Hoe geld verdienen op Instagram? Top 10 manieren besproken –

epcdream.nl

Het internet staat in vuur en vlam met het genereren van meerdere inkomstenstromen, passief inkomen en bijzaken. Wat als we je zouden vertellen dat al die uren op je favoriete sociale media – Instagram – je zouden kunnen helpen wat geld te verdienen?

Momenteel staat Instagram in de top 4 van meest gebruikte sociale mediaplatforms, met in totaal 4,25 miljard bezoeken per maand. Het is toevallig ook de meest gedownloade app ter wereld. Deze statistieken die worden gedeeld in het Digital Trends-rapport, Hootsuite, wijzen op één ding: Instagram is een geweldige app voor verkopen, partnerschappen en het genereren van inkomsten.

Van het verkopen van je merchandise tot het maken van merkinhoud tot het verdienen van haspelbonussen, er zijn veel manieren om geld te verdienen op Instagram. En dit omvat niet alleen passief inkomen.

Laten we je de meest beproefde manieren laten zien om geld te verdienen op Instagram met exclusief inzicht in bonussen en op abonnementen gebaseerde inkomsten van Instagram:

Partner met merken

Als je een goed bereik, een makersprofiel of BOI-status (Born on Instagram) hebt, kun je samenwerken met merken om goed geld te verdienen.

Influencermarketing zit in de lift. Merken betalen je om hun producten op je Instagram-handvat te promoten. Hoe simpel dat ook klinkt, het lijkt misschien een taak om merken met je te laten samenwerken als je nieuw bent en net begint.

Als je eenmaal een bekende influencer bent met een sterke betrokkenheid, zullen merken contact met je opnemen. Als je echter begint, kun je rechtstreeks contact opnemen met merken via e-mail of Instagram en hen vertellen waarom je goed bij ze past.

Je kunt ook worden vermeld op een influencer-marktplaats of zelfs Instagram’s eigen influencer-marktplaats om je kansen om gevonden te worden te vergroten. Als het gaat om de inhoud die u plaatst, definieer dan een niche waarin u geïnteresseerd bent.

Ontdek wie uw doelgroep is, op welk tijdstip ze het meest actief zijn en wat voor soort inhoud ze leuk vinden. Gebruik Instagram-inzichten om hier een duidelijk beeld van te krijgen.

Berichten die zijn gesponsord, hebben een tag voor gesponsord/betaald partnerschap. Je moet dit kiezen tijdens het uploaden van je bericht.

Ga live en verdien met badges

Instagram live lijkt echt van start te gaan! Instagram raadt videomakers aan om minstens één keer per week live te gaan om in realtime met hun publiek in contact te komen.

Alleen beschikbaar voor zakelijke en makeraccounts en in slechts bepaalde delen van de wereld, Instagram stelt je in staat om badges in te schakelen en hiermee te verdienen.

Stel je uitbetalingsaccount in, zorg dat je op de hoogte bent van het Instagram-beleid voor het genereren van inkomsten met content en ga live. Tik eenmaal live op badges om ze in te schakelen. Dit geeft u de kans om geld te verdienen met de inhoud die u maakt, terwijl uw kijkers een bepaald bedrag betalen om extra erkenning te krijgen.

Je kijkers kunnen meerdere badges kopen in één livesessie en ze kunnen kiezen voor deze opties: USD 0,99, USD 1,99 en USD 4,99 in stappen. Kijkers die badges kopen, krijgen een blauw hart naast zich. Geef ze een shout-out om meer fans aan te moedigen om jouw badges te kopen.

  Hoe mijn geblokkeerde lijst op Instagram te bekijken

Je kunt het totale aantal gekochte badges en je totale verdiensten tijdens de live zien; voor gedetailleerd inzicht kunt u tijdens het leven op Bekijken tikken. Zodra uw livesessie is beëindigd, kunt u alle badges volgen vanaf uw professionele dashboard.

Doe aan affiliate marketing

Terwijl Meta zijn affiliate marketingprogramma had, is het na 30 juni 2023 niet meer beschikbaar.

Aangezien de meeste bedrijven hun producten op sociale media willen promoten, zijn ze constant op zoek naar micro-influencers om het woord te delen met hun gemeenschap. Als je een sterke betrokkenheid hebt, is het misschien tijd om je aan te sluiten bij een van de populaire partnerprogramma’s.

Zodra u zich bij deze programma’s aansluit, moet u productlinks delen via posts en reels. Voor elke aankoop via die link verdien je een commissie of een percentage.

Als je nieuw bent en je je afvraagt ​​waar je moet zoeken, begin dan met Amazon Associates, eBay Partner Network en GoDaddy.

Maak een Instagram-winkel

Een andere zekere manier om via Instagram goed geld te verdienen, is door een winkel op te zetten. Denk na over het runnen van een online winkel, alleen dat u verlost bent van het gedoe van het hosten van uw winkel.

