, opent u een terminal en voert u het volgende in:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java

Voer apt update uit om de softwarebronnen van Ubuntu te vernieuwen.

sudo apt update

Gebruik na het uitvoeren van de update apt upgrade om eventuele updates te installeren die verschijnen.

sudo apt upgrade -y

Installeer ten slotte Oracle Java vanuit de softwarerepository.

sudo apt install oracle-java9-installer

sudo apt install oracle-java9-set-default

Debian/Debian-server

Debian heeft toegang tot de Ubuntu Oracle Java PPA. Om het toe te voegen, moet je het bestand /etc/apt/sources.list bewerken. Open een terminal en start Nano.

Oracle Java werkt niet? Overweeg in plaats daarvan het Open source-alternatief te gebruiken.

sudo nano /etc/apt/sources.list

Plak de volgende code in de Nano-editor:

#Webupd8

deb https://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu vertrouwde hoofd
deb-src https://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu vertrouwde hoofd

Sla de Nano-editor op met Ctrl + O en gebruik vervolgens de terminal om de GPG-sleutel van de PPA-software toe te voegen.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys EEA14886

sudo apt-get update

Installeer ten slotte Java.

sudo apt-get install oracle-java9-installer

sudo apt-get install oracle-java9-set-default

echo oracle-java9-installer shared/accepted-oracle-license-v1-1 select true | sudo /usr/bin/debconf-set-selections

Rhel/Fedora/OpenSUSE

Oracle heeft redelijk goede ondersteuning voor alle op Redhat gebaseerde Linux-besturingssystemen, dus het installeren ervan is heel eenvoudig. Dat gezegd hebbende, als je problemen hebt, wil je misschien kijken naar de open source alternatief.

  Hoe Linux's man Command te gebruiken: verborgen geheimen en basisprincipes

Om de nieuwste versie van Oracle Java Runtime Environment te installeren, ga naar de downloadpagina en ontvang de nieuwste RPM.

Na het downloaden opent u de terminal, cd naar de map ~/Downloads en voert u het installatieprogramma uit.

Fedora/Rhel

sudo dnf jre-8u171-linux-x64.rpm

of

sudo yum jre-8u171-linux-x64.rpm

Suse

sudo zypper jre-8u171-linux-x64.rpm

Voer Minecraft Java Edition Server uit

Nadat Java aan het werk is, is het moeilijke deel gedaan. Nu hoeft u alleen nog maar de nieuwste versie van de Minecraft Java Edition-server-app en voer het uit. Open na het downloaden een terminal en gebruik de opdracht MV om de server-app op een geschikte locatie te plaatsen.

Opmerking: als u een server-besturingssysteem gebruikt, moet u het bestand mogelijk handmatig downloaden en plaatsen. De onderstaande instructies zijn specifiek bedoeld voor degenen die een Minecraft-server gebruiken op een besturingssysteem met een goede basismapstructuur.

mkdir ~/Minecraft/server/

mv ~/Downloads/server.jar ~/Minecraft/server/

Voer de server headless uit (geen GUI) met:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar ~/Minecraft/server/server.jar nogui

U kunt ook de Minecraft-server uitvoeren met een GUI-interface:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar ~/Minecraft/server/server.jar

Nu de Minecraft Java-editieserver draait, moet u het IP-adres ervoor distribueren. Host deze server voor de beste resultaten bij u thuis op LAN. Als je er een online moet hosten, overweeg dan om het op een VPS zoals DigitalOcean te doen, omdat ze geweldige tarieven bieden om Linux-apps op uit te voeren.

  Hoe Linux Bash-scripts te debuggen met ShellCheck

Let op: als je een online server gebruikt, zorg er dan voor dat poort 25565 is doorgestuurd, anders werkt de server niet!

Voer in een terminal uit om het lokale IP-adres te vinden:

ip addr show | grep 192.168.1

Met deze opdracht wordt het LAN IP-adres van de server geïsoleerd.

Van daaruit distribueer je je IP-adres naar iedereen die verbinding moet maken en instrueer je spelers om het IP-adres aan hun Minecraft-client toe te voegen.

Uw Minecraft-server online draaien en niet alleen op LAN? U moet het externe IP-adres van uw server doornemen en vinden. Het vinden van dit adres moet gemakkelijk te doen zijn in de meeste VPS-dashboards.

gerelateerde berichten