Hoe GIF in te stellen als achtergrond in Windows 10

Ben je verveeld van gewone achtergronden op je Windows-bureaublad? Hoewel Windows-computers veel weergaveopties voor personalisatie ondersteunen, kunnen slechts beperkte formaten van afbeeldingsbestanden worden ingesteld als bureaubladachtergronden. In elke versie van Windows-pc kunt u bureaubladachtergronden instellen, zolang de afbeeldingsbestanden worden ondersteund door uw besturingssysteem. Toch is GIF (Graphics Interchange Format) een ander verhaal, omdat het zowel statische als geanimeerde afbeeldingsformaten opslaat. Met de standaardinstellingen kunt u GIF’s niet instellen als bureaubladachtergrond, zelfs als u dit probeert, wordt slechts één frame van de GIF-clip als bureaubladachtergrond ingesteld. Toch zijn er maar weinig applicaties en programma’s die je zullen helpen om GIF in te stellen als achtergrond voor Windows 10. Deze gids zal je een idee geven over hetzelfde.

Hoe GIF in te stellen als achtergrond in Windows 10

Hier is een lijst met toepassingen waarmee u de GIF-bureaubladachtergrond Windows 10 kunt instellen. Alle vermelde programma’s zijn gemakkelijker te implementeren en te gebruiken. Bekijk ze en installeer de meest geschikte software op uw apparaat.

Methode 1: Gebruik de BioniX GIF Wallpaper-app

De BioniX GIF Wallpaper-app helpt bij het instellen van GIF-bureaubladachtergronden en deze te delen met je vrienden en collega’s, het belangrijkste is dat het wordt ondersteund op alle versies van Windows, zoals Windows 10, Windows 11, Windows 7, Windows 8, Windows Vista en Windows XP. Het is freeware en je kunt genieten van alle functies van de app zonder een cent uit te geven.

Dit zijn de kenmerken van deze app:

1. Sommige van je GIF’s kunnen erg klein zijn. Dus als u ze instelt als bureaubladachtergronden, passen ze niet op het hele scherm. Maar deze app heeft een optie om het formaat van je GIF aan te passen aan je scherm. Er is een optie om automatisch te zoomen die de beste opties voor formaatwijziging voorstelt.

2. De opvulfuncties passen in alle lege ruimtes op het bureaublad en u kunt ook handmatig de breedte en hoogte van de achtergronden aanpassen.

3. De afspeelsnelheidsparameter in BioniX helpt je om de snelheid van geanimeerde GIF’s te versnellen of te vertragen.

4. Soms past uw GIF mogelijk niet helemaal op uw bureaublad, zelfs niet nadat u het formaat hebt gewijzigd. In dit geval kunt u automatisch een achtergrondkleur instellen die bij uw GIF past.

5. U kunt een aantal foto’s combineren als een collage en de gecombineerde afbeelding instellen als achtergrondbehang. U kunt de ruimte tussen de foto’s, randkleuren, enz. wijzigen en aanpassen.

  Grote afbeeldingen op meerdere pagina's afdrukken in Windows 11

6. Je kunt een klok als achtergrond instellen en er zelfs regendruppels aan toevoegen.

7. BioniX ondersteunt ook ondersteuning voor twee of meerdere monitoren en u kunt uw achtergronden verbeteren.

8. Het verbergen van bureaubladpictogrammen is ook mogelijk met BioniX.

9. U kunt tijdspecifieke GIF-bureaubladachtergronden instellen in BioniX. BioniX stelt bijvoorbeeld automatisch een zonsopgangbehang in om 6 uur ’s ochtends en een zonsondergangbehang om 18 uur nadat u de juiste instellingen hebt gemaakt.

10. BioniX kan ook worden ingesteld om de achtergrond NIET te veranderen als uw CPU bezet is.

Volg de onderstaande stappen om de BioniX Desktop Wallpaper-app te installeren en te gebruiken om GIF in te stellen als achtergrond in Windows 10

1. Navigeer naar de officiële BioniX Desktop Wallpaper App-pagina en klik op de Download-pagina zoals afgebeeld.

2. Wacht nu tot het installatieprogramma naar uw pc is gedownload.

3. Navigeer naar Mijn downloads en dubbelklik op het installatiebestand om het bestand uit te voeren.

4. Klik vervolgens op de knop Installeren zoals afgebeeld.

5. Selecteer uw voorkeurstaal en klik op OK.

6. Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op OK.

