Hoe Google Assistant te gebruiken met uw Roku

Omdat meer van onze apparaten met elkaar in verbinding staan, is het altijd fijn om te weten dat verschillende producten van verschillende bedrijven samenwerken. Een Chromecast is niet duur, maar je tv rechtstreeks kunnen gebruiken met Google Assistant is beter.

Roku ondersteunt al lang Google-services zoals YouTube en Play Movies, maar een recente update ging nog een stap verder: je kunt je Roku nu gebruiken met spraakopdrachten van de Google Assistent. Deze functie is voorlopig beperkt tot de Verenigde Staten en Netflix-ondersteuning is niet beschikbaar.

Zorg ervoor dat de software van uw Roku up-to-date is

Je Roku moet Roku OS 8.1 of nieuwer gebruiken om Google Assistant te gebruiken. Begin met het inschakelen van uw Roku smart-tv, streaming-stick of streaming-box. Selecteer “Instellingen” aan de linkerkant.

  35 geweldige afbeeldingen voor een AMOLED-scherm

Selecteer vervolgens “Systeem” en vervolgens “Systeemupdate”.

Selecteer ‘Nu controleren’.

Uw Roku zal zeggen “Alle software is up-to-date” als u de nieuwste softwareversie gebruikt.

Anders begint het met het downloaden en installeren van de nieuwste software. Als het klaar is, ben je klaar om je Roku te koppelen aan Google Assistant!

Hoe Google Assistant te gebruiken met uw Roku

Nu je Roku over de nieuwste software beschikt, kun je hem instellen in de Google Home-app. Begin met het downloaden en installeren van de Google Home-app op je Android-smartphone of je iPhone.

Selecteer ‘Toevoegen op het startscherm van Google Home.

  Hoe u uw iTunes Store- en App Store-wachtwoordvoorkeuren beheert

Selecteer ‘Apparaat instellen’.

Tik op “Heeft u al iets ingesteld?”

Scroll naar beneden en selecteer “Roku”.

Meld u aan bij uw Roku-account op de webpagina die wordt geopend en tik vervolgens op ‘Aanmelden’. Selecteer ‘Accepteren en doorgaan’.

Selecteer de Roku die je aan de Google Assistent wilt koppelen. Zelfs als je meerdere Roku-apparaten in je account hebt, kun je er maar één koppelen aan de Google Assistent. Als je je keuze hebt gemaakt, tik je op ‘Doorgaan naar de Google-app’.

Je springt terug naar de Google Home-app, waar je het apparaat kunt bekijken dat je zojuist hebt toegevoegd. Selecteer ‘Gereed’.

Spreek op!

Nu je Roku-apparaat en Google Assistent zijn gekoppeld, kun je het bedienen met je andere telefoon of slimme luidspreker. Je kunt zeggen: “Hey Google, start Hulu op mijn Roku” om naar je favoriete programma’s te kijken en zeg “Hey Google, luister naar Pandora op mijn Roku” om naar je favoriete muziek te jammen.

  De beginnershandleiding voor Google Presentaties