Hoe Github-account permanent te verwijderen

GitHub is een best beoordeelde hostingservice voor versiebeheer bij softwareontwikkeling. Software-ingenieurs over de hele wereld vinden Github nuttig omdat het hen in staat stelt samen te werken aan projecten. Zodra het softwareontwikkelingsproces is voltooid en een toepassing is stopgezet, kunnen ontwikkelaars merken dat ze een GitHub-repository moeten verwijderen. Het verwijderen van verouderde repositories kan uw account presentabeler maken voor mogelijke toekomstige werkgevers. Als je wilt weten hoe je Github-account permanent kunt verwijderen, lees dan hieronder!

Hoe Github-account permanent te verwijderen

Als u de eigenaar bent van de organisatie of beheerdersrechten heeft voor die repository of fork, kunt u deze verwijderen. Anders lukt het je niet.

Punten om te overwegen

  • Al uw repositories, forks van private repositories, wiki’s, problemen, pull-verzoeken en pagina’s die uw eigendom zijn, worden vernietigd nadat u uw account hebt beëindigd. De stroomopwaartse repository blijft echter onaangetast.
  • Uw problemen en pull-verzoeken evenals uw opmerkingen in de repositories van andere mensen worden niet verwijderd. Ze worden toegevoegd aan je Ghost-gebruikerslijst.
  • Uw gebruikersnaam/e-mailadres wordt beschikbaar voor iedereen die er een nieuw account mee wil aanmaken.
  • Github stopt automatisch met opladen.

Vereisten

  • Maak een back-up van al uw repositories, privéforks, wiki’s, problemen en pull-verzoeken die bij uw account horen.

  • Als u de enige eigenaar van een organisatie bent, moet u eerst het eigendom overdragen aan iemand anders en vervolgens doorgaan met verwijderen.
  • Verwijder uzelf uit de organisatie voordat u uw account deactiveert, voor het geval de organisatie meerdere eigenaren heeft.

Hoe Github-account permanent te verwijderen

1. Ga naar de GitHub-startpagina en log in op uw GitHub-account door op de optie Aanmelden in de rechterbovenhoek te klikken.

2. Klik op uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van de website.

3. Kies in het vervolgkeuzemenu Instellingen zoals weergegeven.

4. Selecteer in het linkerdeelvenster de optie Account.

5. Scroll naar de onderkant van de pagina en selecteer de hieronder gemarkeerde optie Uw account verwijderen.

6. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Typ uw gebruikersnaam of e-mailadres en verwijder mijn account in de gegeven velden.

7. Klik ten slotte op Abonnement annuleren en verwijder dit account zoals hieronder afgebeeld.

Een repository verwijderen in GitHub

Als je je GitHub-account en slechts een paar repository’s niet wilt verwijderen, volg dan de onderstaande instructies om dit te doen:

1. Ga naar de GitHub-startpagina en klik op de optie Aanmelden, gemarkeerd weergegeven.

2. Om in te loggen op uw account, voert u uw inloggegevens in: gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord.

3. Klik in de rechterbovenhoek op het profielsymbool.

4. Klik in het bijbehorende menu op de optie Uw repositories zoals weergegeven.

5. Zoek de repository die u wilt verwijderen op deze pagina en klik op de titel van de repository.

6. Selecteer bovenaan de werkbalk de optie Instellingen zoals hieronder afgebeeld.

7. Blijf scrollen totdat u het gedeelte Gevarenzone onder aan de pagina bereikt. Klik nu op Verwijder deze repository-knop zoals weergegeven.

8. Op het volgende scherm wordt u nu gevraagd om te bevestigen of u de repository wilt verwijderen. Typ dus in het daarvoor bestemde tekstvak de naam van de repository en klik vervolgens op de optie Ik begrijp de gevolgen, verwijder deze repository.

Na verwijdering wordt u doorgestuurd naar de hoofdpagina van GitHub.

Wat gebeurt er als je GitHub-repository verwijdert?

Wanneer een ontwikkelaar een GitHub-repository verwijdert via het beheerdersdashboard, wordt Git op geen enkele van de ontwikkelaar- of DevOps-pc’s opgeschoond. Alle pogingen om naar de verwijderde GitHub-repository te pushen of naar de verwijderde repository te trekken, zullen mislukken met een repository not found-bericht. Een ontwikkelaar zou handmatig alle gerelateerde bestanden en mappen op het fysieke systeem van een gebruiker moeten verwijderen als ze een gebruikersinstantie van een GitHub-repository willen wissen.

***

We hopen dat je hebt geleerd hoe je een GitHub-account kunt verwijderen. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft. Laat ons weten waar je de volgende keer over wilt leren.

  Uur- en tweewekelijkse voorspelling voor meerdere steden

gerelateerde berichten