Hoe Facebook-wachtwoord te wijzigen

Het wijzigen van je Facebook-wachtwoord is een effectieve maatregel om de beveiliging van je account te verbeteren, vooral als je je wachtwoord ergens anders hebt hergebruikt of als het is gecompromitteerd bij een datalek. Facebook biedt de mogelijkheid om het accountwachtwoord op alle platforms te wijzigen, en u kunt hetzelfde resetten vanaf de desktopwebsite, Android- en iPhone-apps. In dit artikel zullen we u door de stappen leiden die nodig zijn om een ​​nieuw wachtwoord in te stellen voor uw Facebook-account.

Facebook-wachtwoord wijzigen (2022)

We hebben uitgelegd hoe u het wachtwoord van uw account kunt wijzigen via de website, de Android-app van Facebook of de iOS-app. Voel je vrij om de inhoudsopgave hieronder te gebruiken om naar de relevante sectie te gaan. Dat gezegd hebbende, laten we er meteen op ingaan.

Verander het Facebook-wachtwoord op de computer met behulp van de website

1. Log in op uw Facebook-account en klik op de pijl-omlaag in de rechterbovenhoek. Vouw nu het menu “Instellingen en privacy” uit om toegang te krijgen tot de optie om Facebook-instellingen te bekijken.

  Hoe weet u of iemand anders uw Facebook-account gebruikt?

2. Klik vervolgens op “Instellingen” om uw Facebook-instellingenpagina te bekijken.

3. Klik op de pagina “Beveiliging en inloggen” op de knop “Bewerken” naast “Wachtwoord wijzigen” om een ​​nieuw wachtwoord voor uw Facebook-account in te stellen.

4. Voer uw huidige wachtwoord in het veld “Huidig” in en typ uw nieuwe wachtwoord in de velden “Nieuw” en “Opnieuw typen”. Als u klaar bent, klikt u op “Wijzigingen opslaan” om uw nieuwe Facebook-wachtwoord te gebruiken.

5. U ziet nu een bevestigingsvraag over uw wachtwoordwijziging. Je kunt ervoor kiezen om ingelogd te blijven op andere apparaten of actieve sessies te bekijken. Hoewel u de apparaten moet controleren als u denkt dat iemand mogelijk toegang tot uw account heeft gehad, is het kiezen van “Aangemeld blijven” prima, zolang u uw wachtwoord als veiligheidsmaatregel bijwerkt.

Facebook-wachtwoord wijzigen op Android

1. Open de Facebook-app en tik op het hamburgermenu in de rechterbovenhoek. Druk nu op “Instellingen en privacy” en kies “Instellingen” om de Facebook-instellingen in te voeren.

2. Kies onder “Account”-instellingen “Wachtwoord en beveiliging” en tik op “Wachtwoord wijzigen” om uw Facebook-wachtwoord te wijzigen.

  Een dislike-knop toevoegen aan Facebook-berichten in Google Chrome

3. Voer uw oude Facebook-wachtwoord in en typ uw nieuwe wachtwoord. Druk ten slotte op “Wachtwoord bijwerken” om het wachtwoord te wijzigen. Zoals hierboven vermeld, heb je de mogelijkheid om andere actieve sessies te bekijken of ingelogd te blijven op al je apparaten.

Facebook-wachtwoord wijzigen op iPhone

1. Open Facebook op je iPhone en tik op het hamburgermenu in de rechterbenedenhoek. Vouw nu “Instellingen en privacy” uit en kies “Instellingen”.

2. Als je op de instellingenpagina bent, kies je ‘Wachtwoord en beveiliging’ en tik je op ‘Wachtwoord wijzigen’.

3. Voer uw huidige wachtwoord in samen met uw nieuwe wachtwoord. Tik op “Wijzigingen opslaan” om uw nieuwe Facebook-wachtwoord te bevestigen.

Facebook-wachtwoord vergeten? Hier leest u hoe u het kunt resetten

Als u het wachtwoord van uw Facebook-account bent vergeten, kunt u ervoor kiezen om het opnieuw in te stellen. Ga als volgt te werk om het Facebook-wachtwoord te wijzigen zonder een oud wachtwoord:

1. Om te beginnen, klik op “Wachtwoord vergeten?” optie in het inlogscherm.

2. U moet nu uw e-mailadres of telefoonnummer invoeren om uw account te vinden. Gebruik een van deze gegevens en klik op de knop “Zoeken”.

  Facebook laat je nu een bladwijzer maken voor berichten van internet en mobiel

3. Zodra Facebook uw account heeft geïdentificeerd, kiest u ‘Code verzenden via e-mail’ om de resetcode per e-mail te ontvangen en klikt u op ‘Doorgaan’. Voer de code in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen en een nieuw wachtwoord in te stellen.

Reset Facebook-wachtwoord op mobiel (Android en iOS)

1. Om uw Facebook-wachtwoord op uw telefoon opnieuw in te stellen, drukt u op “Wachtwoord vergeten?” in het inlogscherm en voer je e-mailadres of telefoonnummer in op de volgende pagina.

2. Facebook stuurt je nu een bevestigingscode op je geregistreerde e-mailadres. Tik op “Doorgaan” om de code te verzenden en voer de 6-cijferige code in op de volgende pagina. Nadat u de code heeft bevestigd, kunt u doorgaan met het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Zoek en reset uw Facebook-wachtwoord

Dus ja, dat zijn de stappen die u kunt volgen om het wachtwoord van uw Facebook-account gemakkelijk te wijzigen. Terwijl je toch bezig bent, raden we je ook aan om een ​​wachtwoordbeheerder te proberen om je wachtwoorden veilig op te slaan zonder ze te hoeven onthouden. Als je Facebook-account ondertussen is uitgeschakeld, kun je onze gekoppelde gids raadplegen voor tips om het te herstellen.

gerelateerde berichten