Hoe geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken

YouTube is het populairste videostreamingplatform op internet. Mensen kunnen gratis video’s bekijken, leuk vinden, delen, reageren en uploaden. Meer dan 30 miljoen mensen gebruiken deze app dagelijks. Hoewel je de meeste video’s zonder onderbrekingen kunt bekijken, zijn er gevallen waarin sommige video’s worden beperkt of geblokkeerd. Het is omdat de makers van de video ze in bepaalde landen hebben geblokkeerd, waardoor de video niet beschikbaar is op een bepaalde geografische locatie. We hebben echter oplossingen die het antwoord kunnen zijn op het bekijken van geblokkeerde YouTube-video’s. In dit artikel lees je ook hoe je geblokkeerde YouTube-video’s in jouw land kunt bekijken, aangezien er landen zijn als China, Vietnam, Iran en nog veel meer waar YouTube is verboden.

Hoe geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken

U kunt de onderstaande lijst met methoden volgen om de website met geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken.

Methode 1: gebruik VPN en proxyserver

Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) is een van de veiligste en gemakkelijkste methoden om een ​​geblokkeerde YouTube-video te bekijken. Een VPN kan heel gemakkelijk uw IP-adres maskeren en u toegang geven tot verschillende geolocaties waar de vereiste video niet wordt geblokkeerd. Daarom kunt u de beperkte video als lokaal bekijken, omdat het gebruik van VPN uw verbinding versleutelt om deze privé en veilig te maken.

De proxy werkt hetzelfde als de VPN. Hiermee kunnen gebruikers geblokkeerde video’s vanaf een ander IP-adres bekijken. U kunt echter niet verwachten dat ze veilig zijn tijdens het bekijken van beperkte inhoud.

Bekijk ons ​​artikel over de beste gratis VPN voor Windows 10 en de beste gratis VPN’s voor Windows 11. U kunt VPN-software gebruiken en de serverlocatie wijzigen om de geblokkeerde video’s te bekijken.

Methode 2: omzeil het YouTube-regionale filter

Het regionale YouTube-filter omzeilen kan op twee manieren om geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken. Beide manieren staan ​​hieronder vermeld:

Optie I: de YouTube-video-URL wijzigen

Het wijzigen van de YouTube-video-URL is een van de gemakkelijkste methoden die men kan volgen. Het enige dat u hoeft te doen, is de video-URL bewerken. Dit is bijvoorbeeld de URL van de geblokkeerde video.

https://www.youtube.com/watch?v=P9ZaXT5LuML

Je zult watch?v= moeten vervangen door v/, nu wordt de URL,

https://www.youtube.com/v/ P9ZaXT5LuML

Zo bekijk je geblokkeerde YouTube-video’s in jouw land.

  Hoe luister je naar YouTube Music op Linux met Ytmdesktop

Opmerking: als je de beperkte video nog steeds niet kunt bekijken, kun je de volgende methode volgen die hieronder wordt vermeld.

Optie II: Hooktube gebruiken

Hooktube is een website/app die bekend staat om het delen van YouTube-video’s zonder ze te bekijken. Hiermee kunt u de website met geblokkeerde YouTube-video’s bekijken door leeftijds- en geolocatiebeperkingen te omzeilen. Het is een van de alternatieven voor YouTube en wordt ook wel een YouTube-spiegelsite genoemd. Het laadt video’s sneller dan YouTube en stelt gebruikers in staat om de video’s zonder gedoe te bekijken. Met Hooktube kunnen gebruikers ook geblokkeerde YouTube-video’s downloaden. Je kunt de naam van de video in de zoekbalk van de app typen of de link van YouTube naar Hooktube omleiden.

Opmerking: de Hooktube-website bestaat niet meer. U kunt de app echter op eigen risico downloaden van websites van derden.

Methode 3: gebruik slimme DNS

Een van de manieren om geblokkeerde inhoud op YouTube te bekijken, is door een slimme DNS te gebruiken. Het combineert DNS- en proxyservers. Het DNS-gedeelte van het systeem neemt de leiding wanneer een gebruiker geblokkeerde of beperkte inhoud wil bekijken en leidt het verzoek vervolgens door via de proxyserver. Het vervalst uw locatie op internet door uw verkeer om te leiden via verschillende servers. Het werkt sneller dan proxyservers omdat de verbindingen via de slimme DNS niet versleuteld zijn. Lees onze gids om de DNS-instellingen op Windows 10 te wijzigen.

Methode 4: Tor Browser gebruiken

tor is een browser die u kunt gebruiken om beperkte inhoud te bekijken. Tor-browser staat bekend om zijn efficiëntie om gebruikers een privé-browse-ervaring te bieden door hen online anoniem te laten blijven. Tor is de afkorting van The Onion Router. Een van de bijzondere kenmerken van de browser is dat de browsegeschiedenis na elke sessie automatisch wordt gewist. Tor-browser helpt gebruikers toegang te krijgen tot geografisch beperkte inhoud. Het versleutelt informatie tussen de gebruiker en de server. Voor het downloaden van de browser wordt een VPN aanbevolen. De browser is ook compatibel met Windows, Mac en Linux. Een ingebouwde advertentieblokkering stelt de gebruikers in staat om een ​​ononderbroken browse-ervaring te hebben. De browser is ook compatibel met Firefox-add-ons. Daarom kan dit een van uw beste opties zijn om de website met geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken.

Methode 5: Hola-browserextensie gebruiken

Hallo is een VPN-browserextensie die toegang geeft tot beperkte inhoud zonder uw identiteit en uw webactiviteiten bekend te maken. U kunt het dus gebruiken om websites met geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken. Desalniettemin werd de extensie in 2021 ingetrokken vanwege beschuldigingen dat deze was geïnfecteerd met malware. Maar nu is het terug. U kunt het op eigen risico downloaden en proberen.

