Hoe gearchiveerde berichten op Instagram te zien

Gearchiveerde berichten zijn die berichten die verborgen zijn en niet zichtbaar zijn op je profiel, behalve dat niemand je archiefberichten kan zien. Het archief is zo’n geweldige functie van Instagram waarmee je je berichten op Instagram voor iedereen verborgen kunt houden. De archiefoptie is alleen zichtbaar in de Instagram-app voor Android- en iOS-apparaten. Op de webversie van Instagram is er geen optie om je archiefberichten te bekijken of je berichten naar het archief te verplaatsen. Een gebruiker kan de berichten van iemand anders niet archiveren. Als je ooit wilt dat een van je berichten verborgen blijft voor je volgers en niet wilt dat iemand ze bekijkt, kun je je berichten naar het archiefgedeelte verplaatsen. Als je je berichten al naar het archief hebt verplaatst en wilt weten hoe je gearchiveerde berichten op Instagram kunt zien, helpt dit artikel je daarbij. Het zal je in stappen begeleiden om gearchiveerde berichten op Instagram te zien en zal je helpen te weten wat post gearchiveerd op Instagram betekent. Je leert ook of je gearchiveerde berichten op Instagram van iemand anders kunt bekijken.

Hoe gearchiveerde berichten op Instagram te zien

Verderop in dit artikel leer je hoe je gearchiveerde berichten op Instagram kunt zien. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Waarom archiveren mensen berichten?

Op Instagram archiveren mensen berichten om ze voor iedereen te verbergen zonder ze te verwijderen. Wanneer een bericht naar het archief wordt verplaatst, wordt het uit je profiel verwijderd en kan niemand behalve jij het zien in het archiefgedeelte. Mensen archiveren berichten die ouder zijn of niet zo belangrijk voor hen, maar ze willen ze niet verwijderen. En ze archiveren die berichten ook, want zelfs als sommige berichten per ongeluk worden verwijderd, zijn ze nog steeds veilig in het archiefgedeelte van hun IG-account. Berichten zoals oudere wedstrijden, advertenties en gênante foto’s worden meestal naar het archief verplaatst.

  Herbeleef je voorbije jaren op Facebook en Instagram in foto's

Wat zijn de voordelen van archiveren?

De voordelen van het gebruik van een archief staan ​​hieronder vermeld:

  • Berichten, rollen en verhalen die naar het archief zijn verplaatst, zijn verborgen voor je profiel.
  • Niemand kan de gearchiveerde berichten bekijken, behalve jij.
  • Je kunt je berichten voor iedereen verbergen zonder ze van Instagram te hoeven verwijderen.
  • Standaard is de optie Verhaal opslaan in archief ingeschakeld op Instagram, waardoor je verhalen worden opgeslagen om te archiveren zodra hun 24 uur voorbij zijn, en je kunt ze op elk moment openen vanuit het archiefgedeelte.
  • In plaats van je berichten te verwijderen, kun je ze naar het archief verplaatsen, dat zal dienen als back-up voor al je berichten.

Wat gebeurt er als je een bericht op Instagram archiveert?

Laten we eens kijken wat er gebeurt als je een bericht op IG archiveert:

  • Wanneer u in de IG-app een bericht selecteert om naar het archief te verplaatsen, wordt dat bericht verwijderd uit uw profiel en verplaatst naar het archiefgedeelte.
  • Vanuit het gedeelte Archief kunt u het uit het archief halen en terugbrengen naar uw profiel of het permanent verwijderen.
  • Alle opmerkingen en vind-ik-leuks met betrekking tot het bericht worden samen met het bericht verborgen en niemand behalve jij kan het bekijken.

Het is wat er gebeurt als je een bericht op Instagram archiveert.

  Een videogesprek voeren op Instagram

Hoe vind je gearchiveerde berichten op Instagram?

Volg de onderstaande stappen om te weten hoe je gearchiveerde berichten op Instagram kunt zien:

Opmerking: zorg ervoor dat je bent aangemeld bij de Instagram-app voordat je deze stappen volgt.

1. Start de Instagram-applicatie op je Android en iOS apparaten.

2. Tik op het tabblad Profiel in de rechterbenedenhoek van het scherm.

3. Tik op het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek.

4. Tik op de optie Archief in het pop-upmenu dat op het scherm verscheen.

5. Hier zie je al je Posts, Stories en Reels die je naar het archief hebt verplaatst.

Zo kun je gearchiveerde berichten op Instagram bekijken.

Hoe haal ik iets terug uit het archief?

Als je eenmaal weet hoe je gearchiveerde berichten op Instagram kunt zien, volg je deze stappen om te weten hoe ik iets terughaal uit het archief:

1. Start de Instagram-app op je telefoon.

2. Tik op het tabblad Profiel > hamburgerpictogram.

3. Tik vervolgens op de optie Archief in het pop-upmenu dat op het scherm verscheen.

4. Tik op het gewenste gearchiveerde bericht.

5. Tik vervolgens op het pictogram met drie stippen.

6. Tik op de optie Weergeven op profiel.

7. Tik in de pop-up op Weergeven op profiel om je bericht van het archief naar je profiel te verplaatsen.

Zo haal je iets terug uit het archief.

Hoe dearchiveer ik mijn berichten?

Volg de bovenstaande stappen om uw berichten uit de IG-app te dearchiveren.

Kun je gearchiveerde berichten op Instagram Web bekijken op een computer of een desktop?

Nee, je kunt gearchiveerde berichten op Instagram-web niet bekijken op een computer of desktop. Als je een bericht aan het archief wilt toevoegen, kun je dat niet doen op het IG-web. Het archiefgedeelte is alleen beschikbaar in de Instagram-app voor mobiele telefoons en tablets. De desktop Instagram gebruikt ook de webversie. Zelfs als je de Instagram-app op je desktop of computer downloadt, wordt alleen de webversie van de Instagram-app uitgevoerd. Er zijn de meeste functies van de Instagram-app die niet werken op de webversie. En sommige, zoals archieven, zijn niet eens beschikbaar op Instagram. Nu weet je of je gearchiveerde berichten op IG-web op een computer of desktop kunt bekijken of niet.

  Hoe u uw Instagram-account tijdelijk kunt uitschakelen

Kun je iemands gearchiveerde berichten op Instagram zien?

Nee, je kunt gearchiveerde berichten op Instagram niet bekijken. Gearchiveerde berichten, verhalen of rollen op Instagram zijn alleen zichtbaar voor de gebruiker die ze naar het archief heeft verplaatst en voor niemand anders. Je archiefberichten zijn alleen zichtbaar voor jou en niemand anders op Instagram. De berichten die op uw profiel staan, kunnen door anderen worden bekeken. Als je een bericht in het archief plaatst, wordt het onmiddellijk uit je profiel verwijderd. En niemand, ook jij niet, kan je bericht op je profiel bekijken. Als je je archiefpost wilt bekijken, moet je naar het archiefgedeelte van de Insta-app gaan. Nu weet je of je iemands gearchiveerde berichten op IG kunt zien of niet.

***

We hopen dat je hebt geleerd hoe je gearchiveerde berichten op Instagram kunt bekijken. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten waarover u de volgende keer meer wilt weten.

gerelateerde berichten