Hoe een Raspbery Pi in een Plex-server te veranderen?

Plex-mediaservers zijn geweldig voor het opslaan en openen van al uw films, tv-programma’s en andere media. Helaas kan Plex Server-hardware duur, elektriciteitsintensief of beide zijn. Gebruik een Raspberry Pi voor een Plex Server om beide rekeningen te verlagen.

Wat je moet weten

Het runnen van een Raspberry Pi als een Plex-server heeft verschillende voordelen. Het neemt niet zoveel ruimte in beslag als een server of een pc op volledige grootte. Hij verbruikt ook minder stroom, zelfs als hij de hele dag inactief is. Het beste van alles is dat het minder kost dan de meeste andere hardware die als server kan werken.

Er zijn echter enkele nadelen om rekening mee te houden. De Raspberry Pi 3 heeft een ARM-processor die gewoon niet de kracht heeft om transcodering te ondersteunen. Dus wanneer u uw video’s instelt, wilt u MKV als uw videoformaat kiezen. Dat zal meestal de noodzaak van transcodering omzeilen. (Zowat elke Plex-speler ondersteunt MKV zonder direct te transcoderen, maar een paar smart-tv’s problemen kunnen hebben.)

Zelfs dan, hoewel je lokaal standaard Blu-ray-kwaliteit kunt bekijken, kun je deze video’s waarschijnlijk niet op afstand bekijken. En 4K-video’s zullen waarschijnlijk ook niet goed worden afgespeeld. Houd er ook rekening mee dat dit niet officieel wordt ondersteund en dat u de serversoftware handmatig moet bijwerken.

  Emoji typen op uw Mac met een sneltoets

Maar als je eenmaal rekening houdt met die mogelijke valkuilen, is de Raspberry Pi een competente Plex Media Server.

Beginnen

Vergeleken met het gebruik van een dedicated volledige pc of een NVIDIA Shield als Plex Server zijn de kosten om met een Raspberry Pi aan de slag te gaan relatief laag. Je hebt nodig:

Raspberry Pi 3
Micro SD kaart
Stroomvoorziening
Ethernet-kabel (indien mogelijk)
Externe opslag zoals: USB-poort of NAS-eenheid
USB-hub met voeding voor USB-station

Optioneel kunt u overwegen om een behuizing en een koellichaam voor de Raspberry Pi. Je hebt een monitor, toetsenbord en muis nodig om alles op zijn plaats te krijgen, maar daarna kun je de Pi headless gebruiken.

Om te beginnen, wil je je Raspberry Pi instellen volgens de standaardstappen. Het gemakkelijkste is om een ​​kopie te krijgen van NOOBS om de nieuwste versie van Raspbian te installeren.

Als je Raspbian eenmaal hebt geïnstalleerd, doe je bijna al het andere in de terminal. U hoeft echter niet bekend te zijn met terminal; u kunt de onderstaande opdrachten kopiëren en plakken.

De software configureren

Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat de Raspberry Pi volledig up-to-date is. Voer dus de volgende opdrachten uit:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

En geef het root-wachtwoord op wanneer daarom wordt gevraagd. Als alternatief kunt u SU gebruiken en alle sudo-items overslaan.

  3 tools om grafieken of grafieken online te maken en in te sluiten

Nadat al uw updates zijn voltooid, moet u het pakket “apt-transport-https” installeren. Hierdoor kan Plex Server vanaf een HTTPS-bron. Voer deze opdracht uit:

sudo apt-get install apt-transport-https

De volgende stap is het toevoegen van de crypto-sleutel voor de dev2day-website (de bron van deze software):

wget -O - https://dev2day.de/pms/dev2day-pms.gpg.key | apt-key add -

Voer de volgende opdracht uit om de dev2day-repository toe te voegen aan de lijst met pakketbronnen:

echo "deb https://dev2day.de/pms/ stretch main" >> /etc/apt/sources.list.d/pms.list

terminal commando: echo > /etc/apt/sources.list.d/pms.list’ width=”650″ height=”300″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”>

Nu je de dev2day-repository hebt toegevoegd, is het tijd om de pakketlijst bij te werken:

sudo apt-get update

Nu bent u klaar om Plex Media Server te installeren. Typ gewoon de volgende opdracht en druk op Enter:

sudo apt-get install plexmediaserver-installer

Nadat de Plex Server-software is geïnstalleerd, zijn er nog een paar details om voor te zorgen.

Laatste details

Om problemen met machtigingen te voorkomen, is het het beste om Plex onder de Pi-gebruiker te laten draaien. Typ de volgende opdracht en druk op Enter:

sudo nano /etc/default/plexmediaserver.prev

Je zou een regel moeten zien die zegt:

PLEX_MEDIA_SERVER_USER=plex

Verander het woord “plex” in “pi” en gebruik vervolgens Ctrl+X om het bestand te sluiten. Kies ervoor om het bestand op te slaan en te overschrijven.

  Hoe Skype-hoogtepunten te delen, ook wel een Skype-verhaal genoemd

Voor betrouwbare toegang op afstand heb je een statisch IP-adres nodig. Zodra de Raspberry Pi opnieuw is opgestart, opent u de terminal en voert u deze opdracht uit:

hostname -I

Dat is het huidige IP-adres, schrijf dat op of typ het in een teksteditor.

Open nu het bestand cmdline.txt met de volgende opdracht:

sudo nano /boot/cmdline.txt

Typ onder aan het bestand het volgende:

ip=TheIPYouWroteDown

Met behulp van het IP-adres dat u eerder hebt opgeschreven. Gebruik vervolgens Ctrl+X om het bestand te sluiten en op te slaan.

Start nu je Raspberry Pi opnieuw op met het volgende commando:

sudo reboot

En je Raspberry Pi is nu een functionerende Plex-server. Je bent klaar om in elke browser naar plext.tv/web te gaan om de Plex Server te detecteren en aan je account te koppelen. Vervolgens moet u uw Raspberry Pi configureren om een ​​externe schijf te herkennen, uw dvd’s of Blu-rays rippen en vervolgens uw mediabestanden een naam geven volgens de Plex-richtlijnen.

Zodra je alles op zijn plaats hebt, heb je toegang tot je mediacollectie op vrijwel elk apparaat, van je telefoon tot je gameconsole. Het is een geweldige Plex Server-optie die de bank niet kapot maakt.