Hoe gebruik je een Zoom persoonlijke meeting ID

Zoom meetings hebben allemaal een ID-nummer. Elk nummer is uniek voor een vergadering en dient als ‘adres’ ervoor. Net zoals een fysieke vergaderruimte een nummer of een adres heeft, hebben online Zoom-vergaderingen een ID die kan worden gebruikt om deel te nemen aan de vergadering. U kunt het gebruiken in plaats van een link.

Zoom persoonlijke ontmoetings-ID

Alle Zoom-gebruikers krijgen een persoonlijke meeting-ID. Dit ID is het ‘adres’ van de eigen vergaderruimte van de gebruiker. Het wordt standaard niet gebruikt wanneer een vergadering wordt gemaakt of gepland. In plaats daarvan wijst Zoom aan elke vergadering een andere ID toe, omdat een ID maar voor een vergadering tegelijk kan worden gebruikt.

  Hoe alle Reddit-berichten te verwijderen

Als uw persoonlijke meeting-ID wordt gebruikt, kan deze slechts voor één vergadering worden gebruikt. Alle andere vergaderingen zullen een andere ID moeten gebruiken.

Zoek Zoom persoonlijke ontmoetings-ID

Het vinden van uw persoonlijke meeting-ID is eenvoudig omdat Zoom deze duidelijk weergeeft. Het is alleen zichtbaar voor een gebruiker wanneer deze zich aanmeldt bij Zoom of bij de Zoom-app.

Op internet;

Ga naar Zoom en log in.
Klik rechtsboven op je profielfoto en klik op je e-mail.
Scroll naar beneden en klik op het pictogram weergeven naast het veld Persoonlijke vergadering-ID.
Noteer de ID of kopieer deze.

Op de desktop;

Open de Zoom-app.
Ga naar het tabblad Vergaderingen.
Linksboven wordt uw persoonlijke meeting ID vermeld.

  Waarom u uw RAM moet overklokken (het is eenvoudig!)

Op de iOS/Android-apps;

Open de app.
Ga naar het tabblad Vergaderingen.
Uw persoonlijke meeting-ID wordt bovenaan weergegeven.

Persoonlijke Meeting-ID gebruiken

Volg deze stappen als u uw persoonlijke Meeting ID wilt gebruiken.

Een vergadering plannen.
Selecteer op het scherm met vergaderingsinstellingen de optie Persoonlijke vergaderings-ID in plaats van Automatisch genereren.

Persoonlijke Meeting-ID wijzigen

Aan alle gebruikers wordt een persoonlijke meeting-ID toegewezen. Het is een tiencijferige ID en kan alleen worden gewijzigd als een gebruiker een betaald Zoom-abonnement heeft. Als je een Zoom-abonnement hebt;

Ga naar Zoom en log in.
Ga naar je profiel.
Klik op Bewerken naast de persoonlijke meeting-ID.
Voer een nieuw tiencijferig nummer in.

Conclusie

Een persoonlijke meeting-ID is geweldig, maar u moet deze niet openbaar delen. De ID dient als toegangspoort tot een vergadering en iedereen kan proberen eraan deel te nemen. De beveiligingsmaatregelen van Zoom beschermen je nog steeds, maar het is onverstandig om dit nummer te delen met mensen of groepen die je vertrouwt. Je kunt het altijd wijzigen als het is gehackt, maar je weet pas dat het is gecompromitteerd als het te laat is.

  Cirkeldiagrammen combineren of groeperen in Microsoft Excel