Hoe het iPhone-vergrendelingsscherm in iOS 16 aan te passen

Met de release van iOS 16 zal je iPhone-vergrendelingsscherm niet langer hetzelfde zijn. Het vergrendelscherm aanpassen met widgets, lettertypen en kleuren is een functie die iOS-gebruikers al eeuwenlang wensen. Na jarenlang deze populaire vraag te hebben genegeerd, heeft Apple eindelijk onze gebeden verhoord en een volledig aanpasbaar vergrendelingsscherm geïntroduceerd. Dat betekent dat je nu je vergrendelingsscherm kunt personaliseren, zodat het er niet alleen opvallend uitziet, maar je ook informatie zoals het weer, activiteit, live scores en meer kunt bijhouden. Als je klaar bent om het meeste uit deze functie te halen, gaan we meteen naar binnen om te leren hoe je het iPhone-vergrendelingsscherm kunt aanpassen in iOS 16.

Maak en pas iPhone-vergrendelingsschermen aan in iOS 16 (2022)

In dit artikel zullen we u vertellen hoe u een geheel nieuw vergrendelscherm kunt maken in iOS 16. En we zullen ook bekijken hoe u specifieke dingen in uw vergrendelscherm kunt bewerken zonder een geheel nieuw scherm te maken. U kunt de inhoudsopgave hieronder gebruiken om vooruit te gaan naar elk gedeelte waar u meer over wilt weten.

Wat voor soort vergrendelschermaanpassingstools biedt iOS 16?

iOS 16 brengt een heleboel handige aanpassingstools naar het vergrendelingsscherm van de iPhone. U kunt de achtergrond van het vergrendelscherm bewerken, widgets toevoegen, het lettertype wijzigen dat wordt gebruikt in de tijdweergave van het vergrendelscherm en diepte-effecten gebruiken voor een meer unieke look.

iOS 16 wordt geleverd met een overvloed aan achtergrondopties om uit te kiezen, maar je kunt gemakkelijk je eigen afbeeldingen gebruiken als je wilt. Bovendien kunnen de kleuren die worden gebruikt voor de klok op het vergrendelscherm, widgets, enz. ook volledig worden aangepast.

Maak een aangepast iPhone-vergrendelingsscherm

Laten we eens kijken hoe u een gloednieuw aangepast vergrendelingsscherm kunt maken in iOS 16.

 • Ontgrendel je iPhone en druk vervolgens lang op je vergrendelingsscherm. Hiermee gaat u naar de bewerkingsmodus voor het vergrendelscherm. Tik hier op het pluspictogram rechtsonder of veeg van rechts naar links om de optie ‘Nieuw toevoegen’ op het vergrendelingsscherm te bekijken.
  Heb je net je iPhone geüpdatet naar iOS 14? Probeer deze functies nu

 • Nu kun je een achtergrond kiezen. Je kunt er een kiezen uit de opties die door Apple worden gegeven, of je kunt een foto uit je bibliotheek selecteren. In dit voorbeeld zal ik de iOS 16-achtergrond gebruiken die Apple liet zien tijdens de lancering van iOS 16.

De basisconfiguratie is voltooid. Laten we nu het vergrendelscherm aanpassen.

 • Tik op de klok. Hier kunt u een lettertype voor die tijd kiezen en zelfs een kleur kiezen. Selecteer de gewenste stijl en kleur en tik op het kruisje.

 • Tik vervolgens op het pluspictogram onder de klok. Hier kunt u de widgets kiezen die u aan uw vergrendelingsscherm wilt toevoegen. Tik eenvoudig op de widget die u wilt toevoegen. Tik vervolgens op ‘Gereed’.

Opmerking: u kunt vier kleine (1×1) widgets, of twee middelgrote (2×1) widgets, of een enkele middelgrote (2×1) en twee kleine (1×1) widgets aan het vergrendelingsscherm toevoegen.

Pro-tip: je kunt op de datum bovenaan het vergrendelscherm tikken om daarboven een extra widget toe te voegen.

Dat is alles, je hebt met succes een aangepast iPhone-vergrendelingsscherm gemaakt! Makkelijk, toch?

Achtergrond van vergrendelscherm wijzigen

Hoewel je altijd een geheel nieuw vergrendelscherm voor je iPhone kunt maken, als je gewoon de achtergrond op je vergrendelscherm wilt wijzigen, kun je dat doen zonder ook een volledig nieuwe te ontwerpen.

Opmerking: vanaf iOS 16 Developer Beta 1 kun je de achtergronden alleen wijzigen in een vergrendelingsscherm dat een aangepaste afbeelding uit je galerij gebruikt. Als u een achtergrond van Apple gebruikt, kunt u deze niet wijzigen zonder een geheel nieuw vergrendelscherm te maken.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Tik hier op ‘Aanpassen’.

 • Tik nu op het afbeeldingspictogram linksonder; hierdoor wordt de behangkiezer geopend. Je kunt nu een andere foto kiezen (of emoji/kleur, afhankelijk van welke achtergrond je oorspronkelijk gebruikte).

Opmerking: als je een Emoji-vergrendelingsscherm gebruikt, zie je het emoji-pictogram in plaats van het afbeeldingspictogram. Evenzo, als u een ‘Kleur’-vergrendelingsscherm gebruikt, ziet u een pictogram om de achtergrondkleur te wijzigen in plaats van het afbeelding/emoji-pictogram.