Er zijn veel kleine bedrijven die deze trend lijken te hebben overgenomen. Sommige grote bedrijven zijn ook begonnen met verkopen via Instagram buiten hun website en apps van derden, zoals Amazon en eBay.

Om een ​​winkel te maken, moet u overschakelen naar een zakelijk account, uw Facebook-pagina koppelen, een relevante productcatalogus uploaden en een accountbeoordeling uitvoeren, en u bent klaar om te gaan. Zoek ook uit wat de beste tijd is om op Instagram te posten en laat dit een positieve invloed hebben op uw verkopen!

U kunt Instagram zelfs gebruiken om verkeer naar uw website te leiden en te helpen met uw organische bereik. U kunt ook uw berichten promoten en advertenties maken om meer van uw doelgroep te bereiken.

Word een Instagram-coach

De populariteit van Instagram-coaches is de afgelopen twee jaar enorm gestegen. Nu weet je zeker dat je gemakkelijk coaches vindt. Sommigen zullen u helpen persoonlijke financiën te begrijpen, terwijl iemand anders u in staat zal stellen uw kleine bedrijf op te schalen.

En toch kan iemand anders je leren hoe je een cruciale vaardigheid onder de knie krijgt en aan de slag kunt op de arbeidsmarkt.

Van personal fitness tot personal branding, bij ons vind je verschillende coaches die je op weg kunnen helpen. Als je ergens goed in bent en je hebt een talent voor lesgeven, waarom zou je het dan niet proberen?

Je kunt een cursus opzetten en mensen vragen deze te kopen; u kunt verschillende manieren vinden om uw diensten te verkopen en geld te verdienen. Maar je moet consequent zijn!

Cursussen verkopen

Je zou kunnen denken dat we dit zojuist eerder hebben genoemd, maar we hebben het alleen maar genoemd als een van de aanvullende services die worden aangeboden door social media-coaches.

Het verkopen van online cursussen die gecompliceerde vaardigheden en ontwikkelingsgebieden definiëren en vereenvoudigen, kan een praktische manier zijn om geld te verdienen op het platform.

Coaching kan meestal live zijn, terwijl cursussen een lijst met opgenomen materiaal in verschillende formaten bevatten om uw mentees/studenten te helpen in hun eigen tempo te leren.

  17 Beste Instagram Story Saver-app voor Android

Je kunt andere platforms gebruiken om multimediacursussen te maken en deze op Instagram te promoten! Boem, je bent klaar om te verkopen.

Verkoop foto’s of digitale inhoud

Instagram is altijd een heel visueel platform geweest. Met de toevoeging van haspels draait het allemaal om de esthetische factor. Instagram Insights kan je helpen te begrijpen welke content het goed doet en welke niet.

Grijp deze kans en verkoop foto’s, digitale afbeeldingen en illustraties via Instagram. U kunt foto’s en video’s verkopen aan andere bedrijven in de reis-, foodblog- en modesector.

U kunt uw illustraties verkopen en aangepaste bestellingen aannemen als u een ontwerper bent. Bovendien, als je al een portfolio hebt, kun je Instagram gebruiken om het een boost te geven en verkeer naar je werk te leiden, zodat bedrijven en particulieren in je diensten investeren.

Maak een functieaccountpagina

Als u wilt voorkomen dat u zelf inhoud maakt, kunt u nog steeds de kost verdienen door de inhoud van andere mensen te promoten (uiteraard met credits) en er op de lange termijn geld mee te verdienen.

Start een Instagram-functieaccount waar je goed werk of goede producten laat zien binnen een specifieke niche. Het is belangrijk om een ​​niche neer te zetten, zodat u een doelgroep kunt aantrekken die daadwerkelijk converteert.

Als je eenmaal populair bent en een aantal volgers hebt, kun je doorgaan met het aanbieden van betaalde plekken aan bedrijven, bedrijven en zelfs individuen. U kunt hen helpen hun diensten te verkopen en een commissie in rekening brengen voor elke consument die uw pagina bezoekt.

Verdien haspelbonussen van Instagram

Hiervoor moet je geregistreerd zijn bij het creator-programma van Instagram, genaamd Born on Instagram of BOI. Als je geweldige inhoud maakt waar de Instagram-algoritmen en het publiek dol op zijn, ontvang je bonussen van Instagram.

Ja dat klopt! Je hebt hier toegang toe in je professionele dashboard zodra je overschakelt naar een professioneel Instagram-account.

Reels Surprise is een programma waarmee makers tot $ 20.000 kunnen verdienen voor het maken van inhoud waar hun gemeenschap van houdt, van geniet en waarmee ze bezig zijn.

Dit is momenteel in de praktijk voor videomakers in de VS. Je moet in aanmerking komen voor en in overeenstemming zijn met het partnerbeleid voor het genereren van inkomsten van Instagram. Instagram zit momenteel op 150 reels per week! Dus blijf creëren.

