Hoe Gnome Disks te gebruiken om nieuwe partities te maken

Moet je snel een nieuwe harde schijfpartitie maken op je Linux-pc en wil je geen gedoe met geavanceerde apps zoals Gparted of KDE Partition Editor? Bekijk Gnome-schijven! Het is een indrukwekkende, gemakkelijke en veelzijdige tool die je kunt gebruiken om nieuwe partities te maken. Hier is hoe het te doen.

Voordat we beginnen

Gnome Disks is een uitstekende, gebruiksvriendelijke tool die Linux-gebruikers kunnen gebruiken om snel partities op de harde schijf te maken. Het is veel eenvoudiger te begrijpen in vergelijking met complexe tools zoals Gparted. Houd er echter rekening mee dat u alleen nieuwe partities kunt maken op niet-systeemschijven.

Wat betekent dit? Het betekent dat als je van plan bent om nieuwe partities te maken op een harde schijf die Linux gebruikt voor je thuismap, hoofdmap, enz., je dat niet zult kunnen. Niet-systeempartities kunnen echter worden gewijzigd met Gnome Disks.

Gnome-schijven installeren op Linux

De applicatie Gnome Disks is een van de beste tools voor beginners die nieuwe partities willen maken. Helaas is het echter niet vooraf geïnstalleerd op elke Linux-distributie. Om deze reden moeten we bespreken hoe we de app moeten installeren voordat we verder gaan.

  Food Builder geeft u voedingsinformatie op basis van uw ingrediënten

Om het installatieproces te starten, opent u een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Als deze toetsenbordcombinatie geen terminalvenster voor u start, open dan uw app-menu, zoek naar “Terminal” en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Op Ubuntu kan de Gnome Disks-toepassing eenvoudig worden geïnstalleerd met de volgende Apt-opdracht hieronder.

sudo apt-get install gnome-disk-utility

Debian

Als u Debian Linux gebruikt, kunt u de Gnome Disks-toepassing aan de gang krijgen met behulp van de opdracht Apt-get.

sudo apt-get install gnome-disk-utility

Arch Linux

Bent u een Arch Linux-gebruiker? Als dat het geval is, kunt u de Gnome Disks-toepassing installeren door de volgende Pacman-opdracht in te voeren.

sudo pacman -s gnome-disk-utility

Fedora

In Fedora Linux kan de Gnome Disks-applicatie al op je Linux-pc zijn geïnstalleerd, dus het is niet nodig om het te installeren. Dat gezegd hebbende, als je het om de een of andere reden niet hebt geïnstalleerd, kun je het laten werken met de onderstaande Dnf-opdracht.

sudo dnf install gnome-disk-utility

OpenSUSE

Op OpenSUSE Linux kun je Gnome Disks installeren met de volgende Zypper-opdracht hieronder.

sudo zypper install gnome-disk-utility

Bestaande partities verwijderen

Voordat een nieuwe partitie in Gnome Disks kan worden gemaakt, moet de oude worden verwijderd. Ga als volgt te werk om een ​​partitie te verwijderen zodat u een nieuwe kunt maken.

  Hoe de App Store in iTunes terug te krijgen

Stap 1: Open Gnome-schijven. U kunt de app openen door ernaar te zoeken in het app-menu. Zodra de app is geopend, kijkt u naar de zijbalk aan de linkerkant.

Stap 2: Selecteer in de zijbalk aan de linkerkant de harde schijf met partities die u wilt wijzigen. Wanneer u de schijf hebt geselecteerd, wordt een uitsplitsing van de bestaande partities weergegeven in een grafische gebruikersinterface.

Stap 3: Selecteer de partitie die u wilt verwijderen met de muis. Nadat je het hebt geselecteerd, zoek je de knop “Geselecteerde partitie verwijderen” (het lijkt op een minteken) en klik je erop.

Stap 4: Nadat u de knop “Geselecteerde partitie verwijderen” hebt geselecteerd, verschijnt er een pop-upvenster. In deze pop-up ziet u een bericht met de tekst “Weet u zeker dat u de partitie wilt verwijderen?”.

Klik op de knop “Verwijderen” om te bevestigen dat u het inderdaad wilt verwijderen.

Stap 5: Nadat u op de knop “Verwijderen” hebt geklikt, verwijdert Gnome Disks de geselecteerde partitie van de harde schijf. Wanneer het proces is voltooid, ziet u “Vrije ruimte”, waar de partitie ooit was.

Nadat de partitie is verwijderd, gaat u verder met het volgende gedeelte van de handleiding.

Nieuwe partities maken

Nu je de oude partitie hebt verwijderd, kun je een nieuwe maken. Volg hiervoor de stapsgewijze instructies hieronder.

  Hoe u uw Skype-account kunt verwijderen

Stap 1: Zoek de knop + in Gnome-schijven op uw apparaat en plaats de muisaanwijzer erop. Als je er met de muiscursor overheen beweegt, zie je een bericht. Dit bericht zegt: “Maak een nieuwe partitie in niet-toegewezen ruimte.”

Klik op de knop + om het creatieproces te starten.

Stap 2: Nadat u op de knop + hebt geklikt, verschijnt een venster “Partitie maken”. Geef met behulp van de gebruikersinterface op hoe groot (of klein) u uw nieuwe harde schijfpartitie wilt hebben en klik op “Volgende”.

Stap 3: Kies onder “type” uw partitietype. Weet u niet zeker welke u moet kiezen? Gnome Disks legt uit wat elk partitietype doet. Kies degene die het beste bij uw gebruikssituatie past.

Klik na het selecteren van een type nogmaals op “Volgende”. Voer vervolgens uw wachtwoord in. Wanneer u uw wachtwoord hebt ingevoerd, formatteren de schijven en wordt de nieuwe partitie op de harde schijf gemaakt.