7. Download nu een GIF-bestand van internet en als je er al een hebt, klik en sleep het bestand naar BioniX.

8. Dubbelklik vervolgens op het tabblad Afspeellijst op uw GIF-bestand. Klik op de Start-knop.

9. Nu heb je met succes GIF-bureaubladachtergronden op je pc ingesteld.

10. Om de resolutie en grootte van het GIF-bestand aan te passen, gaat u naar het tabblad Animator in het menu en klikt u op de optie Animatie-instellingen.

11. Schakel vervolgens naar het tabblad Animatie in het volgende venster en pas het percentage aan onder het menu GIF-vergroting, zoals weergegeven. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Eindelijk heb je GIF met succes gratis als achtergrond voor Windows 10 ingesteld! Geniet van een kleurrijk scherm!

Methode 2: Gebruik Stardock DeskScapes

Stardock DeskScapes is een betaald platform, maar het is een beter alternatief voor BioniX Animated Wallpaper waar je GIF-bureaubladachtergronden met veel opties kunt instellen. U kunt uw bureaubladachtergrond maken of ontwerpen en met deze applicatie een tiental aanpassingsopties verkennen. Zorg er echter voor dat uw pc Windows 10 64-bit (versie 21H1 en eerder) moet gebruiken om deze software te gebruiken.

Een paar kenmerken van deze app worden hieronder opgesomd:

 • Er zijn 60 aanpassingsopties beschikbaar in deze app om GIF als achtergrond in te stellen Windows 10 en je kunt ook door honderden GIF-bestanden bladeren via internet.
 • U kunt een afspeellijst maken met uw favoriete GIF-bestanden en de achtergronden aanpassen om van de ene naar de andere periodiek te wisselen.
 • Je kunt ook een klok aan het bureaublad toevoegen samen met de GIF-achtergrond.
 • U kunt speciale effecten toevoegen aan uw reeds bestaande GIF-bestand met behulp van verschillende tools die beschikbaar zijn op het platform.
 • Voeg verschillende geanimeerde objecten toe, zoals wolken en blikseminslagen, typ teksten met verschillende lettertypen, voeg kleurfilters toe, vervaag je inhoud en nog veel meer opwindende functies waarmee je de GIF-bureaubladachtergrond Windows 10 kunt repareren.
 • Als u meerdere monitoren gebruikt, kunt u twee verschillende geanimeerde achtergronden wijzigen en aanpassen voor afzonderlijke.
 • Er zijn twee versies van Stardock DeskScapes.
 • Ten eerste heeft de DeskScapes 11 Beta-versie 30 dagen ondersteuning en de ondersteunde talen zijn Engels, Frans, Duits, Spaans, Koreaans, Portugees, Russisch, Vereenvoudigd Chinees en Traditioneel Chinees. Het is ontworpen voor Windows 10 64-bit (versie 21H1 en eerder).
 • Ten tweede ondersteunt Object Desktop Windows 10 en 11 besturingssystemen met 1 jaar ondersteuning met tientallen extra apps.
  Een website deblokkeren op Windows 10

Hier leest u hoe u de Stardock DeskScapes-app installeert en gebruikt.

1. Navigeer naar de officiële Stardock DeskScapes-downloadsite en klik op de optie Nu downloaden, zoals afgebeeld.

2. Selecteer vervolgens in het volgende scherm uw abonnement en klik opnieuw op de knop Nu downloaden.

3. Typ uw inloggegevens en ga verder met uw betaling.

4. Download vervolgens het pakket en installeer het op uw pc. Start de applicatie en nu kunt u met succes de GIF-bureaubladachtergrond Windows 10 instellen.

Methode 3: Wallpaper Engine gebruiken

Wallpaper Engine is de beste keuze wanneer u uw Windows-achtergrond op zijn best wilt aanpassen. Je kunt je eigen video’s maken of ze downloaden van de website en video’s van je vriend. Deze applicatie kost je USD 3,99. Hier zijn een paar kenmerken van deze app.

