Hoe elk IR-apparaat op afstand te bedienen met de HTC One

Fabrikanten van smartphones zijn begonnen met het opnemen van nieuwere en nieuwere hardwarefuncties in hun aanbod die de horizon blijven verbreden voor wat uw apparaat kan doen. Toen Google NFC introduceerde als een native protocol voor Android, verschenen er veel handige apps waarmee je volledig kunt profiteren van de nieuwe functie, van directe betalingen tot doodeenvoudig delen van media met andere capabele apparaten. Tegenwoordig is een andere functie die we in enkele van de nieuwste vlaggenschepen zien, een ingebouwde IR Blaster, waardoor het apparaat kan worden gebruikt als afstandsbediening voor tv, thuisbioscoop enz.

Hoewel het een enorm handige functionaliteit is om te hebben, gezien het aantal IR-apparaten dat we gewoonlijk in ons dagelijks leven tegenkomen, is het probleem de configuratie. HTC One is bijvoorbeeld een vlaggenschip dat wordt geleverd met een native tv-app om gebruik te maken van de IR Blaster, maar de standaardopties zijn beperkt tot tv, kabelbox en thuisbioscoop. Technisch gezien betekent een IR Blaster dat het apparaat vrijwel alles moet bedienen waarvoor een infraroodstraal nodig is, maar de telefoon laat je dat niet doen. Het goede ding is dat er een manier is om elk IR-apparaat te configureren om met HTC One te werken, en ik zal je laten zien hoe.

  Afdrukproblemen oplossen in Microsoft Word

Voordat we beginnen, houd er rekening mee dat ik dit alleen heb geprobeerd en getest voor de HTC One met de native tv-app. Ik weet zeker dat er ook zulke trucs zijn voor andere met IR Blaster uitgeruste apparaten, maar voorlopig is deze handleiding alleen van toepassing op het HTC-aanbod (ik ontdekte dit toen ik probeerde mijn kantoorairconditioner te configureren met mijn HTC One, dus je snap de essentie).

Wat u eigenlijk moet doen, is een afstandsbediening configureren met de optie ‘fabrikant staat niet in de lijst’, zodat u de telefoon de knoppen kunt laten leren met behulp van de IR-blaster. Houd er rekening mee dat je de daadwerkelijke afstandsbediening nodig hebt van het apparaat dat je probeert te configureren voor de installatie.

Start de native tv-app op je HTC One, ga naar de instellingen en tik op Kamers.

Druk op het +-teken in de lijst met geconfigureerde kamers om een ​​nieuwe kamer toe te voegen, geef een naam op voor uw nieuwe kamer (bij voorkeur de naam van het apparaat om ze gemakkelijk te onthouden) en tik op Volgende.

Selecteer het type apparaat in het volgende scherm. Omdat we dingen handmatig gaan configureren, kun je alles kiezen uit de beschikbare opties, zelfs als dit niet overeenkomt met het apparaat dat je aan het configureren bent (ik heb tv gekozen voor de airconditioner).

Je krijgt een lange lijst met tv-fabrikanten te zien. Scroll helemaal naar beneden en kies Fabrikant niet vermeld. Druk op Volgende wanneer u klaar bent.

U wordt gevraagd de naam van het merk van uw apparaat op te geven. Geef hier alles wat je leuk vindt – het maakt echt niet uit.
Eindelijk is het tijd voor de knopconfiguratie. Omdat je eerder TV hebt gekozen, krijg je een lay-out te zien die lijkt op de afstandsbediening van een tv. U hoeft niet alle knoppen te configureren – alleen degene die u nodig heeft.

  Een iMessage-profiel maken op iPhone en iPad

Houd er rekening mee dat u voor de configuratie de IR Blaster van het apparaat moet uitlijnen met die van de eigen afstandsbediening van het apparaat. HTC One toont een afbeelding op het scherm om je te begeleiden, maar de onderstaande afbeelding zou je moeten helpen om het idee te krijgen.

Zodra het instellen van de knoppen is voltooid, is je HTC One klaar om het apparaat op afstand te bedienen. Probeer het eens – het is eigenlijk heel leuk om mensen te verrassen dat je dingen kunt bedienen met je telefoon, vooral als deze zich op een openbare plaats bevindt.

  Hoe de prullenbak te legen na X aantal dagen

Heb je nog meer handige tips voor ons in dit verband? Laat hieronder een reactie achter.