Hoe Elementair OS 6 te installeren

Elementair OS 6 Odin is uitgebracht. Deze nieuwe versie van Elementary Os 6 is gebaseerd op Ubuntu 20.04 LTS. Als je Elementary OS 5 al heel lang gebruikt, zul je blij zijn te weten dat het tijd is om te upgraden.

Helaas is er geen officieel upgradepad van Elementary OS 5 naar versie 6. Als gevolg hiervan moet u uw OS 5-installatie wissen en vervangen door een nieuwe installatie van OS 6.

Opmerking: Elementair besturingssysteem vereist ten minste een dual-core 64-bit CPU, 4 GB RAM en 15 GB ruimte op de harde schijf. Voor meer informatie over de systeemvereisten, kijk op de officiële website.

Elementair OS 6 downloaden

Elementair OS 6 moet worden gedownload voordat het op een systeem kan worden geïnstalleerd. Om Elementary OS 6 te downloaden, ga je naar de officiële Elementaire OS-website. Zoek op de website het gedeelte ‘Betaal wat u kunt’.

Als je wilt bijdragen aan het Elementary OS-project, noem dan gerust je prijs. Betalen is echter niet nodig. Voer “0$” in het prijsvak in. Wanneer u dit doet, verschijnt de downloadknop.

Wanneer de downloadknop verschijnt, klikt u erop. Na het selecteren van de downloadknop, verschijnt het venster “Kies download”. Selecteer de blauwe knop “Download” om het Elementary OS 6 ISO-bestand met uw browser te downloaden. U kunt ook op de magneetlink klikken om te downloaden met een torrent-client.

  Alles wat u moet weten over de nieuwe iPad-muis en trackpadcursor

Een elementair OS 6 USB-installatieprogramma maken

Elementary OS 6 wordt gedistribueerd via een downloadbaar ISO-bestand op de officiële Elementary OS-website. Dit ISO-bestand moet naar een USB-flashstation worden geflitst om het besturingssysteem op elke computer te kunnen installeren. Gelukkig is het maken van een USB-installatieprogramma eenvoudig.

Er zijn veel manieren om een ​​USB-installatieprogramma te maken. In deze handleiding concentreren we ons op de Etcher-toepassing. Waarom? Etcher is platformonafhankelijk en werkt op Windows, Mac OS en Linux.

Ga naar de officiële Etcher-website om Etcher in handen te krijgen. Eenmaal daar downloadt u de app naar uw computer, installeert u deze en start u deze op het bureaublad. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van Etcher op je Linux-computer, volg dan de installatie-instructies op de Etcher-website. Ze hebben gedetailleerde instructies en het zal je helpen de app op gang te krijgen.

Stap 1: Zoek de knop “Flash van bestand” in Etcher en klik erop met de muis. Wanneer u op de knop “Flash uit bestand” klikt, verschijnt er een venster. Gebruik het venster om naar het Elementaire OS 6 ISO-bestand te bladeren.

Stap 2: Sluit uw USB-flashstation aan op de USB-poort. Zoek vervolgens de knop “Doel selecteren” en klik erop, en gebruik het menu om uw USB-flashstation te vinden.

  De beginnershandleiding voor de i3 Window Manager

Stap 3: Zoek de “Flash!” en klik erop met de muis. Wanneer u deze knop selecteert, begint Etcher het Elementary OS 6 ISO-bestand naar uw USB-flashstation te flashen. Dit proces zal enige tijd duren, dus wees geduldig.

Nadat u het ISO-bestand naar uw USB-flashstation hebt geflitst, sluit u de Etcher-toepassing. Start vervolgens de computer opnieuw op. Laad in het BIOS van de computer en configureer het om op te starten vanaf USB.

Hoe Elementair OS 6 te installeren

Om Elementary OS 6 op uw computer te installeren, laadt u de installatie-USB op uw computer. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Het eerste dat u moet doen wanneer u Elementary OS 6 op uw computer installeert, is een taal selecteren. Selecteer in het taalmenu in het installatieprogramma van Elementair besturingssysteem de gewenste taal.

Klik op de knop onderaan om door te gaan naar de volgende pagina.

Stap 2: U moet nu een toetsenbordindeling selecteren. Standaard zou Elementary OS 6 het automatisch moeten detecteren. Als dit echter niet het geval is, kijk dan door het menu en selecteer de gewenste toetsenbordindeling.

Stap 3: Met de toetsenbordindeling en taal geselecteerd, verschijnt het menu “Probeer of installeer” in het installatieprogramma. Dit installatieprogramma heeft een aantal opties om uit te kiezen. Deze opties zijn “Probeer demomodus” (probeer het elementaire besturingssysteem uit voordat u installeert), “Schijf wissen en installeren” en “Aangepaste installatie (geavanceerd)”.

  Chrome dwingen om pdf's in een externe app te openen

Selecteer de knop “Schijf wissen en installeren”. Met deze optie kunt u uw harde schijf wissen en Elementary OS installeren. Als alternatief, als u meer opties wilt tijdens de installatie, selecteert u in plaats daarvan de optie “Aangepaste installatie (geavanceerd)”.

Stap 4: Nadat u uw installatiekeuze heeft gemaakt, klikt u op de knop onderaan de pagina om verder te gaan. Wanneer u dit doet, begint Elementary OS het besturingssysteem op uw computer te installeren.

De installatie zal niet snel zijn. Het duurt ongeveer 20 minuten om te voltooien. Wanneer Elementary OS 6 klaar is met installeren op uw computer, start u uw computer opnieuw op. Koppel vervolgens de USB-flashdrive los van de computer.

Stap 5: Wanneer het opnieuw opstarten is voltooid, is Elementary OS 6 klaar voor gebruik. Selecteer uw gebruikersnaam, voer uw wachtwoord in en log in. Eenmaal ingelogd, kunt u uw nieuw geïnstalleerde besturingssysteem gebruiken.