Hoe Elite Dangerous op Linux te spelen

Elite Dangerous is een ruimtevluchtsimulatorspel ontwikkeld en uitgegeven door Frontier Developments. In het spel neemt de speler de controle over de “Commander” en gaat op verkenningsmissies. Hier leest u hoe u het spel op Linux kunt spelen.

Elite Dangerous werkt op Linux, maar alleen als je de Linux-release van Steam installeert, omdat het een Windows-game is. Daarom is de enige manier om de game op Linux te laten werken, gebruik te maken van de Steam Play-functie.

Steam installeren

Om de Linux-versie van Steam op uw computer te laten werken, moet u een terminalvenster op het bureaublad openen. U kunt een terminalvenster op het bureaublad openen door op . te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Wanneer het terminalvenster open en gebruiksklaar is, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt.

Ubuntu

Om Steam op Ubuntu te laten werken, gebruik de apt installeren commando hieronder.

sudo apt install steam

Debian

Steam werkt wel op Debian, maar je moet het nieuwste DEB-pakket rechtstreeks van de Steam-website halen. Om dat te doen, kunt u de wget downloader-opdracht hieronder.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Wanneer het DEB-pakket voor Steam klaar is met downloaden naar uw computer, kunt u de installatie van Steam starten. De … gebruiken dpkg commando hieronder, stel Steam in op uw Debian-systeem.

sudo dpkg -i steam.deb

Zodra het Steam DEB-pakket op uw computer is ingesteld, gebruikt u de apt-get install -f commando om eventuele afhankelijkheden te corrigeren die zijn ontstaan ​​​​tijdens de installatie van Steam op uw computer.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux kunnen gebruikers Steam installeren op voorwaarde dat ze de “multilib” -softwarerepository op hun computer hebben ingeschakeld. Om de repo in te schakelen, opent u het /etc/pacman.conf tekstbestand in uw favoriete teksteditor (als root).

  Hoe u een op een terminal gebaseerde tool voor tijdbeheer op Linux krijgt met Taskwarrior

Zodra het tekstbestand is geopend in uw favoriete teksteditor, zoekt u de “multilib” -regel in het bestand en verwijdert u het # -symbool van voren. Verwijder ook het #-symbool uit de regels er direct onder. Sla vervolgens de bewerkingen op en voer de onderstaande opdracht uit.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte Steam op Arch met Pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Degenen die Fedora en OpenSUSE gebruiken, kunnen Steam op hun computers instellen met behulp van ingebouwde softwarebronnen. Dat gezegd hebbende, de Flatpak-release van Steam werkt veel beter op deze besturingssystemen, dus we raden aan om dat in plaats daarvan te gebruiken.

Flatpak

Degenen die de Flatpak-release van Steam op hun computer willen gebruiken, moeten eerst de Flatpak-runtime op uw computer installeren. Volg onze gids over dit onderwerp om de Flatpak-runtime op uw computer in te stellen.

  Hoe de nieuwste Nvidia GPU-stuurprogramma's op Linux te installeren?

Nadat je de nieuwste versie van de Flatpak-runtime op je computer hebt ingesteld, is het tijd om Steam te installeren. Gebruik de twee onderstaande opdrachten om de Steam-app te laten werken.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Elite Dangerous Linux

Nadat je Steam hebt ingesteld, log je in op je account met je gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Elite Dangerous op uw Linux-systeem te laten werken.

Stap 1: Klik op het menu “Steam” in Steam om de opties weer te geven. Zoek vanaf daar de knop “Instellingen” en klik erop met de muis. Zoek vervolgens het gedeelte “Steam Play” en klik erop met de muis.

Vink in het gebied “Steam Play” zowel het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan.

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” in Steam en klik erop met de muis. Nadat je deze knop hebt geselecteerd, zoek je het zoekvak en typ je ‘Elite Dangerous’. Druk vervolgens op de Binnenkomen toets om de zoekresultaten te bekijken.

Stap 3: Bekijk de zoekresultaten voor “Elite Dangerous” en klik erop om naar de Steam-winkelpagina van de game te gaan. Eenmaal op de Steam-winkelpagina, zoek je de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik je erop om de game te kopen en toe te voegen aan je account.

  Hoe twee-factor-authenticatiecodes op Linux te genereren met Authenticator?

Stap 4: Zoek de knop “Bibliotheek” in Steam en selecteer deze met de muis om naar je Steam-bibliotheek te gaan. Zoek vervolgens “Elite Dangerous” in de lijst met games en selecteer het met de muis. Zodra je je game hebt gekozen, zoek je de blauwe knop “INSTALLEREN” en selecteer je deze met de muis om Elite Dangerous te downloaden en op je computer te installeren.

Stap 5: Zodra Elite Dangerous op uw computer is geïnstalleerd, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Selecteer deze groene “PLAY”-knop om Elite Dangerous op uw computer op te starten.

Veel plezier en veel plezier met gamen!