Terugkerende inkomsten met abonnementen

Je zou kunnen denken dat verdienen via Instagram erg onzeker is: er is geen vast bedrag dat je elke maand zou kunnen verdienen. Maar dat is niet waar!

Bied exclusieve inhoud of ervaringen aan uw community en volgers. Je volgers betalen een maandelijks bedrag om die exclusieve inhoud te bekijken. Het geeft ze een abonneebadge voor je profiel, en we raden je aan om al je volgers een shout-out te geven om ze te waarderen!

Je hebt dus een abonnee thuis die toegang heeft tot al je exclusieve inhoud. U kunt reels, berichten, livesessies en verhalen maken die alleen voor abonnees zijn bedoeld. Uw abonnees worden weergegeven met een paarse badge om hen heen om hen te helpen opvallen.

U kunt ook Subscriber Chats opzetten, waarmee u tegelijkertijd verbinding kunt maken met 30 verschillende abonnees. Laat je community groeien en verdien geld!

Doe iets speciaals voor je abonnees, bouw samen en bedenk wat ze leuk vinden. Blijf ze herkennen en houd uw betrokkenheidsactiviteiten consistent om te slagen in een abonnementsprogramma!

Je komt in aanmerking als je je in de VS bevindt, minimaal 10.000 volgers hebt en voldoet aan het Instagram-beleid voor het genereren van inkomsten via content en het genereren van inkomsten voor partners.

  Locatie toevoegen aan Instagram Bio

Wie kan geld verdienen op Instagram?

Als het gaat om geld verdienen op Instagram, zijn er criteria waaraan u moet voldoen. Het geschiktheidscriterium is echter niet ingewikkeld. Het is gewoon goed om een ​​aantal hiervan te kennen om een ​​goed inkomen te verdienen met het platform zonder verbannen te worden.

#1. Leeftijd

Je moet 18 jaar oud zijn, ongeacht in welk land je bent

#2. account type

Je moet overschakelen naar een professioneel account – een maker of een zakelijk account – om geld te verdienen; een persoonlijk account kan u niet helpen inkomsten te genereren met uw inhoud

#3. Aantal volgers

Je moet een sterke aanhang hebben – een lijst met duizenden volgers, bij voorkeur 10.000 en meer. Om het eenvoudiger te maken, heb je een volgersbestand nodig dat regelmatig met je inhoud bezig is.

Er zijn makers met een kleiner aantal volgers die nog steeds geld verdienen via Instagram. Het hebben van een hoger aantal volgers helpt echter.

Om in aanmerking te komen voor programma’s zoals Subscription, moet je minimaal 10.000 volgers op het platform hebben.

#4. Locatie (alleen VS)

Om in aanmerking te komen voor bepaalde exclusieve programma’s die Instagram niet wereldwijd heeft uitgerold, moet je in de VS zijn gevestigd. Dit geldt voor het abonnementsprogramma, het Reels Surprise-bonusprogramma en activeringsbadges voor livesessies.

Als je wilt dat Instagram je inhoud aanbeveelt op de verkenningspagina, volg dan de richtlijnen van de community.

Dit probeert een veilige ruimte te creëren die iedereen respecteert, de wet van het land volgt en afziet van het posten van naaktheid en het spammen van mensen. Dit zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden:

  • Deel content die van jou is; pleeg geen plagiaat en schend geen intellectuele eigendomsrechten
  • Plaats geen ongepaste inhoud, aangezien naaktheid niet is toegestaan
  • Blijf spamvrij en plaats geen inhoud die neprecensies en beoordelingen promoot of mogelijk maakt
  • Ondersteun geen georganiseerde misdaad, terrorisme of haatgroepen
  • Geen seksuele diensten aanbieden of deelnemen aan het kopen en verkopen van wapens, wapens en drugs (en andere gereguleerde goederen)
  • Verheerlijk zelfverwonding niet en neem niet deel aan haatdragende taal of intimidatie

Blijf creëren (een impact)

Dus, zoals je kunt zien, is geld verdienen op Instagram gemakkelijk als je consistent bent met je inspanningen en als je blijft creëren. Vergeet echter niet om het Instagram-beleid voor het genereren van inkomsten voor partners en het beleid voor het genereren van inkomsten uit inhoud door te nemen, zodat je geen ongepaste inhoud plaatst of je bezighoudt met praktijken die een negatieve invloed kunnen hebben op het aantal volgers of de status van je account.

Vergeet ook niet te voldoen aan de servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van Instagram om te blijven verdienen. Help Instagram een ​​veilige ruimte te behouden voor de gemeenschap waar we elkaar helpen te gedijen.

Je kunt ook enkele makers van Instagramverhalen verkennen om professionele en boeiende verhalen te maken.