Hoe Google Lens op de iPhone te gebruiken

Als je een fan bent van Google Lens, heb je nu een andere manier om toegang te krijgen tot de functie in iOS, omdat deze nu is opgenomen in de Google Zoeken-app op de iPhone. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

Google Lens is een handige kleine functie die objecten uit de echte wereld kan identificeren, zoals borden, gebouwen, boeken, planten en meer met behulp van de camera van je telefoon. En het geeft je meer informatie over het object. Het is beschikbaar in de Google Foto’s-app, maar als je Google Foto’s niet gebruikt, heb je nu toegang tot Google Lens in de gewone Google Zoeken-app. We laten u zien hoe u Google Lens in beide apps kunt gebruiken.

In de Google Zoeken-app

Als je de app nog niet hebt, kun je: download het hier. Als je eenmaal aan de slag bent, begin je gewoon door op het Google Lens-pictogram in de zoekbalk te tikken.

Als je het pictogram niet ziet, probeer dan de app volledig te sluiten en opnieuw te openen.

Tik in het volgende scherm onderaan op “Camera inschakelen om lens te gebruiken”.

Druk op “OK” wanneer de app om toestemming vraagt ​​​​om de camera te gebruiken.

Richt de camera met de camera omhoog op een object dat u wilt identificeren of waarover u meer wilt weten en tik erop.

  Hoe het activeringsslot op een iPhone te verwijderen

Van daaruit zal Google Lens zijn best doen om te identificeren wat er in het frame staat en u resultaten te geven op basis van wat het weet.

In de Google Foto’s-app

Een groot verschil tussen de Google Zoeken-app en de Google Foto’s-app wat Google Lens betreft, is dat je eerst een foto moet maken en deze vervolgens in Google Foto’s moet openen om Google Lens te starten. Het is echter nog steeds gemakkelijk toegankelijk.

Als je de Google Foto’s-app nog niet hebt, kun je: download het hier. Als je eenmaal aan de slag bent, begin je met het selecteren van een foto in de feed. We selecteren deze foto van mijn kat.

  Word een Tiger King met deze 3D Google-dieren en -objecten

Nadat de foto is geopend, tikt u onderaan op het Google Lens-pictogram.

Kies onderaan voor “Doorgaan”.

Hiermee wordt Google Lens gestart en wordt onmiddellijk alle informatie over de foto weergegeven die Google kan vinden.