 • De prestaties van uw computer worden nooit beïnvloed door Wallpaper Engine en het pauzeert automatisch wanneer krachtige apps zoals grafische games enz.
 • Alle niveaus van monitorresoluties en -verhoudingen worden door deze app ondersteund en hij kan ook meerdere monitoren instellen.
 • Je kunt genieten van honderden en duizenden achtergronden op het platform en je kunt ze ook delen met je community.
 • Prestatie-opties kunnen zo worden aangepast dat Wallpaper Engine kan worden gepauzeerd wanneer bepaalde apps op uw pc worden gestart.
 • Afspeellijsten en achtergronden kunnen worden aangepast om automatisch te veranderen op een bepaald moment.
 • Ook kun je de wallpapers draadloos overzetten naar je Android-telefoon of -tablet met de gratis Android Companion-app.

Volg de gegeven stappen om de Wallpaper Engine-app te installeren en te gebruiken.

1. Navigeer naar de officiële Koop Wallpaper Engine en klik op de knop NU KOPEN.

  Apps op de witte lijst zetten in het SmartScreen op Windows 10

2. Je kunt Wallpaper Engine kopen bij Steam, Humble Store of officiële Green Man Gaming-winkels.

3. Ga verder met de betaling en installeer de app op je pc.

Opmerking: als je Wallpaper Engine via Steam hebt gekocht, moet je ook een Steam-opstartprogramma op je pc hebben.

4. Start de applicatie door te dubbelklikken op uw installatiebestand en open het opstartprogramma.

5. Selecteer vervolgens uw monitor (als u meerdere monitoren gebruikt) en u kunt de geanimeerde achtergronden vinden met de tabbladen Ontdekken en Workshop.

6. Nadat u uw geanimeerde achtergrond hebt geselecteerd, klikt u op de knop Abonneren om GIF in te stellen als achtergrond in Windows 10.

Nu hebt u met succes de GIF-bureaubladachtergrond ingesteld in Windows 10.

Methode 4: Gebruik Plastuer

Plastuer is een andere betaalde applicatie om GIF in te stellen als achtergrond voor Windows 10. U kunt betalen wat u wilt (PWYW-platform) met een minimumbedrag van 5 USD. Het heeft dezelfde functionaliteit als BioniX, maar is nog vriendelijker. U kunt GIF’s, video’s en webpagina’s instellen als achtergrond op uw Windows 10-pc. Een paar kenmerken van deze app worden hieronder opgesomd:

 • Plastuer ondersteunt HTML’s Canvas, CSS3-animaties en WebGL.
 • De prestaties van uw computer worden nooit beïnvloed door Plastuer en het pauzeert automatisch wanneer het krachtige apps zoals grafische games enz.
 • U kunt Plastuer inschakelen als opstartprogramma en het slaat automatisch de laatst gebruikte achtergrond op in de app.

Hier leest u hoe u de Plastuer-app installeert en gebruikt.

1. Bezoek de officiële site van Plastuer en klik op de knop KOOP NU VOOR $5.

2. Typ in het volgende scherm uw e-mailadres en klik op BEVESTIGEN zoals weergegeven.

3. Plastuer is een draagbaar programma en het vereist geen installaties die u direct kunt ontvangen met de prompt voor uitvoeren en gebruiken.

4. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade zipbestand en selecteer de knop Alles uitpakken.

5. Kies uw locatie en klik op Uitpakken.

6. Nadat u alle bestanden en mappen hebt uitgepakt, dubbelklikt u op het installatiebestand van Plastuer.exe om het te starten.

7. Klik vervolgens in de browser op Bestand selecteren en selecteer uw GIF-bestand.

8. Klik nu op Opslaan.

9. Zorg ervoor dat je de achtergrondkleur en lay-out van je GIF kiest.

Dat is het. U hebt met succes GIF-bureaubladachtergronden ingesteld op uw Windows 10-pc.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je GIF als achtergrond kunt instellen in Windows 10. Laat ons weten welke applicatie het beste voor je werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om ze in het opmerkingengedeelte te plaatsen.

gerelateerde berichten