Hoe een OSCP te worden [Full Guide]

Vergeleken met andere beroepen, wordt voorspeld dat de toekomstige tewerkstelling van informatiebeveiligingsprofessionals aanzienlijk zal groeien.

Elke certificering op het gebied van cyberbeveiliging of IT-beveiliging zou voordelig zijn.

Wat is een Offensive Security Certified Professional (OSCP)?

Een cyberbeveiligingsexpert die heeft bewezen over de technische kennis en informatie te beschikken die nodig is om complexe beveiligingsbeoordelingen uit te voeren, is een Offensive Security Certified Professional (OSCP).

De OSCP-gecertificeerde expert heeft specifieke talenten nodig, zoals het identificeren en exploiteren van beveiligingsfouten, het documenteren van bevindingen en het implementeren van effectieve oplossingen.

Gezien zijn hoge standaard en brede erkenning, is het een wenselijk certificaat voor iedereen die op zoek is naar een lucratieve carrière in cyberbeveiliging.

Een persoon die de OSCP-certificering heeft behaald, kan een breed scala aan beveiligingssystemen configureren, installeren en problemen oplossen en beveiligingsgerelateerde problemen identificeren en erop reageren.

In dit artikel gaan we dieper in op de OSCP-certificering (Offensive Security Certified Professional), de meest grondige en meest gevraagde beveiligingsreferentie in het veld. Collega’s, werkgevers en andere professionals uit de industrie hebben er allemaal hoog aanzien bij.

Wat is een OSCP-certificering?

Een van de meest gewaardeerde certificaten in de cyberindustrie is de Offensive Security Certified Professional (OSCP)-certificering voor ethisch hacken, uitgegeven door het bedrijf Offensive-Security.

Het is een uitgebreide en praktische certificering die blijk geeft van competentie op het gebied van beveiligingsbeoordeling, kwetsbaarheidsanalyse en exploitatie.

De OSCP-certificering is bedoeld om de vaardigheid van een persoon in penetratietesten te verifiëren en wordt beschouwd als de gouden standaard in de branche om dit te doen.

Kandidaten voor de certificering moeten een praktische penetratietest afleggen in een tijdgebonden omgeving en laten zien dat ze het cursusmateriaal begrijpen. De OSCP-certificering wordt algemeen beschouwd en wereldwijd geaccepteerd.

Het behalen van het uitdagende examen voor de OSCP-certificering vraagt ​​om een ​​combinatie van kennis en vaardigheden. Opsomming, scannen en exploitatie zijn enkele van de methodologieën, tools en toolsets die worden gebruikt bij penetratietesten die grondig moeten worden begrepen.

OSCP-houders hebben een zekere mate van praktische expertise op het gebied van ethisch hacken, waardoor ze buitengewoon waardevol zijn in de cyberbeveiligingsindustrie, naast de kennis die ze hebben geleerd van de cursus en hun certificering.

Wat certificeert OSCP precies?

Een OSCP is een professional met bewezen kennis, ervaring en technische expertise op het gebied van penetratietesten en cyberbeveiliging.

Het certificeert het vermogen van individuen om hun kennis en talenten te gebruiken om beveiligingskwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te ontwikkelen om de risico’s te beperken, wat blijk geeft van een diep bewustzijn van ethische hackprincipes.

Een uitdagend examen dat diepgaande kennis van de tools, strategieën en procedures van ethische hackers vereist, maakt het tot een veeleisende certificering.

Een basisniveau van vertrouwen dat iemand is opgeleid over offensieve beveiliging en bekwaam is om beveiligingsproblemen in elke netwerkomgeving op te sporen en aan te pakken, wordt geleverd door te slagen voor het OSCP-certificeringsexamen.

  Wat is RAT-malware en waarom is het zo gevaarlijk?

Het geeft het vermogen van een persoon aan om operationele netwerken en systemen effectief te evalueren en er gebruik van te maken, terwijl hij verschillende instrumenten, methoden en strategieën gebruikt.

Bovendien kan OSCP-certificering potentiële werkgevers laten zien dat u de basis van ethisch hacken begrijpt.

Wie geeft OSCP-certificering (PEN-200) uit en wat zijn de toelatingscriteria?

