Hoe Google Docs offline te gebruiken

Google Docs is geweldig, maar omdat het meestal een internetverbinding vereist, kan het een uitdaging zijn om dingen gedaan te krijgen wanneer je offline bent. Als u Google Chrome gebruikt, verandert een officiële extensie met de naam Google Docs Offline dat.

Opmerking: voor offline gebruik van Google Documenten is de officiële Chrome-extensie van Google vereist, dus u kunt deze alleen in Google Chrome gebruiken. Het werkt voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties, maar niet voor Formulieren.

Hoe Google Docs offline te gebruiken

Eerst moet je de Chrome-extensie installeren Google Documenten offline. Nadat je het hebt geïnstalleerd, vind je een nieuwe instelling in elk van de belangrijkste Google-apps waarmee je dingen kunt instellen voor offline gebruik. Wanneer u die instelling in één app inschakelt, wordt deze automatisch ingeschakeld in alle ondersteunde Google-apps, dus u hoeft niet naar elke app te gaan om deze in te schakelen.

  5 gratis tools voor externe toegang om verbinding te maken met een pc of Mac

In ons voorbeeld werken we met Google Documenten, maar het werkt hetzelfde in Presentaties en Spreadsheets. Klik in de app op het hamburgerpictogram in de linkerbovenhoek en vervolgens opnieuw op ‘Instellingen’.

Zet in het venster Instellingen de schakelaar “Offline” in de aan-positie en klik vervolgens op “OK”.

Hierdoor wordt de offline modus ingeschakeld voor alle Google Drive-applicaties (Documenten, Spreadsheets en Presentaties).

In een poging om lokaal ruimte te besparen, slaat Google Documenten alleen recent geopende bestanden lokaal op voor offline gebruik. U moet het handmatig inschakelen door op het pictogram met de drie stippen naast een specifiek document te klikken en vervolgens “Offline beschikbaar” te schakelen om overal toegang te krijgen tot uw bestand.

  Gebruik eenhandige toetsenborden om beter te typen met uw linkerhand

Bij elk bestand dat offline beschikbaar is, wordt een grijs vinkje weergegeven in de linkerbenedenhoek van de startpagina van Documenten, Presentaties of Spreadsheets.

Wanneer u het bestand nu in de offline modus opent, verschijnt er een bliksemschichtpictogram bovenaan het document, wat aangeeft dat u het bestand offline opent.

U kunt nu bestanden maken, openen en bewerken zonder verbinding met internet. De volgende keer dat uw computer verbinding maakt met een netwerk, worden alle wijzigingen die u heeft aangebracht, gesynchroniseerd met de servers van Google.