Hoe het Delft-pictogramthema in Linux te installeren

Het Delfts icoon thema is een afsplitsing van het bekende Faenza icoon thema. Het is ongelooflijk stijlvol en past thuis op elke Linux-desktop. Als je het Delft-pictogramthema op je systeem wilt uitproberen, volg dan de instructies in deze handleiding!

Het Delft-pictogramthema downloaden

Je kunt het Delft-pictogramthema in handen krijgen via Gnome-look.org, een website gewijd aan pictogramthema’s, evenals GTK-thema’s. Ga naar de officiële . om de download te starten Delftse Kabouter-look pagina.

Als je eenmaal op de Delft-pagina bent, ga je naar het tabblad “Bestanden” en selecteer je het met de muis. Wanneer u dit tabblad selecteert, onthult u de downloadopties voor het pictogramthema. Klik vanaf daar op het downloadpictogram in de kolom “DL”.

Wanneer u op het pictogram in de kolom “DL” klikt, verschijnt er een download-pop-up op het scherm. Klik op de knop “Download” om het downloadproces te starten. Het downloaden duurt maar een paar seconden, omdat de bestandsgrootte klein is.

GitHub-download

Hoewel het Delft-pictogramthema beschikbaar is via Gnome-look, komt de download zelf van GitHub. Als je liever GitHub gebruikt dan de Delft Gnome-look pagina, klik dan hierop koppeling.

Door op de bovenstaande link te klikken, moet het Delft-pictogramthema rechtstreeks van GitHub worden gedownload. Als je problemen hebt met deze link, kijk dan ook op de pagina “releases”.

  De 7 beste webcamtools voor Linux-gebruikers

Het Delft-pictogramthema extraheren

Het Delft-pictogramthema wordt verpakt in een TarXZ-archiefbestand. Dit archiefbestand kan niet worden gebruikt in de map “pictogrammen”, omdat het is gecomprimeerd, en Linux kan niet rechtstreeks communiceren met gecomprimeerde archieven als het gaat om pictogramthema’s.

Als gevolg hiervan moet u het TarXZ-archiefbestand decomprimeren voordat u het probeert te installeren. Het Delftse icoonthemaarchief kan het beste via de terminal worden afgehandeld, dus je moet een terminalvenster openen.

Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar de app “Terminal” in het menu en start u het op die manier. Zodra het terminalvenster is geopend, gebruikt u de CD-opdracht om naar de map “Downloads” te gaan, waar het TarXZ-bestand zich bevindt.

cd ~/Downloads

Gebruik in de map “Downloads” de opdracht tar xvf om het archief “delft-iconpack.tar.xz” te decomprimeren. Het uitpakken zal even duren en er zullen verschillende Delftse icoonthema-mappen in uw downloadmap worden aangemaakt.

Om de verschillende “Delft”-pictogramthema’s in het terminalvenster te bekijken, voert u de volgende ls-opdracht hieronder uit.

ls | grep Delft

Nadat u de bestanden met de opdracht ls hebt bekeken, gaat u verder met het volgende gedeelte van de handleiding om te leren hoe u het Delft-pictogramthema installeert.

Het Delft icoon thema installeren

Er zijn twee manieren om het Delft icon-thema op Linux te installeren. De eerste manier staat bekend als ‘Single user’ en geeft alleen de gebruiker die Delft installeert er toegang toe. De tweede installatiemethode heet ‘Systeembreed’, waarmee elke gebruiker toegang krijgt tot Delft, zelfs als ze het niet hebben geïnstalleerd.

  8 beste Linux-apps om uw bureaublad te delen

In deze handleiding bespreken we hoe u het Delft-pictogramthema in beide methoden kunt installeren. Om de installatie te starten, moet je een terminalvenster openen op het Linux-bureaublad. Om dat te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu en start u het op die manier.

Een gebruiker

Om het Delft-pictogramthema in de modus voor één gebruiker te installeren, begint u met het openen van de map “Downloads” waar de uitgepakte Delft-pictogrammappen zich bevinden. Gebruik de volgende CD-opdracht om toegang te krijgen tot deze map.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” maakt u gebruik van de opdracht mkdir en maakt u een nieuwe map in de thuismap (~) met de naam “pictogrammen”. Deze map is van cruciaal belang, omdat u hem zonder deze niet in de modus voor één gebruiker kunt installeren.

mkdir -p ~/.icons/

Gebruik na het maken van de nieuwe map het mv-commando om alle Delft icon-themamappen in de nieuwe map te plaatsen. Door de bestanden hier te plaatsen, wordt Delft in single-user modus geïnstalleerd.

mv Delft-*/ ~/.icons/

mv Delft/ ~/.icons/

Systeembreed

Om het Delft-pictogramthema in de systeembrede modus te installeren, begint u met het CD-commando om naar de map “Downloads” te gaan. Als je eenmaal in die map bent, moet je root invoeren met het sudo-commando.

cd ~/Downloads

sudo -s

Eenmaal in de root kan de installatie van Delft beginnen. Gebruik de opdracht mv en plaats alle bestanden in /usr/share/icons/.

mv Delft-*/ /usr/share/icons/
mv Delft/ /usr/share/icons/

Het Delft icoon thema activeren

Het Delft-pictogramthema is nu geïnstalleerd op je Linux-pc, maar dat is niet alles wat je hoeft te doen om het werkend te krijgen. U moet dit thema ook activeren om het te laten werken. Het activeren van pictogramthema’s op Linux verschilt afhankelijk van het bureaublad.

  Afsluiten plannen op Linux

Open uw instellingengebied, zoek ‘Uiterlijk’ of ‘Pictogrammen’ en wijzig het standaardpictogramthema in ‘Delft’. Zodra u dit doet, zal uw systeem het Delft-pictogramthema gaan gebruiken.

Kunt u er niet achter komen hoe u pictogramthema’s op uw Linux-bureaublad kunt wijzigen? Maak je geen zorgen; we hebben jou! Bekijk de lijst met links hieronder. Elke link verwijst naar een uitgebreide gids die u leert hoe u uw pictogramthema kunt wijzigen.