Een Offensive Security Certified Professional (OSCP) is een persoon die de strengste certificering van Offensive Security heeft voltooid.

Op het gebied van informatiebeveiliging is de certificering Offensive Security Certified Professional (OSCP) een van de meest gewilde kwalificaties. Offensive Security, de beste bron voor training en certificering op het gebied van cyberbeveiliging, heeft deze praktische certificeringscursus voor penetratietesten ontwikkeld.

De certificering is bedoeld voor IT-professionals die bedreven zijn in netwerk- en systeembeheer en een fundamenteel begrip hebben van offensieve beveiligingsconcepten. Om voor het examen te slagen, moet u over een hoog niveau van technische expertise en praktijkervaring beschikken.

Opmerking: de training die u nodig hebt om penetratietesten met Kali Linux te doen, is de meest ongelooflijke bron om u te helpen slagen voor dit examen.

Vereisten voor certificering

Hoewel er geen verplichte vereisten zijn om voor de certificering te verschijnen, zou het hebben van een paar specifieke vaardigheden studenten helpen om voor de certificering te slagen.

 • Kennis van en werkervaring met TCP/IP-netwerken
 • Inzicht in en ervaring met Windows en Linux systeembeheer
 • Kennis van elementaire Bash- en Python-scripts

Onderstaande professionals kunnen kiezen voor OSCP certificering

 • IT-professionals die van plan zijn om penetratietesten aan te gaan
 • Beveiligingsprofessionals
 • Netwerk beheerders
 • Andere systeembeheerders die van plan zijn kennis op te doen over cyberbeveiliging

Wat is het examenoverzicht om een ​​PEN-200-certificering te behalen?

Na het behalen van de praktische, rigoureuze en bekende penetratietesten met Kali Linux-training van de Offensive Security Company, wordt men een Offensive Security Certified Professional (OSCP).

Het vereist een uitdagend examen en een 24-uurs laboratoriumbeoordeling, die aantonen dat de kandidaat bekwaam is in het gebruik van ethische hacktechnieken om beveiligingsfouten in een netwerkomgeving op te sporen en te verhelpen.

Laten we eens kijken naar enkele specifieke examenoverzichten voor PEN-200-certificering.

Examenstructuur:

Een private VPN simuleert een live netwerk met enkele kwetsbare werkstations voor het OSCP-certificeringsexamen. Het examen bestaat uit twee secties, waarvan er één een 24-uurs laboratoriumevaluatie omvat en een latere documentupload.

Soorten vragen:

Drie zelfstandige apparaten kunnen oplopen tot 60 markeringen. Voor een totaal van 20 punten per machine, kent elke stand-alone machine 10 punten toe voor toegang op laag niveau en 10 punten voor privilege-escalatie.

Voor de gehele exploitatieketen van de domeinset worden 40 punten gegeven. Alleen voor de volledige exploitatieketen van het domein worden punten gegeven.

 • Examenduur: 23 uur en 45 minuten zijn gereserveerd voor het voltooien van het examen.
 • Modus: gecontroleerd (online)
 • Totaal aantal punten: 100 (slaagscore is 70)

Laatste stap:

In de laatste fase moet u een professioneel rapport indienen waarin uw exploitatiestrategie voor elk doelwit wordt uiteengezet. Een penetratietestrapport moet worden gebruikt om elke fase van uw aanvallen in detail te beschrijven, samen met alle opdrachten die u hebt verzonden en console-uitvoer.

Validatie van certificering:

U bent eigenaar van uw OSCP-certificering zodra u deze heeft ontvangen. Er zijn geen criteria om opnieuw in aanmerking te komen voor Offensive Security met betrekking tot abonnementen, verlengingen, lidmaatschapskosten of andere zaken.

Wat zijn de wegen om de PEN-200-certificering te behalen?

Heeft u besloten om de PEN-200-certificering te volgen? Laten we dan eens kijken wat de manieren zijn om dit te bereiken:

  Wat te doen als uw MacBook Pro niet kan worden ingeschakeld?

