Hoe het Equilibrium GTK-thema op Linux te installeren

Het Equilibrium GTK-thema is gebaseerd op LinMOS. Het presenteert een Mac OS skeuomorfisme-stijl uit het midden van 2000. Als je dit thema op je Linux-pc wilt uitproberen, is dat makkelijker dan je denkt! Hier leest u hoe u ermee aan de slag gaat!

Evenwicht downloaden

Het Equilibrium GTK-thema is beschikbaar voor alle Linux-gebruikers via de themawebsite Gnome-look.org. Op de Gnome-look.org-pagina zijn er vier downloadopties, elk een andere variatie op het thema.

Om de download op uw Linux-pc te starten, gaat u naar de Equilibrium Gnome-look.org pagina. Zoek op de pagina het tabblad “Bestanden” en klik erop met de muis.

Kijk door het tabblad “Bestanden” voor het themapakket dat u wilt downloaden. Zodra je het themabestand hebt gevonden dat je wilt downloaden, ga je naar het tabblad “DL” en klik je op de blauwe downloadknop naast het themapakket dat je wilt downloaden.

Evenwicht extraheren

Het Equilibrium-themapakket wordt onder Linux-gebruikers gedistribueerd in de vorm van Tar XZ-archieven. Deze archieven kunnen niet als thema’s worden gebruikt, aangezien GTK-thema’s volledig moeten worden uitgepakt voordat ze op Linux kunnen worden gebruikt.

Om het Equilibrium Tar XZ-archief op uw computer uit te pakken, moet u een terminalvenster openen. Om een ​​terminalvenster te openen, drukt u op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

  Hoe de AuthPass-wachtwoordbeheerder op Linux te gebruiken

Zodra het terminalvenster is geopend, moet u naar de map “Downloads” gaan. Om toegang te krijgen tot de map “Downloads”, gebruikt u de opdracht CD om naar de map te gaan waar het Equilibrium-themapakket zich bevindt.

cd ~/Downloads

Nu u zich in de map “Downloads” bevindt, gebruikt u de opdracht tar om het Equilibrium-themapakket op uw computer uit te pakken. Gebruik de onderstaande opdrachten om de extractie te starten.

Heb je het Equilibrium Blue-themapakket gedownload? Pak het uit op uw computer met de volgende opdracht.

Equilibrium-Blue-1.0.tar.xz

Wilt u het Equilibrium Blue Dark-thema extraheren? Dat kan met het onderstaande commando.

Equilibrium-Blue-Dark-1.0.tar.xz

Gebruik de volgende opdracht om het Equilibrium Blue Solid-themapakket uit te pakken.

Equilibrium-Blue-Solid-1.0.tar.xz

Om het Equilibrium Blue Dark Solid GTK-themapakket te bemachtigen, moet je de volgende opdracht in een terminalvenster invoeren.

Equilibrium-Blue-Dark-Solid-1.0.tar.xz

Evenwicht installeren

Nu Equilibrium is geëxtraheerd, is de volgende stap in het installatieproces het installeren van de themabestanden op het systeem. Er zijn twee manieren om het Equilibrium-thema op Linux te installeren.

De eerste manier om het Equilibrium GTK-thema op Linux te installeren, is via de modus voor één gebruiker. In deze modus heeft alleen de gebruiker die het thema op het besturingssysteem installeert er toegang toe op zijn bureaublad.

De tweede manier om het Equilibrium GTK-thema te installeren, staat bekend als de systeembrede modus. Dit type installatie is veel ingewikkelder dan de methode voor één gebruiker, omdat het de wijziging van systeemmappen vereist, maar het stelt alle gebruikers op het systeem in staat om van het thema te genieten.

  Hoe u venstercompositie kunt krijgen op lichtgewicht Linux-desktops met Compton?

Een gebruiker

Om de installatie van Equilibrium in de modus voor één gebruiker te starten, moet u een nieuwe map in uw thuismap maken met de naam “.themes”. Met deze map heeft uw Linux-bureaublad toegang tot themabestanden die als een enkele gebruiker zijn geïnstalleerd. Gebruik de onderstaande mkdir-opdracht om de nieuwe map te maken.

mkdir -p ~/.themes

Nadat u de nieuwe map hebt gemaakt, moet u de terminalsessie verplaatsen naar de map “Downloads” waar het Equilibrium-themapakket eerder is geëxtraheerd. Gebruik de opdracht CD om toegang te krijgen tot deze map.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” kan de installatie beginnen. Verplaats met behulp van de opdracht mv de Equilibrium-themapakketbestanden van de map “Downloads” naar de nieuw gemaakte map “.themes” in uw thuismap.

mv Equilibrium*/ ~/.themes/

Wanneer het mv-commando is voltooid, is de installatie van Equilibrium op Linux in de modus voor één gebruiker voltooid. Voer de onderstaande ls-opdracht uit om te controleren of de installatie is gelukt.

ls ~/.themes/

Systeembreed

Om de installatie van Equilibrium in systeembrede modus te starten, moet u eerst de map “Downloads” openen waarin het Equilibrium-themapakket eerder is geëxtraheerd. Gebruik de opdracht CD om naar “Downloads” te gaan.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads” moet u de terminalsessie naar de rootgebruiker verheffen, aangezien het installeren van Equilibrium vereist dat u de bestanden op systeemniveau wijzigt.

sudo -s

Nu de terminal root-toegang heeft, gebruikt u de opdracht mv om het Equilibrium GTK-thema in systeembrede modus op uw Linux-pc te installeren.

mv Equilibrium*/ /usr/share/themes/

Wanneer de installatie is voltooid, wordt Equilibrium geïnstalleerd. Voer de onderstaande opdracht uit om te bevestigen dat het met succes is geïnstalleerd.

ls /usr/share/themes/

Evenwicht activeren

Het Equilibrium-thema is nu op uw computer geïnstalleerd, maar dat is niet het einde van de handleiding. U kunt het Equilibrium-thema niet gaan gebruiken zonder er eerst uw standaard GTK-thema van te maken.

  Hoe de Microsoft Edge Beta op Linux uit te proberen

Bekijk de onderstaande lijst met links om van Equilibrium uw standaard GTK-thema op Linux te maken. Elk van de links verwijst naar een uitgebreide handleiding over hoe u het standaard GTK-thema op uw Linux-bureaublad kunt wijzigen.