Hoe foutcode 0x80070070 op te lossen bij het upgraden naar Windows 11

Het ISO-bestand van Windows 11 is 4,5 GB groot. Dit is niet erg groot voor een desktop-besturingssysteem, maar tijdens de installatie, of als je een upgrade uitvoert van Windows 10 naar Windows 11, worden de bestanden in de ISO groter en als ze dat doen, nemen ze veel meer ruimte in beslag dan 4,5 GB. Vrije schijfruimte is essentieel wanneer u een besturingssysteem installeert en Windows 11 is geen uitzondering.

Foutcode 0x80070070 upgraden naar Windows 11

Als u een upgrade uitvoert naar Windows 11 vanaf Windows 10 en het upgradeproces wordt onderbroken door de foutcode 0x80070070, betekent dit dat u een probleem met de opslagruimte heeft. Je hebt met name weinig schijfruimte op je Windows-schijf. U moet eerst ruimte op de schijf vrijmaken en vervolgens het besturingssysteem upgraden.

Idealiter zou u 20 GB vrije ruimte op de Windows-schijf moeten hebben om problemen tijdens een upgrade te voorkomen.

  Download de Intel CPU Meltdown-patch voor Windows 10

Ruimte vrijmaken om Windows 11 te installeren

Als u ruimte wilt vrijmaken op Windows 10 zodat u kunt upgraden naar Windows 11, zijn er een paar eenvoudige manieren om dit te doen.

1. Lege downloads en prullenbak

De Prullenbak slaat bestanden voor onbepaalde tijd op. Het zal ze niet automatisch verwijderen na een bepaalde periode. Zolang bestanden zich in de Prullenbak bevinden, zullen ze ruimte op uw schijf blijven innemen. Ze verlaten uw systeem pas als u ze uit de Prullenbak verwijdert.

Klik met de rechtermuisknop op de Prullenbak.
Selecteer Prullenbak legen in het contextmenu.
Wacht tot de bestanden zijn verwijderd.

U moet ook de map Downloads controleren. U zult dit handmatig moeten doen. Verwijder alles wat je niet meer nodig hebt. Verplaats de items die je nodig hebt naar een andere schijf.

2. Tijdelijke bestanden verwijderen

Tijdelijke bestanden kunnen meerdere GB aan ruimte op uw schijf in beslag nemen. Deze bestanden zijn vaak resterende bestanden die achterblijven nadat eerdere updates zijn geïnstalleerd.

  Widgets toevoegen/verwijderen op Windows 11

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Systeem.
Selecteer Opslag.
Klik op Tijdelijke bestanden.
Klik op Bestanden verwijderen.

3. Verwijder ongebruikte apps

Als er apps op uw systeem zijn geïnstalleerd die u niet gebruikt, verwijdert u deze. Het lijken misschien kleine apps die weinig ruimte innemen, maar als je er een groot aantal hebt, kun je uiteindelijk veel ruimte verspillen.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Applicaties.
Selecteer het tabblad Apps en functies.
Sorteer de apps op grootte.
Doorloop de lijst om te zien welke apps je niet gebruikt.
Selecteer een app.
Klik op Verwijderen.
Herhaal dit voor alle apps die je niet gebruikt.

4. Documenten- en afbeeldingenbibliotheek opschonen

Als je nog steeds ruimte nodig hebt, overweeg dan om bestanden van de bibliotheek Documenten en afbeeldingen naar een externe schijf of een andere interne schijf te verplaatsen. Als je een grote muziekcollectie hebt en deze is opgeslagen op je Windows-schijf, verplaats deze dan ook naar een andere schijf. U kunt het terugzetten zodra u met succes hebt bijgewerkt naar Windows 11.

  Tegels groeperen in het startmenu in Windows 10

Conclusie

Microsoft vertelt u niet hoeveel vrije ruimte u op uw schijf moet hebben voordat u een belangrijke functie-update voor Windows 10 installeert of hoeveel vrije schijfruimte u moet hebben voordat u probeert te upgraden naar Windows 11. Dat gezegd hebbende, de 20 GB is een veilige waarde. Je kunt altijd meer vrije ruimte hebben en het zal je geen kwaad doen, maar probeer tenminste zoveel te hebben. Wat dat betreft, als je erin geslaagd bent een paar GB aan ruimte vrij te maken, maar je kunt de 20 GB niet helemaal halen, kun je de upgrade opnieuw proberen en het zou kunnen werken.