Offensive Security biedt drie manieren om voor deze certificering te verschijnen:

 • Individuele cursus: Dit is een zelfstudiecursus met 90 dagen labtoegang en één examenpoging. Het is voor degenen die zelfstandig willen studeren, alleen oefenlabs willen gebruiken en voor het examen willen verschijnen.
 • Learn One: dit pakket bevat inhoud ter voorbereiding op het examen, 365 dagen labtoegang en twee examenpogingen.
 • Learn Unlimited: Deze cursus is geschikt als je onbeperkte tentamenpogingen wilt. Het biedt ook inhoud en 365 dagen labtoegang.

De prijzen zijn verschillend voor alle drie de cursussen, die toegankelijk zijn via het prijsgedeelte Offensive Security.

Toekomst van OSCP-gecertificeerde professionals

Verwacht wordt dat informatiebeveiligingsbanen tussen 2021 en 2031 met 35% zullen groeien, wat aanzienlijk sneller is dan het gemiddelde voor alle andere beroepen.

Er zal ook in de toekomst een grote behoefte blijven aan beveiligingsspecialisten, gezien de toenemende vraag naar cybersecurity-functies.

Hoewel we meestal alleen leren over cyberaanvallen op spraakmakende doelen, is elk bedrijf of elke persoon met een internetaanwezigheid vatbaar voor hen. Aanvallen nemen alleen maar toe in frequentie en ernst.

Concluderend bieden OSCP-certificering en andere cyberbeveiligingscertificeringen zoals CISSP, CISA, CEH, CISM, SSCP, CASP, enz. Een voorsprong voor professionals die het in de toekomst zullen dragen.

OSCP versus CEH

OSCP- en CEH-certificeringen zijn twee van de meest verspreide cyberbeveiligingscertificeringen in de branche.

Een uitgebreide cursus, OSCP leert studenten hoe ze kwetsbaarheden kunnen vinden en misbruiken. Integendeel, CEH, wat staat voor Certified Ethical Hacker, leert studenten hoe ze kwaadaardige activiteiten binnen de infrastructuur van een bedrijf kunnen stoppen en identificeren.

Hoewel beide certificeringen studenten de kennis en vaardigheden geven die ze nodig hebben om in cybersecurity te werken, varieert de nadruk van elk programma aanzienlijk.

De CEH biedt een diepgaande analyse van ethisch hacken en behandelt een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder malwarebedreigingen, systemen, netwerkhacking, cryptografie en meer.

Hoewel CEH meer geschikt is voor personen die ethische hackers willen worden en weten hoe ze netwerken kunnen beschermen tegen gevaarlijke aanvallen, richt OSCP zich op degenen die professionele penetratietesters willen worden.

De CEH-certificering is bedoeld voor beveiligingsprofessionals die de voorkeur geven aan een meer theoretische benadering. De OSCP-certificering daarentegen is voor personen die praktijkervaring willen opdoen.

Beide certificaten zijn nuttig voor cyberbeveiligingsexperts en vereisen beide studie en oefening.

Omdat het echter een praktische demonstratie van vaardigheid vereist om erkend te worden, wordt de OSCP-certificering vaak hoger gewaardeerd in de branche.

Bronnen

De complete Linux Privilege Escalation Course 2022 – OSCP

Deze complete Linux Privilege Escalation Course is bedoeld voor beginners tot professionals die theorie willen leren en praktische ervaring willen opdoen om voor het OSCP-examen te verschijnen.

De cursusstructuur omvat alles, van fundamentele bestandsrechten en NFS tot Cron Jobs, Kernel Exploits, SUID/SGID Executables, Automatic Tools, etc. Deze cursus wordt geleverd met een gratis online privilege escalatie hacking lab om te oefenen.

Aan het einde van deze cursus heb je de basis van Linux Privilege Escalation onder de knie en kun je vol vertrouwen elke Linux Privilege Escalation-uitdaging aangaan tijdens een CTF-wedstrijd, een examen of een real-life scenario.

Mensen die het OSCP-examen afleggen, ethische hackers of penetratietesters kunnen zich voor deze cursus inschrijven.

Linux Privilege Escalation Voorbeelden van Zero tot Hero – OSCP

De cursus Linux Privilege Escalation Voorbeelden is bedoeld om studenten te leren hoe ze privilege-escalatie kunnen voorkomen. Privilege-escalatie ontstaat wanneer een hacker een bug in een ontwerpfout, applicatie of besturingssysteem vindt en probeert privileges te verkrijgen voor toegang tot gegevens.

