Hoe gesplitst scherm in Safari uit te schakelen

Vraagt ​​u zich af hoe u de gesplitste schermweergave in Safari op iPad kunt uitschakelen? U bent bij ons aan het juiste adres! Met de functie voor gesplitst scherm in het iPad-besturingssysteem kan de gebruiker meerdere taken tegelijkertijd tussen verschillende applicaties uitvoeren. In Safari is de functie voor gesplitst scherm een ​​geweldige optie waarmee je tegelijkertijd door twee verschillende webpagina’s kunt bladeren, maar met een kleinere schermruimte. U kunt deze functie met meerdere vensters eenvoudig inschakelen op uw iOS-apparaat. Lees verder om gesplitst scherm in Safari uit te schakelen.

Hoe gesplitst scherm in Safari uit te schakelen

Voor degenen die niet weten hoe ze een gesplitst scherm moeten openen in Safari op iPad of Macbook, hebben we de onderstaande stappen opgesomd:

  Krijg een balk met actieve en voltooide downloads in Firefox

Optie 1: Via de Windows-knop

Druk lang op de knop Venster en selecteer Nieuw venster in gesplitste weergave.

Optie 2: Mutitasking-knop gebruiken

U kunt de multitasking-knop (…) bovenaan het scherm gebruiken. Kies dan:

  • Venster naar links van het scherm betegelen of,

  • Venster naar rechts van scherm plaatsen

Optie 3: U kunt de link ook naar de rechter- of linkerrand van het scherm slepen en neerzetten.

Raad eens? Als je per ongeluk het gesplitste scherm in het midden van een interessante video op volledig scherm zou aanzetten, zou dit erg frustrerend worden. Voor degenen die de gesplitste schermweergave in Safari op iPad willen uitschakelen, hebben we een geweldige gids waarmee u hetzelfde kunt leren. De stappen zijn zeer eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren. Volg ze in dezelfde volgorde om de beste resultaten te bereiken. Blijf lezen!

Opmerking: macOS/iOS-versies hebben mogelijk niet dezelfde instellingen en kunnen variëren. Zorg daarom voor de juiste instellingen voordat u deze wijzigt. De genoemde stappen zijn uitgevoerd op iPadOS 15.1 & macOS big sur.

Dit is een eenvoudige maar effectieve methode om de gesplitste schermweergave in Safari op iPad-apparaten uit te schakelen. Ook al is het geen eenvoudige methode om de functie voor gesplitst scherm uit te schakelen als je wilt weten hoe je zonder problemen van het gesplitste scherm op de iPad af kunt komen.

1A. Veeg vanaf de onderkant omhoog om het scherm Recente apps op uw iPad/Macbook te openen.

1B. Open Apple-menu > Recente items zoals weergegeven, op uw macOS-apparaat.

2. Veeg vervolgens omhoog op het tabblad dat u in Safari wilt beëindigen.

3A. Selecteer de optie Dit tabblad sluiten

3B. U kunt ook op de knop Sluiten tikken op elk tabblad dat u wilt verwijderen.

Start vervolgens Safari en controleer of het wordt geopend in een enkel venster op volledig scherm.

Opmerking: u kunt ook alle tabbladen sluiten door op Alles sluiten . te tikken [n] tabbladen.

Methode 2: Via multitasking-knoppen

Dit is een andere eenvoudige manier om de gesplitste schermweergave in Safari op iPad uit te schakelen met behulp van multitasking-knoppen. Volg de onderstaande instructies om gesplitst scherm uit te schakelen.

1. Zet je iPad in staande of liggende modus en tik op de Multitasking-knop

2. Tik nu op de optie Volledig scherm openen die hieronder wordt weergegeven.

3. Nu wordt het andere tabblad gesloten en kunt u nu in de normale weergave van Safari genieten.

Methode 3: Versleep Split View Divider op iPad

Wanneer u uw iPad in gesplitste schermweergave gebruikt, met Split View Divider, ziet u de twee schermen gescheiden door een balk. Deze balk kan worden gebruikt om de grootte van het scherm naar wens aan te passen.

  • Als u uw rechtertabblad op volledig scherm wilt, sleept u de Split View Divider recht naar links.
  • Als u uw linkertabblad op volledig scherm wilt, sleept u het naar rechts.

Hier zijn de stappen om het gesplitste scherm in Safari uit te schakelen met behulp van de gesplitste weergaveverdeler op de iPad.

1. Tik op de Split View Divider in het midden van het scherm dat het scherm verdeelt.

2. Sleep de Split View Divider naar uw voorkeur totdat de andere app volledig sluit.

Methode 4: Alle Windows op iPad samenvoegen

Dit is een andere eenvoudige manier die je helpt te leren hoe je het gesplitste scherm op de iPad kunt verwijderen door alle vensters die momenteel open zijn samen te voegen. Als u dit doet, worden alle vensters samengevoegd tot één enkel venster en kunt u handmatig naar de toepassing overschakelen, wat u maar wilt. Hier is hoe je het doet.

1A. Houd de vensterknop ingedrukt in de rechterhoek van een van de geopende tabbladen.

1B. Of selecteer de optie Venster in de menubalk.

2. Tik in het nieuwe menu dat verschijnt op Alle vensters samenvoegen.

Hierdoor wordt het gesplitste scherm gesloten en worden alle tabbladen samengevoegd.

Methode 5: Neem contact op met Apple Support

Als je de gesplitste schermweergave nog steeds niet kunt uitschakelen in Safari op iPad, kun je contact opnemen met Apple Support Team via hun officiële website of Apple Care bezoeken voor verdere hulp. Het ondersteuningsteam is uiterst behulpzaam en responsief. U zou dus in een mum van tijd moeten weten hoe u het gesplitste scherm op de iPad kunt verwijderen.

Pro-tip: voorkomen dat u per ongeluk een gesplitst scherm opent

Als u zich afvraagt ​​hoe u het gesplitste scherm op de iPad kunt verwijderen tijdens het browsen in Safari, is de eenvoudigste manier om te voorkomen dat u de functie per ongeluk inschakelt. Maak altijd een notitie van de knop met drie stippen in het midden van het scherm. Als u per ongeluk op deze knop tikt of sleept, worden uw venstergrootte en weergave gewijzigd. Wees dus voorzichtig bij het hanteren van de knop voor gesplitst scherm.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je zou kunnen leren hoe je gesplitst scherm in Safari op iPad of Macbook kunt uitschakelen. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten waar je de volgende keer over wilt leren.

gerelateerde berichten