Hoe GeForce Now-gamestreaming op Linux te gebruiken

Wist je dat je de gamestreamingservice van Nvidia op Linux kunt gebruiken? Het is waar, maar het vergt een kleine aanpassing om het werkend te krijgen. In deze handleiding bespreken we hoe u GeForce Now-gamestreaming op Linux kunt krijgen.

Een ondersteunde webbrowser downloaden

Helaas werkt GeForce Now niet op Linux via een officiële applicatie. Daarom is de enige manier om de service te gebruiken het gebruik van een ondersteunde webbrowser. Momenteel is Google Chrome de beste webbrowser om GeForce Now op Linux te gebruiken.

U moet Google Chrome op uw Linux-pc installeren. Google Chrome wordt officieel ondersteund op Ubuntu Linux, Debian Linux, Fedora Linux en OpenSUSE Linux. Het kan ook op Arch Linux worden geïnstalleerd via de AUR.

Google Chrome installeren

Om Google Chrome op Linux te installeren, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Gebruik hiervoor Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend, kan de installatie beginnen. Volg de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

  Hoe het open-source Firefox-alternatief LibreWolf op Linux uit te proberen?

Ubuntu

Om Chrome op Ubuntu te installeren, gaat u eerst naar: De Chrome-website van Google. Zoek daar de downloadknop en selecteer de optie om een ​​”DEB” -pakket te downloaden.

Gebruik na het downloaden van het DEB-pakket de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan. Gebruik vanaf daar de onderstaande apt install-opdracht om Google Chrome op Ubuntu in te stellen.

sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb

Debian

Chrome werkt op Debian, maar u moet het DEB-pakket downloaden. Ga hiervoor naar de Google Chrome-downloadpagina. Selecteer vervolgens de optie “DEB” om te downloaden.

Wanneer het downloadproces is voltooid, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan. Installeer vervolgens Google Chrome op Debian met behulp van de onderstaande dpkg-opdracht.

cd ~/Downloads
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

Corrigeer tot slot eventuele afhankelijkheidsproblemen die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Chrome is beschikbaar op Arch Linux, zij het onofficieel. Om het werkend te krijgen, moet je het installeren via de Arch Linux User Repository. Gebruik de onderstaande opdrachten om Chrome te installeren.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S google-chrome

Fedora

Google ondersteunt Fedora officieel. Om de browser op uw systeem te laten werken, gaat u eerst naar de officiële Chrome-downloadpagina. Eenmaal daar, klik op “Download” en selecteer de optie “RPM”.

  Hoe het Arc en Arc Darker-thema op Linux te installeren?

Gebruik de CD-opdracht om naar de map “Downloads” te gaan. Gebruik vervolgens de opdracht dnf install om het Chrome RPM-pakket op uw computer te installeren.

cd ~/Downloads/
sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

OpenSUSE

Google ondersteunt OpenSUSE via een downloadbaar RPM-pakket. Om het op uw systeem te installeren, gaat u eerst naar de officiële Chrome-downloadpagina. Klik vervolgens op de knop “Downloaden”.

Na het selecteren van de “Download” knop, kies de “RPM” optie. Wanneer het downloaden is voltooid, gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” van uw computer te gaan.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” gebruikt u de opdracht zipper install om Google Chrome op OpenSUSE in te stellen.

sudo zypper install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Een user-agent spoofer installeren

Om de een of andere reden zal Nvidia Linux-gebruikers GeForce Now in geen enkele browser laten gebruiken. Er lijkt echter geen legitieme reden te zijn omdat Chrome gameplay volledig kan weergeven.

Je moet een Chrome-extensie installeren om dit blok te omzeilen dat Nvidia op zijn plaats zet. Met deze extensie kun je Nvidia laten denken dat je Windows gebruikt.

  Hoe de Linux lsof-opdracht te gebruiken

Om deze extensie te installeren, ga naar de Google Chrome-extensiepagina. Selecteer vervolgens de knop “Toevoegen aan Chrome” om de spoofer te installeren. Nadat de extensie is toegevoegd, selecteert u deze om deze te openen.

Selecteer in de extensie ‘Chrome 99’ en selecteer vervolgens de knop ‘Toepassen (alle vensters) om de nieuwe user-agent toe te passen. Vanaf hier zal Nvidia geloven dat u zich op Windows bevindt.

GeForce Now-games spelen op Linux

Met de browser geïnstalleerd en de user-agent in Chrome vervalst, kun je GeForce Now op Linux spelen. Volg hiervoor de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Ga naar de GeForce Now-spellenpagina. Eenmaal daar, maak een account aan. U kunt een gratis account of een betaald account aanmaken.

Stap 2: Nadat je een GeForce Now-account hebt gemaakt, maak je verbinding met je Steam-account. Je kunt ook je Epic Games-account koppelen (als je die hebt). Wanneer Steam is aangesloten, laat je “Bibliotheek”-sectie in GeForce Now je games zien die je bezit en die toegankelijk zijn in de service.

Stap 3: Zoek het spel dat u wilt spelen en selecteer het met de muis. Zodra je je game kiest, start Google Chrome je game op volledig scherm. Genieten van!