Hoe Geometry Dash op Linux te spelen

Geometry Dash is een muziekplatformspel ontwikkeld door Robert Topala. De game is beschikbaar om te spelen op iOS, Android en Microsoft Windows via Steam. In het spel besturen spelers de bewegingen van een personage en navigeren ze door een reeks op muziek gebaseerde niveaus terwijl ze obstakels en gevaren vermijden.

Hoewel Geometry Dash niet officieel is geport naar Linux, kan het met een paar aanpassingen op het platform worden uitgevoerd. In deze handleiding laten we u zien hoe u Geometry Dash op Linux kunt spelen.

Geometry Dash op Linux

De Geometry Dash-game werkt geweldig op Linux, maar alleen met de kracht van Proton, die is ingebouwd in Steam voor Linux. Om deze reden moeten we demonstreren hoe de Steam-client moet worden ingesteld.

Steam installeren

Om Steam op Linux te installeren, begint u met het openen van een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Om een ​​terminalvenster op uw Linux-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of open het app-menu, zoek naar ‘Terminal’ en doe het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de installatie-instructies op de opdrachtregel die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt om de Steam-app in gebruik te nemen.

  Hoe open poorten op een Linux-pc te scannen met Zenmap

Ubuntu

Zet op Ubuntu de Steam-toepassing aan de gang met behulp van de opdracht Apt.

sudo apt install steam

Debian

Om Steam op Debian te laten werken, moet je het nieuwste Steam DEB-pakket handmatig naar je computer downloaden. Gebruik hiervoor de onderstaande opdracht wget downloader.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat het downloaden van het Steam DEB-pakket is voltooid, kan de installatie van Steam op Debian beginnen. Gebruik de onderstaande dpkg-opdracht om de nieuwste versie van Steam op uw computer te installeren.

sudo dpkg -i steam.deb

Zodra Debian Steam heeft geïnstalleerd, lost u de afhankelijkheidsproblemen op die zich tijdens het installatieproces hebben voorgedaan door de onderstaande opdracht in te voeren.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Op Arch Linux kunnen gebruikers de Steam-applicatie installeren door gebruik te maken van de Pacman-opdracht hieronder.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Op zowel Fedora Linux als OpenSUSE kunnen gebruikers de Steam-applicatie installeren via de meegeleverde softwarebronnen. De Flatpak-versie van Steam werkt echter veel beter op deze twee besturingssystemen, dus we raden aan om die in plaats daarvan te installeren.

Flatpak

Om Steam via Flatpak te laten werken, moet je eerst de Flatpak-runtime inschakelen. Volg onze uitgebreide gids over dit onderwerp om de runtime op uw Linux-pc in te schakelen.

Nu de Flatpak-runtime op uw Linux-pc is geconfigureerd, is de volgende stap het opzetten van de Flathub-app store. Voer de volgende opdracht hieronder in om de Flathub app store op uw computer in te stellen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Met de Flathub app store ingesteld, is het tijd om Steam op je Linux-pc te installeren. Gebruik hiervoor de volgende opdracht hieronder.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Geometry Dash op Linux

Zodra Steam op uw computer is geïnstalleerd, opent u deze en logt u in met uw gebruikersgegevens. Wanneer de app is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder om Geometry Dash te laten werken.

  Hoe de Reaper DAW op Linux te installeren

Stap 1: Open eerst het Steam-menu door op “Steam” te klikken. Zoek vanaf daar de knop “Instellingen” en selecteer deze om het gedeelte met Steam-instellingen te openen. Vink in het gedeelte Steam-instellingen “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” en “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan.

Klik op de knop “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Stap 2: Zoek de knop “STORE” en klik erop met de muis om toegang te krijgen tot de Steam Store. Selecteer in de Steam Store het zoekvak en typ ‘Geometry Dash’.

Druk op de Enter-toets om de zoekresultaten te bekijken. Selecteer “Geometry Dash” om toegang te krijgen tot de Steam-pagina van de game.

Stap 3: Zoek op de Geometry Dash Steam-pagina de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en klik erop om de game aan je account toe te voegen. Nadat je het hebt gekocht, selecteer je de knop “Bibliotheek” om toegang te krijgen tot je Steam-gamebibliotheek.

  Hoe Snap-pakketten op Linux te gebruiken en te installeren

Stap 4: Selecteer in je Steam-gamebibliotheek Geometry Dash en zoek de blauwe knop “INSTALLEREN” om de game te downloaden en op je computer te installeren. Het installeren van het spel duurt niet lang.

Stap 5: Geometry Dash vereist niets om te configureren. Selecteer gewoon de groene “PLAY”-knop om het spel te starten. Houd er rekening mee dat het opstarten van Geometry Dash even kan duren, omdat Steam het moet configureren om op Linux te draaien.

Wanneer Geometry Dash opstart, ben je klaar om te spelen! Genieten van!

Probleemoplossen

Geometry Dash wordt hoog gewaardeerd op ProtonDB, dus er zouden geen problemen moeten zijn met het spelen van het spel. Dat gezegd hebbende, als je problemen tegenkomt, neem dan gerust een kijkje de Geometry Dash ProtonDB-pagina.