Gebruik een portretbehang voor diepte-effecten

iOS 16 ondersteunt ook diepte-effecten in achtergronden. Wanneer u een portretfoto als achtergrond gebruikt, kunt u diepte-effecten in- of uitschakelen. Hierdoor wordt de klok gedeeltelijk verborgen achter de portretafbeelding, waardoor je vergrendelscherm een ​​effect krijgt van een 3D-achtergrond. Hier leest u hoe u portretachtergronden gebruikt en diepte-effecten inschakelt.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Tik hier op het pluspictogram om een ​​nieuw vergrendelingsscherm toe te voegen.
  E-mails afdrukken vanuit Gmail voor iOS

 • Kies een portretfoto uit je galerij of kies er een uit de opties van Apple, zoals de verzamelingsafbeelding die ik hier gebruik. U zult zien dat de afbeelding de tijd die op het vergrendelingsscherm wordt weergegeven gedeeltelijk dekt.

 • Als u dit effect wilt uitschakelen, tikt u op de knop met drie stippen en tikt u op ‘Diepte-effecten uitschakelen’.

Gebruik meerdere achtergronden

Als je af en toe een nieuwe wallpaper op je iPhone wilt, kan dat ook. Selecteer gewoon meerdere afbeeldingen als achtergrond en iOS 16 doet de rest.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Tik hier op het pluspictogram om een ​​nieuw vergrendelingsscherm toe te voegen. Tik nu op ‘Photo Shuffle’.

 • U kunt hier categorieën selecteren, of u kunt op ‘Foto’s handmatig selecteren’ tikken. Selecteer de afbeeldingen die je wilt shufflen en tik op ‘Toevoegen’.

 • Tik nu op het pictogram met de drie stippen rechtsonder en tik vervolgens op ‘Shuffle-frequentie’.

 • Kies de gewenste frequentie. Persoonlijk vind ik de ‘On Wake’-optie leuk omdat deze elke keer dat ik mijn iPhone oppak een nieuwe afbeelding laat zien. Nadat je de frequentie hebt geselecteerd, tik je op ‘Gereed’ om je nieuwe vergrendelingsscherm in te stellen.

Widgets voor vergrendelscherm wijzigen

Als de widgets die je hebt geselecteerd tijdens het maken van je vergrendelingsscherm niet aan je verwachtingen voldoen, kun je ze heel gemakkelijk wijzigen.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Tik hier op ‘Aanpassen’.

 • Tik nu op het widgetgebied. U kunt nu op het ‘min’-pictogram op de widgets tikken om de widget te verwijderen die u wilt verwijderen.

 • Vervolgens kunt u een nieuwe widget kiezen om toe te voegen aan uw vergrendelingsscherm. U moet een aantal widgetcombinaties uitproberen om degene te krijgen die het meest geschikt is voor uw gebruik.

Schakelen tussen vergrendelschermen

Het beste van vergrendelschermen in iOS 16 is dat je meerdere stijlen kunt maken voor verschillende gelegenheden of stemmingen en er gemakkelijk tussen kunt schakelen. Hier leest u hoe u vergrendelschermen op de iPhone kunt wisselen met iOS 16.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Hier kunt u vegen tussen alle vergrendelingsschermen die u hebt gemaakt. Selecteer eenvoudig degene waarnaar u wilt overschakelen en dat is alles!
  Bekijk de bron van elke webpagina in Safari met deze iOS 8-extensie en app [Paid]

Hoewel veel gebruikers de Focus-modus in iOS niet leuk vinden, gebruik ik hem graag. Ik gebruik het voor vergaderingen, voor het beheren van mijn bedtijd en voor persoonlijke evenementen wanneer ik geen werkmeldingen wil ontvangen. Met iOS 16 kan ik er echter zelfs voor zorgen dat het vergrendelscherm op mijn iPhone geschikt is voor de Focus-modus waarin ik me bevind. Dit betekent dat ik een vergrendelscherm kan gebruiken met een speelse achtergrond en activiteitenwidgets voor persoonlijke tijd, en een slot scherm met de kalenderwidget en een meer voor werk geschikte achtergrond tijdens kantooruren.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Tik hier op ‘Focus’.

 • U kunt nu uw vergrendelingsscherm koppelen aan elke gewenste focusmodus. Zoals je kunt zien, heb ik een vergrendelscherm gekoppeld aan mijn Focus-modus ‘Silencio’, wat ik gebruik als ik absoluut geen meldingen van iemand wil.

Op dezelfde manier kunt u meerdere vergrendelingsschermen maken voor meerdere gebruiksscenario’s en er moeiteloos tussen schakelen.

Vergrendelschermen verwijderen

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk uren en uren besteed aan het maken van allerlei soorten vergrendelingsschermen voor je iPhone. Maar wat als je een aantal vergrendelingsschermen hebt gemaakt waar je niet erg blij mee bent? Gelukkig kun je ook heel gemakkelijk vergrendelschermen verwijderen.

 • Ontgrendel je iPhone en druk lang op het vergrendelscherm om de bewerkingsmodus te openen. Zoek nu het vergrendelingsscherm dat u wilt verwijderen en druk er lang op.

 • Tik op de optie ‘Achtergrond verwijderen’ en dat is alles; het vergrendelscherm wordt verwijderd.

Maak aangepaste vergrendelschermen voor iPhone en schakel ertussen

iPhone’s zijn nooit bekend geweest om hun aanpasbaarheid. Met iOS 16 lijkt het er echter op dat Apple eindelijk begint te beseffen dat gebruikers ook graag pronken met hun persoonlijke stijl op hun smartphones. Hoewel de aanpassing van het vergrendelscherm al behoorlijk goed is, hoop ik dat Apple binnenkort nog meer aanpassingsopties voor het hele systeem zal aanbieden. Wat denk je? Wilt u uw iPhone-vergrendeling/startscherm nog verder aanpassen, of app-pictogrammen, enz. vervangen op uw iPhone? Laat het ons weten in de reacties.

gerelateerde berichten