  Wat is Microsoft Editor en hoe gebruik ik het?

De cursus behandelt de grondbeginselen, zoals de werking van Linux en het instellen van gebruikers, maar ook meer geavanceerde onderwerpen, zoals het uitvoeren en voorkomen van privilege-escalatie in Linux en het instellen van een Linux-server in Virtual Box.

Deze cursus is geschikt voor studenten die de OSCP volgen, studenten die de certificering voor ethische hackers zoeken, of iedereen die geïnteresseerd is in het leren uitvoeren van privilege-escalatie.

OSCP online training en certificering

PassYourCert is een belangrijke bron van beveiligings- en technologietraining die verschillende IT-beveiligingscursussen aanbiedt. De OSCP online training en certificeringscursus maakt een einde aan uw zoektocht naar uitgebreide instructies als u OSCP-certificering wilt behalen.

Volgens het OSCP-certificeringskader biedt de cursus een gedegen curriculum.

Penetratietesten krijgen in deze cursus veel aandacht. In deze cursus leert u hoe u kwetsbaarheden blootlegt, exploits construeert en gebruikt en voorbereid bent om privileges te verhogen om de verdediging van uw informatiesysteem te testen. Deze technieken variëren van de meest elementaire tot de meest geavanceerde.

Voorbereiding op het OSCP-examen

Dit YouTube-kanaal geeft je nuttige informatie als je op zoek bent naar een gratis hulpmiddel om je voor te bereiden op je OSCP-certificering. Hoe je het examen aanpakt, cursusmateriaal en oefeningen, labs, rapportage, opsomming en exploitatieadvies komen allemaal aan bod in de video.

De laatste drie belangrijkste dingen komen ook aan bod: het plannen van het examen, mentale voorbereiding en, het allerbelangrijkste, het schrijven van rapporten. Kortom, de video biedt een compleet leermiddel voor OSCP.

Linkedin

De cursus IT-beveiligingscertificering: OSCP van LinkedIn geeft een beter overzicht van het IT-beveiligingscarrièrepad als u het wilt begrijpen. Het omvat marktplaatsen voor IT-beveiliging, certificeringen, baanpromotie, enz.

Tot slot wordt er loopbaanbegeleiding aangeboden. Het introduceert ook IT-beveiligingsconcepten, cyberbeveiligingsbedreigingen en, het belangrijkste, baanopties en hoe een carrièrepad kan worden gecreëerd. Of u zich nu jaarlijks of maandelijks abonneert, LinkedIn biedt een gratis proefperiode van een maand.

Boeken om te verwijzen

Als u op zoek bent naar literatuur om door te nemen terwijl u zich voorbereidt op OSCP-certificering, dan zullen de volgende paar boeken u in deze richting begeleiden.

The Hacker Playbook 2: Praktische gids voor penetratietesten door Peter Kim

Penetratietesten: een praktijkgerichte inleiding tot hacken behandelt de belangrijkste vaardigheden en technieken voor penetratietesten van Georgia Weidman.

The Web Application Hacker’s Handbook: Beveiligingsfouten opsporen en exploiteren door Dafydd Stuttard en Marcus Pinto

Laten we nu eens kijken naar enkele van de gratis bronnen voor het OSCP-examen.

Gratis bronnen

Enkele essentiële kennis en vaardigheden die nodig zijn om het OSCP-examen bij te wonen en te halen, worden hieronder vermeld, met gratis toegankelijke bronnen.

laatste woorden

Iedereen die in IT-beveiliging werkt, kan profiteren van de OSCP-certificering, die de methoden en gedachten van aanvallers verduidelijkt. Dit helpt u bij het begrijpen van de bedreigingen en aanvalsmethoden die u moet vermijden en hoe u pogingen tot uitbuiting kunt herkennen.

Ook kent een OSCP-gecertificeerde professional gecoördineerde aanvallen op een gecontroleerde, geconcentreerde manier en helpt hij bij het versterken van de verdedigingsmogelijkheden van een werkplek door de kans op slagen van een exploit te minimaliseren.

Vervolgens kunt u privilege-escalatieaanvallen, preventietechnieken en tools controleren.

gerelateerde berichten