Hoe Google Now werkt in Chrome en hoe u het kunt in- of uitschakelen

Google Now is misschien wel een van de beste services voor het verzamelen van persoonlijke informatie die we tot nu toe hebben gezien. Het is alsof je altijd een persoonlijke assistent tot je beschikking hebt om je precies de informatie te geven die je nodig hebt – een taak die de voorouders van onze moderne smartphones, die toepasselijk PDA’s werden genoemd (afkorting van Personal Digital Assistants), wilden volbrengen. Sinds het debuut op Android 4.1 Jelly Bean heeft Google Now een lange weg afgelegd, met verschillende nieuwe kaarten die zijn toegevoegd bij elke OS-update, evenals iOS-ondersteuning die vorig jaar is toegevoegd. Op desktopgebied bracht vorig jaar Google Now-achtige informatierijke kaarten met Google-zoekresultaten en Google Now-stijl gesproken zoekopdrachten in natuurlijke taal toegevoegd aan Chrome. De nieuwste update in deze reeks Google Now-uitbreidingen brengt zijn kaarten naar het meldingscentrum van Chrome. Laten we de sprong eens nader bekijken.

  Reme.IO is een eenvoudige herinneringsservice die werkt met uw e-mail

Om Google Now-kaarten voor u te laten verschijnen in Chrome, moet u zijn aangemeld met hetzelfde Google-account in zowel Chrome als een Android- of iOS-apparaat en moet Google Now op het laatste zijn ingeschakeld. Wanneer u op het meldingspictogram van Chrome (het kleine belletje) in het systeemvak klikt, ziet u meteen enkele kaarten, netjes gerangschikt in een verticale lijst. Niet alle Google Now-kaarttypen worden momenteel ondersteund in Chrome, hoewel verschillende belangrijke zoals weersupdates, vluchtinformatie, sportuitslagen, reistijden enz. prima werken.

Zoals je hierboven kunt zien, lijken de Google Now-kaarten die in Chrome worden weergegeven op hun Android-tegenhangers, hoewel er bepaalde duidelijke verschillen in de gebruikersinterface zijn: een sluitknop op elke kaart in plaats van de veeg om het gebaar te negeren, en links aan de onderkant van elke kaart voor de introductie u naar Google Now in Chrome. Het klikken op de kaarten werkt zoals verwacht; de weerkaart brengt je naar de weersresultaten in een nieuw tabblad, de kaarten openen de route in Google Maps, enzovoort.

  Alleen zichtbare cellen selecteren in Excel

Nu ben ik persoonlijk dol op Google Now en kan ik geen reden bedenken om het niet te gebruiken zonder het beeld van iemand met een aluminiumfoliehoed in een kelder, maar ik besef dat niet iedereen op internet mijn mening hoeft te delen. Ongeacht de redenen die u heeft om het niet te gebruiken, u kunt de service in Chrome eenvoudig uitschakelen, net zoals u meldingen van elke geïnstalleerde app of service kunt uitschakelen. Voor degenen die niet bekend zijn met de methode, moet je op het tandwielpictogram rechtsonder in het meldingenvenster klikken en vervolgens het item voor Google Now op het volgende scherm uitschakelen – zo eenvoudig is het.

  Hoe de prullenbak te legen na X aantal dagen

Ik ben erg blij met de nauwere integratie tussen de producten van Google op verschillende platforms, omdat ik hierdoor in één oogopslag de informatie kan zien die ik nodig heb, ongeacht het apparaat dat ik gebruik.