Hoe het LightningBug GTK-thema op Linux te installeren

LightningBug is een prachtig, geelachtig GTK-thema voor Linux. Het komt in twee varianten: donker en licht. Het ontwerp doet denken aan Mac OS maar met een unieke gele tint. Hier leest u hoe u het op Linux installeert!

LightningBug downloaden

Het LightningBug GTK-thema is beschikbaar voor alle Linux-gebruikers via de themawebsite Gnome-look.org. Om dit thema in handen te krijgen, ga je eerst naar de LightningBug Gnome-look.org pagina.

Zoek op de LightningBug-pagina de knop “Bestanden”. Het gebied “Bestanden” heeft een grote verscheidenheid aan LightningBug-themapakketbestanden om te downloaden. De keuzes zijn LightningBug Dark, LightningBug Light, LightningBug Light Solid en LightningBug Dark Solid.

Kijk in het gebied “Bestanden” naar de kolom “DL”. Klik in deze kolom op de blauwe “DL”-knop naast het thema dat u wilt downloaden om uw LightningBug-themapakket te pakken.

LightningBug extraheren

Het LightningBug-thema wordt op internet verspreid via Tar XZ-archieven. Deze archieven zijn handig en stellen Linux-makers in staat themabestanden efficiënt te distribueren. U kunt echter geen themabestanden gebruiken die zijn verpakt in het Tar XZ-formaat. Ze moeten eerst worden geëxtraheerd.

Om het extractieproces op uw computer te starten, moet u een terminalvenster starten. Om een ​​terminalvenster op het Linux-bureaublad te openen, drukt u op de toetsenbordcombinatie Ctrl + Alt + T. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

  Man-pagina's in kleur weergeven op Linux

Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, gebruik dan de CD-opdracht om de map “Downloads” te openen waar het LightningBug-themapakket is gedownload.

cd ~/Downloads

In de map “Downloads” kan de extractie beginnen. Het tar-commando gebruiken om het LightningBug-themapakket te decomprimeren dat u hebt gedownload van Gnome-look.org.

Gebruik de onderstaande opdracht om het LightningBug Dark GTK-themapakket uit te pakken.

tar xvf Lightningbug-Dark.tar.xz

Om het LightningBug Light GTK-themapakket op uw computer uit te pakken, voert u de volgende terminalopdracht uit.

tar xvf Lightningbug-Light.tar.xz

Om het LightningBug Light Solid-themapakket op uw computer uit te pakken, moet u de onderstaande opdracht uitvoeren.

tar xvf Lightningbug-Light-Solid.tar.xz

Wilt u het LightningBug Dark Solid GTK-thema op uw computer extraheren? Voer de onderstaande opdracht uit.

tar xvf Lightningbug-Dark-Solid.tar.xz

LightningBug installeren

Nu het LightningBug GTK-thema volledig is uitgepakt in uw map “Downloads”, kan de installatie van het thema beginnen. Er zijn twee manieren om het LightningBug GTK-thema op Linux te installeren. Deze twee installatiemethoden staan ​​bekend als “single-user” en “system-wide”.

De installatiemethode voor één gebruiker is ideaal voor Linux-gebruikers die geen pc delen en niet willen dat andere gebruikers toegang krijgen tot het LightningBug GTK-thema. De systeembrede installatiemethode is het beste voor gebruikers die meerdere accounts op hun Linux-systeem hebben en willen dat elke gebruiker toegang heeft tot het LightningBug-thema.

  Controleer of je kwetsbaar bent voor Meltdown en Spectre op Linux

In deze handleiding behandelen we beide methoden. Om het installatieproces te starten, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster op het bureaublad openen door op Ctrl + Alt + T te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Een gebruiker

De eerste stap bij het installeren van LightningBug in de modus voor één gebruiker is het maken van een nieuwe map met de naam “.themes” in uw thuismap. Met deze map kunnen Linux-desktopomgevingen thema’s laden, alleen voor uw gebruikersaccount.

Gebruik de onderstaande opdracht mkdir om de nieuwe map te maken.

mkdir -p ~/.themes/

Nadat u de nieuwe themamap hebt gemaakt, gebruikt u de opdracht CD om het terminalvenster naar de map “Downloads” te verplaatsen waar het LightningBug GTK-thema eerder was geëxtraheerd.

cd ~/Downloads/

Eenmaal in de map “Downloads” gebruikt u de opdracht mv om het LightningBug GTK-thema te installeren in de map “.themes”.

mv Lightningbug*/ ~/.themes/

Wanneer de opdracht is voltooid, is de installatie voltooid. Bevestig dat de installatie is gelukt door het onderstaande ls-commando uit te voeren.

ls ~/.themes

Systeembreed

Om het LightningBug GTK-thema in systeembrede modus te installeren, begint u met het openen van de map “Downloads” in uw thuismap, waar het themapakket eerder was uitgepakt.

cd ~/Downloads

Eenmaal in de map “Downloads”, moet u inloggen op het root-gebruikersaccount, omdat voor installatie in de systeembrede modus enkele systeemmappen moeten worden gewijzigd.

sudo -s 

Nu de terminal root-toegang heeft, installeert u het LightningBug GTK-thema in de map /usr/share/themes/ door gebruik te maken van het onderstaande mv-commando.

mv Lightningbug*/ /usr/share/themes/

Nadat de opdracht is voltooid, wordt het LightningBug GTK-thema geïnstalleerd. Gebruik vanaf hier de opdracht ls om te bevestigen dat het is gelukt.

ls /usr/share/themes/ 

LightningBug activeren

Het LightningBug GTK-thema is nu op uw Linux-pc geïnstalleerd, maar het is niet het standaard GTK-thema. De reden hiervoor is dat het eenvoudigweg installeren van een GTK-thema het niet de standaardlook op je Linux-desktop maakt. Deze dingen moeten handmatig worden gewijzigd.

  Hoe de geschiedenisopdracht op Linux te gebruiken

Als u niet zeker weet hoe u uw standaard GTK-thema op Linux kunt wijzigen in LightningBug, kunnen wij u helpen! Volg een van de onderstaande handleidingen om meer te weten te komen over het wijzigen van het standaard GTK-thema op Linux!