Hoe Hearthstone op Linux te spelen

Hearthstone is een gratis te spelen online digitaal kaartspel, ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. Hearthstone bouwt voort op de bestaande kennis van Warcraft en geeft spelers de kans om tegen elkaar te strijden met behulp van verzamelkaarten.

Hearthstone op Linux

Hearthstone staat niet op Steam, dus Steam Play en Proton gebruiken is geen optie. Blizzard-games werken echter meestal redelijk goed op Linux, en de ontwikkelaars gaan zelfs zo ver om Linux-gebruikers niet te verbieden wanneer hun anti-cheat-tools een vals positief resultaat vertonen.

We zullen in deze handleiding precies bespreken hoe u de Hearthstone-game op uw Linux-pc kunt instellen. Onthoud; je moet een Blizzard Battlenet-account hebben om de game te laten werken. Voor meer informatie, klik op hier.

Lutris installeren op Linux

Hearthstone werkt op Linux dankzij Lutris, een gaming-applicatie die Wine-gamen heel gemakkelijk maakt. Hearthstone heeft een “Gouden” beoordeling en ze beweren dat het spel werkt na wat kleine aanpassingen.

Om te beginnen, moet u de Lutris-toepassing op uw Linux-pc installeren. De installatie van Lutris is vrij eenvoudig, ongeacht welk Linux-besturingssysteem u gebruikt. Start eerst het proces door een terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of zoek naar “Terminal” in het app-menu. Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

  Hoe Splitgate (bèta) op Linux te spelen

Ubuntu

Op Ubuntu kunt u de Lutris-applicatie gebruiken door de officiële PPA toe te voegen. Stel vervolgens de PPA in met behulp van de onderstaande opdracht add-apt-repository.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Voer vervolgens de update-opdracht uit om de softwarebronnen van Ubuntu te vernieuwen.

sudo apt update

Zodra alles up-to-date is, kunt u de Lutris-toepassing op uw Ubuntu-pc installeren met behulp van de onderstaande apt install-opdracht.

sudo apt install lutris

Debian

Lutris werkt op Debian op dezelfde manier als Ubuntu. Eerst moet u een Apt-repository opzetten. U kunt dit doen met het volgende echo-commando in een terminalvenster.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Gebruik vervolgens de opdracht wget om de reposleutel van de Lutris-software te downloaden. Deze sleutel is essentieel voor het installeren van Lutris, en zonder deze sleutel zal niets werken. Sla deze stap dus niet over!

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Nadat u de sleutel hebt ingesteld, moet u het update-commando uitvoeren om de softwarebronnen van Debian te vernieuwen. U moet dit doen om Lutris te kunnen installeren.

sudo apt update

Als Debian up-to-date is, kunt u de Lutris-toepassing op uw Debian-pc installeren.

sudo apt install lutris

Arch Linux

Op Arch Linux is het eenvoudig om Lutris te installeren. Gebruik hiervoor het onderstaande pacman-commando.

sudo pacman -S lutris

Fedora

Je kunt Lutris snel aan de praat krijgen op Fedora door het onderstaande dnf install commando te gebruiken.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

OpenSUSE heeft de Lutris-applicatie in de officiële SUSE-repositories. Gebruik de opdracht zypper install om het werkend te krijgen.

sudo zypper install lutris

Hearthstone installeren op Linux

Om de installatie van Hearthstone te starten, ga je naar de spelpagina op Lutris.com. Zoek vervolgens de knop “Installeren” en klik erop met de muis om het Hearthstone-installatieprogramma te starten.

  Hoe het Plano GTK-thema op Linux te installeren

Nadat u op de knop “Installeren” hebt geklikt, wordt Lutris opgestart en verschijnt het installatievenster. Klik nog niet op “Installeren”. In plaats daarvan, ga naar deze pagina en installeer alle vereiste afhankelijkheden om Battlenet op Linux te laten draaien.

Battlenet zal NIET werken zonder het configureren van zowel de afhankelijkheden en Vulkan-stuurprogramma’s. Wanneer u klaar bent met het instellen van zowel stuurprogramma’s als afhankelijkheden, gaat u terug naar de Lutris-app en klikt u op de knop “Installeren” om te beginnen met het instellen van Hearthstone.

Na het selecteren van de installatieknop, zal Lutris je vragen waar je de Hearthstone-spelbestanden moet plaatsen. Laat het standaard staan, of als u de map wilt wijzigen, klikt u op de knop “Bladeren” en kiest u een andere map.

  Een back-up maken van een WordPress-site op Linux

Als u hebt gekozen waar u de bestanden wilt plaatsen, gaat u naar de volgende pagina en klikt u op de knop “Doorgaan” om naar de volgende pagina te gaan. Door de knop “Doorgaan” te selecteren, begint Lutris Battlenet te installeren.

Wanneer Battlenet is geïnstalleerd, log je in op je account. Zoek vervolgens “Hearthstone” in de game-launcher en klik erop om de game te downloaden en te installeren. Wanneer het spel klaar is met downloaden, klik je op “Spelen” om het spel te starten.

Ervan uitgaande dat je zowel de Vulkan-stuurprogramma’s als de vereiste afhankelijkheden hebt geïnstalleerd, ben je klaar om Hearthstone via Lutris op je Linux-pc te spelen. Genieten van!