Hoe GitCola op Linux te installeren

Git Cola is een stijlvolle, krachtige GUI voor Git-ontwikkeling. Het is een gratis programma om te gebruiken en is geschreven met Python 2 en 3. We zullen in deze handleiding bespreken hoe je Git Cola op alle reguliere Linux-besturingssystemen kunt installeren.

Ubuntu-installatie-instructies

Git Cola is beschikbaar voor Ubuntu Linux-gebruikers via de meegeleverde Ubuntu-softwarebronnen. Om de app op uw Ubuntu-systeem te laten werken, begint u met het openen van een terminalvenster op het bureaublad. U kunt een terminalvenster op Ubuntu openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken.

Wanneer het terminalvenster open is en klaar is voor gebruik, voert u de opdracht apt install uit voor het “git-cola”-pakket van uw systeem.

sudo apt install git-cola

Bij het invoeren van het bovenstaande apt install-commando op uw systeem, zal Ubuntu u om uw wachtwoord vragen. Voer met behulp van het toetsenbord het wachtwoord van uw gebruikersaccount in. Als u dat doet, verzamelt Ubuntu alle afhankelijkheden voor het Git Cola-pakket.

Wanneer de afhankelijkheden zijn verzameld, wordt u gevraagd op de Y-knop op het toetsenbord te drukken om te bevestigen dat u wilt dat de installatie begint. Doen.

Nadat u op de Y-toets hebt gedrukt, wordt Git Cola gedownload en geïnstalleerd op uw Ubuntu-pc, evenals alle vereiste afhankelijkheden die nodig zijn om de app uit te voeren.

  Aangepaste thema's en pictogrammen installeren in Linux

Debian installatie-instructies

Git Cola is beschikbaar voor Debian Linux-gebruikers, aangezien het is opgenomen in de “Hoofd” softwarerepository. Om het op uw systeem te laten werken, opent u een terminalvenster op het Debian-bureaublad.

U kunt een terminalvenster op het bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier. Wanneer het terminalvenster open is, gebruikt u de opdracht apt-get install om het pakket “git-cola” te installeren.

sudo apt-get install git-cola

Wanneer u de bovenstaande opdracht uitvoert, zal Debian u om uw wachtwoord vragen. Voer met behulp van het toetsenbord het wachtwoord van uw gebruikersaccount in. Na het invoeren van het wachtwoord verzamelt Debian alle afhankelijkheden die nodig zijn om Git Cola op uw systeem te installeren.

Nadat Debian klaar is met het verzamelen van de afhankelijkheden die het nodig heeft om Git Cola te installeren, zal het je vragen om op de Y-toets te drukken om door te gaan. Doe dit en Debian zal de applicatie op uw systeem installeren.

Arch Linux installatie-instructies

Als je Arch Linux gebruikt, kun je Git Cola op je systeem installeren via de Arch Linux AUR. Om dat te doen, begint u met het installeren van zowel het “Git”- als het “Base-devel” -pakket met behulp van het pacman-commando.

sudo pacman -S base-devel git

Nu deze pakketten zijn geïnstalleerd, moet u de Trizen AUR-helpertool installeren. Dit programma maakt het installeren van software van de AUR een veel gemakkelijkere en comfortabelere ervaring.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen
makepkg -sri

Als de Trizen AUR-helper is geïnstalleerd, kunt u de opdracht trizen -S gebruiken om de Git Cola-toepassing te installeren.

trizen -S git-cola

Fedora installatie-instructies

Als je Git Cola op Fedora Linux wilt installeren, begin dan met het openen van een terminalvenster op het bureaublad. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook een terminalvenster starten door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

  Een directory toevoegen aan uw $PATH in Linux

Eenmaal binnen in een terminalvenster, gebruik je de onderstaande dnf install-opdracht om het “git-cola” -pakket te installeren.

sudo dnf install git-cola

Bij het invoeren van het bovenstaande commando zal Fedora je om je wachtwoord vragen. U heeft uw wachtwoord nodig om de software te installeren. Voer vervolgens uw gebruikersnaamgegevens in met behulp van het toetsenbord.

Nadat je je wachtwoord hebt ingevoerd, verzamelt Fedora alle pakketten die het gaat installeren. Git Cola, en alle afhankelijkheden die je nodig hebt om het programma uit te voeren. Als alles klaar is, druk je op de Y-knop om de installatie te starten.

  Hoe Todoist met Gnome te synchroniseren om de app op Linux te doen

OpenSUSE installatie-instructies

De Git Cola-applicatie is beschikbaar voor OpenSUSE-gebruikers in de repositories. Om de software op uw systeem te installeren, opent u een terminalvenster. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu.

Wanneer het terminalvenster open is, gebruikt u de zypper install-opdracht om het “git-cola”-pakket op uw OpenSUSE-systeem in te stellen.

sudo zypper install git-cola

Na het invoeren van de bovenstaande opdracht, zal OpenSUSE u vragen om uw wachtwoord in te voeren. U moet dit doen om Git Cola in te stellen. Voer met behulp van het toetsenbord de inloggegevens van uw gebruikersaccount in.

Nadat u uw wachtwoord heeft ingevoerd, verzamelt OpenSUSE alle pakketten die het moet installeren. Daarna wordt u gevraagd op de Y-knop te drukken om door te gaan. Doe dit om Git Cola te installeren.