Hoe geopende vensters op iPhone 11 te sluiten

Mobiele besturingssystemen werden ontwikkeld nadat desktopcomputers mainstream werden. Tegen die tijd hadden de meeste gebruikers bepaalde concepten geleerd, zoals het openen en sluiten van apps die gebruikelijk zijn op een desktop-besturingssysteem. Deze zelfde acties vertalen niet noodzakelijkerwijs op dezelfde manier op een mobiel besturingssysteem.

Sluit geopende vensters op iPhone 11

Op mobiele besturingssystemen draaien apps in hun eigen ‘venster’, maar het besturingssysteem presenteert ze niet als een venster. Een app is zijn eigen container. Met apps zoals Chrome kun je verschillende tabbladen openen, maar ze openen allemaal in de Chrome-app en niet in verschillende vensters. Zelfs incognitotabbladen in Chrome voor iOS worden geopend in dezelfde app en niet als een apart venster.

  Bestanden downloaden en voortgang bekijken zonder browser met File Downloader

Hoe geopende vensters op iPhone 11 te sluiten

Je kunt een app openen op iPhone 11 en volgens die logica zou het logisch zijn dat je deze zou moeten kunnen sluiten. Dit komt een beetje in de buurt van wat je kunt doen. Wanneer u van de ene app naar de andere overschakelt, komt de andere app in een enigszins opgeschorte staat. Het zal blijven updaten als dat het soort app is dat het is, maar het zal op de achtergrond draaien.

Om deze geopende app te ‘sluiten’, moet u deze afsluiten. Op iPhone 11 kun je een app afsluiten of sluiten;

Veeg omhoog en houd de startbalk vast.
U komt in de multitasking-modus.
Veeg door de geopende apps totdat je de app vindt die je wilt sluiten.
Veeg omhoog in het app-venster om het af te sluiten/te sluiten.

  Hoe krijg ik restituties voor Epic Store Games

Opmerking: deze methode werkt op alle iPhone-modellen die geen home-knop hebben. Voor iPhone-modellen met een Home-knop, moet u snel twee keer op de Home-knop drukken om naar de multitasking-modus te gaan. Deze methode werkt ook op iPadOS.

Wat gebeurt er als ik een app sluit op iPhone 11

Wanneer u een app-venster op een iPhone sluit, zal de app;

Blijft ingelogd, tenzij het een beveiligingsfunctie heeft die de gebruiker uitlogt, bijvoorbeeld bank- of betalingsgerelateerde apps.
Je blijft meldingen krijgen van de app.
U raakt geen ‘niet-opgeslagen’ gegevens kwijt, bijvoorbeeld als u een bestand opstelt of bewerkt in Numbers of Excel.
De app zal de gegevens opnieuw laden en vernieuwen wanneer u deze de volgende keer opent, bijvoorbeeld de Facebook-app vernieuwt de feed als u deze afsluit en opnieuw opent.
De app stopt mogelijk met het synchroniseren van gegevens. het hangt af van het app-type. Google Maps en YouTube kunnen het downloaden opschorten, maar Google Drive en Dropbox blijven bestanden uploaden.

  Onthouden waar je hebt geparkeerd met de Google Assistent

Conclusie

Mobiele besturingssystemen zijn niet ontworpen om op dezelfde manier te werken als desktopbesturingssystemen. Het verschil is niet alleen cosmetisch. Het is een fundamenteel verschil in hoe apps en processen worden uitgevoerd. Als u een paar dagen een mobiel apparaat gebruikt, zult u snel het verschil tussen de twee leren en waarom u over het algemeen geen vensters op een mobiel besturingssysteem kunt sluiten.

gerelateerde berichten