Hoe HEIC-afbeeldingen op een eenvoudige manier naar JPG op een Mac te converteren

Apple begon het HEIC-beeldformaat te gebruiken met iOS 11. Het heeft de voorkeur boven het bestaande JPG vanwege de kleinere bestandsgroottes, en het heeft ook zijn weg gevonden naar de Mac. HEIC kan voor sommige apps problemen veroorzaken. Hier leest u hoe u HEIC-bestanden eenvoudig naar JPG kunt converteren.

Als je je leven op iOS leeft, is de kans groot dat je nooit echt weet wanneer een afbeelding in de HEIC- of JPG-indeling is, omdat het er voor het grootste deel niet toe doet. Wanneer u echter afbeeldingen begint te delen of ze op uw Mac opslaat voor toekomstig gebruik, wilt u ze misschien in een meer gebruikelijke indeling. Dat gebeurt meestal op een Mac, dus zou het niet geweldig zijn als er een snelle en gemakkelijke manier was om een ​​willekeurig aantal afbeeldingen in HEIC-indeling naar JPG te converteren? Als je het niet erg vindt om je handen een beetje vuil te maken met Automator, dan is dit een snelle en gemakkelijke manier.

  Vrienden toevoegen in WeChat

Laten we beginnen.

De snelle actie instellen

Start Automator op uw Mac – het staat in uw map Programma’s of u kunt Spotlight gebruiken om ernaar te zoeken – en klik vervolgens op ‘Nieuw document’.

Klik vervolgens in de lijst met sjablonen op ‘Snelle actie’, gevolgd door ‘Kiezen’.

Typ aan de linkerkant van het scherm “kopieerzoeker” in het zoekvak en sleep vervolgens “Zoekopdrachtitems kopiëren” naar de rechterkant van het scherm. Hier kunt u vervolgens de map selecteren waarin u de geconverteerde afbeeldingen wilt opslaan.

  ERR_CONNECTION_RESET repareren in Chrome

Als u de HEIC-afbeelding wilt converteren zonder een kopie op het bureaublad te maken, slaat u gewoon de stap “Kopieer Finder-items” over. Automator maakt vervolgens een geconverteerde kopie in dezelfde map als het originele HEIC-bestand.

Terug aan de linkerkant van het scherm typt u “type wijzigen” in het zoekvak en sleept u “Type afbeeldingen wijzigen” naar de rechterkant van het scherm. Er is hier ook een drop-down. Verander dat in “JPEG”.

Klik in de menubalk op Bestand > Opslaan en voer vervolgens een naam in voor uw snelle actie.

Klik ten slotte op “Opslaan” om het proces te voltooien.

  Snel zoeken in Google Drive

De snelle actie gebruiken om HEIC-afbeeldingen naar JPG te converteren

Om uw nieuwe Quick Action te gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop op een HEIC-bestand – of eigenlijk een afbeeldingsbestand – en selecteert u vervolgens de Quick Action die u eerder hebt gemaakt. U vindt de nieuw geconverteerde JPG in de map die u eerder hebt aangewezen.

U kunt ook een groep afbeeldingen selecteren en ze allemaal tegelijk op dezelfde manier converteren.