Hoe gebruik je de Zoom meeting screenshot tool

Zoom heeft een ingebouwde tool voor schermopname waarmee, indien toegestaan ​​door de host van de vergadering, iedereen een Zoom-vergadering kan opnemen. Zoom-vergaderingen kunnen lokaal worden opgenomen door gratis gebruikers en worden opgenomen in de cloud door premium gebruikers. Een opname legt alles vast, hoe het ook is maart overkill zijn op momenten dat een eenvoudig screenshot het werk net zo goed doet.

Schermafbeelding zoomvergadering

Een screenshot maken in een Zoom-vergadering is eenvoudig, aangezien de meeste desktopbesturingssystemen een ingebouwde tool hebben om een ​​screenshot te maken. De tool werkt universeel, dwz het kan alle apps vastleggen, tenzij ze specifiek beperkte screenshots hebben (Netflix).

  Hoe weet u of u bij een externe verkoper op Amazon koopt?

Zoom heeft ook een tool voor het maken van screenshots en het is aan gebruikers om te kiezen of ze de stock screenshot-tool op hun besturingssysteem willen gebruiken, of dat ze de Zoom-screenshottool willen gebruiken.

Schermafbeelding zoomvergadering – Stock tool

Als u de stock screenshot-tool op uw desktop-besturingssysteem wilt gebruiken om een ​​screenshot te maken tijdens een Zoom-vergadering, hoeft u alleen de juiste toetsenbordcombinatie te kennen om te gebruiken.

Windows 10

macOS

Met macOS kunnen gebruikers schermafbeeldingen maken van het hele scherm, een venster of een deel van het scherm. De schermafbeeldingen worden opgeslagen in de map Afbeeldingen.

Tik op de sneltoets Command+Shift+3 om een ​​schermvullende schermafbeelding te maken.
Tik op de sneltoets Command+Shift+4 om een ​​screenshot van het actieve venster te maken. Wanneer de cursor verandert in een dradenkruis, tikt u op de spatiebalk. Klik op het venster dat u wilt vastleggen.

  Met tweetballon kun je tijdlijnen als een overlay op je startscherm bekijken

Schermafbeelding Zoom-vergadering – de native tool van Zoom

Zoom heeft zijn eigen screenshot-tool, maar deze is standaard niet ingeschakeld. Volg deze stappen om het in te schakelen. Ze zijn van toepassing op zowel de Windows 10 als de macOS-app.

Open de Zoom-app.
Klik op het tabblad Start op de tandwielknop onder je profielfoto.
Ga naar het tabblad Sneltoetsen.
Vouw Chatten uit.
Schakel de snelkoppeling Screenshot in.
Op macOS moet je Zoom extra machtigingen verlenen voordat je schermafbeeldingen kunt maken.
Eenmaal ingeschakeld, gebruikt u de sneltoets Command+T om een ​​screenshot te maken op macOS.
Gebruik de sneltoets Ctrl+T om een ​​screenshot te maken op Windows 10.

Conclusie

De sneltoets Ctrl+T of Command+T wordt overgenomen door Zoom en u kunt deze niet gebruiken in andere apps als Zoom actief is. Dit kan een probleem zijn, aangezien dezelfde snelkoppeling in browsers wordt gebruikt om een ​​nieuw tabblad te openen. Het goede nieuws is dat als je op de snelkoppeling in de instellingen van Zoom klikt, je een andere/aangepaste snelkoppeling kunt instellen die andere apps niet hindert.

  De kleuren van uw slimme lamp wijzigen vanaf het Google Home Hub-display