  Hoe YouTube Music op de Linux-desktop te gebruiken

Methode 6: Gebruik Google Translate

Door Google Translate te gebruiken, kunt u beperkte inhoud bekijken door deze als proxyserver te gebruiken om de firewall te omzeilen. U kunt de onderstaande stappen volgen om te leren hoe u geblokkeerde YouTube-video’s in uw land kunt bekijken met Google Translate.

1. Openen Google Vertalen op uw bureaublad.

2. Plak de URL van de geblokkeerde video in het linkerzijpaneel van het scherm.

3. Klik op Spaans of een andere taal aan de rechterkant van het paneel.

4. Klik op de URL aan de rechterkant van het paneel.

5. De URL leidt je door naar YouTube en je kunt de video bekijken.

Methode 7: gebruik offline downloaden

Het gebruik van offline downloaden op YouTube is zo’n functie waarmee je geblokkeerde YouTube-video’s kunt downloaden. Hiermee bedoelen we dat als u ergens anders dan uw regio reist waar u toegang heeft tot de geblokkeerde inhoud, u de video eenvoudig offline kunt downloaden om deze later te bekijken. Sommige video’s zijn alleen te downloaden als je een abonnement op YouTube hebt. Deze methode werkt echter niet als je in een land woont waar YouTube verboden is. U kunt de bovenstaande en onderstaande methoden gebruiken om te begrijpen hoe u geblokkeerde YouTube-video’s in uw land kunt bekijken.

Methode 8: gebruik YouTube Video Downloaders

Als de bovengenoemde methoden niet in uw voordeel werken, kunt u proberen de YouTube-downloader te gebruiken om geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken. Je kunt elk van de YouTube-downloaders die beschikbaar zijn op internet downloaden en op je pc installeren. Kopieer en plak de URL van de video en download deze. Deze apps zijn gratis en gemakkelijk te gebruiken. U kunt de kwaliteit en resolutie selecteren waarin u de video wilt downloaden. We hebben enkele van de meest populaire YouTube-videodownloaders genoemd die u kunt gebruiken om beperkte inhoud te downloaden:

 • SaveFrom.Net
 • MiniTool uTube-downloader
 • iTubeGo
 • Y2Mate.com
 • SnapDownloader
 • Door op de downloader te klikken
 • Online video-downloader
 • SaveTheVideo.com
 • Geef FastLink
 • ssyoutube
 • deturl.com

Bekijk ons ​​artikel over 22 beste gratis video-downloaders voor meer informatie over het downloaden van YouTube-video’s.

Online video-downloaders zijn websites die het downloaden van YouTube-video’s mogelijk maken. Misschien vind je het handig als je beperkte of geblokkeerde inhoud op YouTube wilt bekijken. Deze zijn gratis en stellen u in staat om de benodigde video’s met slechts een paar klikken te downloaden. Naast het downloaden hebben deze websites ook meerdere functies, zoals het converteren van videobestandsindelingen, het comprimeren van video’s en nog veel meer. Het enige dat u hoeft te doen, is de video-URL kopiëren en plakken en op downloaden klikken. U kunt ook de kwaliteit en resolutie van de video selecteren voordat u deze downloadt.

  Fix YouTube Picture in Picture werkt niet

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Welke landen hebben YouTube verboden?

Antw: YouTube is verboden in de volgende landen:

 • Armenië
 • China
 • Eritrea
 • Finland
 • Iran
 • Indonesië
 • Noord Korea
 • Zuid Soedan
 • Syrië
 • Soedan
 • Turkmenistan
 • Tadzjikistan
 • Kalkoen
 • Verenigde Arabische Emiraten

Q2. Hoe YouTube op een telefoon te deblokkeren?

Antw.: U kunt alle populaire VPN’s zoals NordVPN, ExpressVPN, enz. downloaden en installeren vanuit de Google Play Store. Maak een account aan en verander uw locatie naar een ander land. Hierdoor wordt YouTube op je telefoon gedeblokkeerd en kun je video’s bekijken.

Q3. Hoe een website deblokkeren?

Antw.: U kunt enkele van de bovengenoemde methoden gebruiken om een ​​website te deblokkeren. U kunt deze methoden gebruiken om een ​​website te deblokkeren door gebruik te maken van:

 • VPN
 • Proxy server
 • Tor-browser
 • Slimme DNS
 • Google Vertalen

Q4. Hoe bekijk je video’s die overal worden geblokkeerd?

Antw.: In dergelijke gevallen kunt u gebruik maken van VPN’s. U kunt alle veelgebruikte VPN’s zoals Nord, Surfshark, IPVanish, Private VPN en Express VPN downloaden en installeren. Maak een account aan en selecteer uw locatie in een ander land. Als dit niet werkt, kunt u de TOR-browser gebruiken.

Q5. Is het illegaal om geblokkeerde YouTube-video’s te bekijken met een VPN?

Antw: Het gebruik van een VPN is op de meeste plaatsen legaal, behalve in landen als China en Iran die YouTube om verschillende morele, religieuze en politieke redenen hebben geblokkeerd. Controleer daarom de regels en voorschriften van het land voordat u een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot beperkte inhoud.

***

Het bekijken van beperkte inhoud op YouTube is helemaal geen deal, aangezien we de bovengenoemde methoden hebben die u hebben uitgelegd hoe u geblokkeerde YouTube-video’s in uw land kunt bekijken. Daarom moet u voorzichtig zijn met de methode die u gebruikt. We hopen dat deze gids je heeft geholpen om erachter te komen hoe je geblokkeerde YouTube-video’s kunt bekijken. Deel uw vragen of suggesties in de commentaarsectie hieronder.