Hoe groot is te groot voor een Microsoft Word-document?

Hoe meer u schrijft, hoe groter uw bestand, maar hoe groot kan een Microsoft Word-document zijn? Het antwoord is: het hangt ervan af. Tekst-, video- en afbeeldingsinhoud maken het verschil als het gaat om de grootte van Word-documenten.

De maximale bestandsgrootte van een Word-document is ook afhankelijk van het bestandsformaat. Nieuwere versies van Word gebruiken het DOCX-formaat, terwijl oudere versies DOC gebruiken.

De maximale bestandsgrootte voor Microsoft Word-documenten

De maximale bestandsgrootte voor Microsoft Word-documenten die alleen tekst bevatten, is 32 MB. Dit geldt voor documenten die zijn gemaakt in Microsoft Word 2007 en later.

Dat is veel ruimte voor tekst, maar niet veel voor video’s of afbeeldingen.

Als u afbeeldingen of video aan uw document toevoegt, neemt de maximale bestandsgrootte toe tot een veel beter beheersbare 512 MB, althans in theorie. Dit is de absolute maximale grootte, maar we raden u aan voorzichtig te zijn als uw Word-bestanden deze grootte beginnen te benaderen.

  Bekijk en vergelijk bijlageversies in Gmail-threads [Chrome]

Word-documenten die een halve gigabyte groot zijn, zullen buitengewoon moeilijk zijn om in te werken, vooral als het grootste deel van het bestand afbeeldingen of video’s bevat. Veel hangt echter af van uw systeembronnen en of uw computer met zulke grote bestanden kan werken.

Het hangt ook af van Word zelf. Hoewel het programma doorgaans stabiel is voor algemeen gebruik, kan het zijn dat u het aanzienlijk minder vindt als u probeert om in een bestand te werken of een bestand op te slaan dat aanzienlijk groter is dan normaal.

Hetzelfde geldt wanneer u een bestand opent dat groter is dan wat anders routine zou zijn.

Hoe de bestandsgrootte te controleren

Als u de grootte van uw Microsoft Word-document wilt controleren, kunt u dit doen in Word of Windows Verkenner.

  Wat is een achtergrondcontrole? Hoe u er een uitvoert en welke service u moet gebruiken

Klik op Bestand > Info om snel de bestandsgrootte in Word te controleren. Dit menu bevat verschillende stukjes informatie over uw document, waaronder auteurs, het huidige aantal woorden en bestandsgeschiedenis.

Aan de rechterkant van het menu ziet u een sectie met de naam ‘Eigenschappen’. Dit omvat documentstatistieken, te beginnen met de bestandsgrootte van het document bovenaan.

De

U kunt ook de map met uw Word-document openen in Verkenner en vervolgens op Weergeven > Details klikken.

Klik

In de weergave “Details” vindt u de bestandsgrootte van uw Word-document onder de kolom “Grootte”.

De

Hoe de bestandsgrootte van Word-documenten te verkleinen

Er zijn een paar manieren waarop u de grootte van uw Word-document kunt verkleinen. Dit kan handig zijn als uw bestand moeilijk is geworden om mee te werken, en vooral als Word crasht terwijl u zich erin bevindt.

Als u oudere documenten naar het nieuwere DOCX-formaat converteert, zou u ook verbeteringen in de grootte moeten zien. DOCX-bestanden comprimeren automatisch alle extra inhoud, zoals afbeeldingen.

  Hoe tekstvakken in Word te vergrendelen

Om een ​​document te converteren, opent u het in Word en klikt u vervolgens op Bestand > Info > Converteren.

Klik

Hoe u afbeeldingen in uw Word-document invoegt, kan ook van invloed zijn op de bestandsgrootte. Als u afbeeldingen rechtstreeks in uw document plakt, converteert Word ze naar de BMP-indeling, die aanzienlijk groter is dan andere bestandsindelingen, zoals JPEG.

Als er niet-gecomprimeerde bestanden in uw Word-document staan, kunt u ze allemaal tegelijk comprimeren. Klik hiervoor op Bestand > Opslaan als > Meer opties.

Klik

Klik in het dialoogvenster “Opslaan als” op Extra > Afbeeldingen comprimeren.

Kies hier de beeldkwaliteit die u wilt gebruiken voor afbeeldingen in uw Word-document.

Voor de kleinst mogelijke bestandsgrootte (maar de slechtst mogelijke kwaliteit), selecteer “E-mail (96 PPI)”, klik op “OK” en klik vervolgens op “Opslaan”.

Selecteer

Hiermee worden alle afbeeldingen automatisch gecomprimeerd. U kunt een van de andere opties selecteren, maar dit resulteert in een groter Word-document.

gerelateerde berichten