Hoe het open-source Firefox-alternatief LibreWolf op Linux uit te proberen?

Firefox is een geweldige browser. De ontwikkelaars van Firefox doen veel voor het web, en zonder dat zouden we allemaal vastzitten met Chromium op Linux. Naarmate de tijd verstrijkt, is Firefox echter slechter geworden met zijn praktijken. Als je genoeg hebt van de experimenten en de zakelijke praktijken die Mozilla van plan is, is er LibreWolf.

LibreWolf is een echte vork van Firefox. Het is open-source en werkt op Mac OS, Linux en Windows. Het beste van alles is dat het alle duistere dingen verwijdert die Mozilla heeft uitgespookt. Hier leest u hoe u LibreWolf op Linux kunt uitproberen.

LibreWolf installeren op Linux

LibreWolf is een uitstekend project en het geeft gebruikers de mogelijkheid om een ​​meer open versie van Firefox op hun Linux-computers te krijgen. De app is echter niet standaard geïnstalleerd op een mainstream Linux-besturingssysteem.

Omdat de app niet vooraf is geïnstalleerd, moeten we bespreken hoe we deze op Linux kunnen installeren. LibreWolf ondersteunt officieel Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora, OpenSUSE en Flatpak. Open een terminalvenster op het Linux-bureaublad door op te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord om het installatieproces te starten.

  Bluetooth-apparaten koppelen en gebruiken op Linux

Ubuntu

Het LibreWolf-team heeft een AppImage-pakket op hun website dat u kunt gebruiken om de LibreWolf-toepassing op uw Ubuntu-pc (of Ubuntu-derivaat) te installeren. Gebruik het volgende om de nieuwste AppImage-release te bemachtigen: wget onderstaande downloadopdracht.

wget https://gitlab.com/librewolf-community/browser/appimage/-/jobs/1580351789/artifacts/raw/LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Nadat u het AppImage-pakket naar uw computer hebt gedownload, werkt u de machtigingen van het bestand bij met de chmod opdracht.

sudo chmod +x LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

U kunt LibreWolf vervolgens opstarten door de onderstaande opdracht uit te voeren of door te dubbelklikken op het LibreWolf AppImage-bestand in de Ubuntu-bestandsbeheerder.

./LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Debian

Debian-gebruikers kunnen LibreWolf op hun systemen installeren via de Debian Unstable-softwarerepository. Volg deze instructies alleen als u Debian Unstable gebruikt. Als u Debian stabiel gebruikt of aan het testen bent, volgt u in plaats daarvan de Flatpak-instructies.

echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/bgstack15:/aftermozilla/Debian_Unstable/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/home:bgstack15:aftermozilla.list
curl -fsSL https://download.opensuse.org/repositories/home:bgstack15:aftermozilla/Debian_Unstable/Release.key | gpg --dearmor | sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/home_bgstack15_aftermozilla.gpg > /dev/null
sudo apt update
sudo apt install librewolf

Arch Linux

Arch Linux-gebruikers kunnen de nieuwste release van LibreWolf op hun systeem laten werken door het via de AUR te installeren. Om het werkend te krijgen in de AUR, moet je eerst de Trizen AUR-helpertool instellen met behulp van de onderstaande opdrachten.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Als Trizen werkt, kunt u de LibreWolf-toepassing aan de gang krijgen.

trizen -S librewolf-bin

Fedora/OpenSUSE

Als je LibreWolf op Fedora of OpenSUSE Linux wilt gebruiken, moet je het nieuwste AppImage-bestand naar je computer downloaden en uitvoeren. Gebruik de om het bestand te krijgen wget onderstaande opdracht.

wget https://gitlab.com/librewolf-community/browser/appimage/-/jobs/1580351789/artifacts/raw/LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Werk de machtigingen van het bestand bij met de chmod opdracht.

sudo chmod +x LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Voer na het bijwerken van de machtigingen de onderstaande opdracht uit om de app op te starten. Of start het via de Linux-bestandsbeheerder.

./LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Flatpak

Om LibreWolf op Linux als Flatpak te gebruiken, moet u eerst de Flatpak-runtime instellen. U kunt dat doen door onze gids hier te volgen. Voer na het instellen van de runtime de twee onderstaande opdrachten uit om de app op uw systeem te laten werken.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub io.gitlab.librewolf-community

Browsen met LibreWolf op Linux

Om met LibreWolf op uw Linux-pc te bladeren, start u met het starten van de app op uw computer. Zodra de applicatie is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

  Tekstberichten verzenden op Linux met de GUI van Modem Manager

Stap 1: Zoek de tekstbalk “Zoeken met DuckDuckGo of voer adres in” in LibreWolf. Klik er vervolgens op met de muis.

Stap 2: Begin met typen wat u wilt zien. Als u bijvoorbeeld naar iets wilt zoeken, typt u uw zoekopdracht in het tekstvak. Druk vervolgens op de Binnenkomen toets op het toetsenbord om de zoekresultaten te bekijken. Of, als u naar een website wilt gaan, typt u een URL in de URL-balk en drukt u op Binnenkomen.

Bladwijzers

Wilt u een bladwijzer maken van uw favoriete website in LibreWolf? Doe het volgende. Open eerst een webpagina in de LibreWolf-toepassing. Wanneer de website is geopend, zoekt u het sterpictogram en klikt u erop met de muis.

  Hoe een SSD op Linux te optimaliseren?

Nadat u het sterpictogram heeft geselecteerd, voegt u een bladwijzer toe. Om uw bladwijzers in LibreWolf te bekijken, drukt u op Ctrl + B op het toetsenbord.

Add-ons

LibreWolf ondersteunt de add-ons van Mozilla Firefox. Als u een add-on wilt installeren, doet u het volgende. Ga eerst naar de Firefox-add-onwebsite. Eenmaal op de website gebruikt u de zoekfunctie om een ​​add-on te vinden die u wilt installeren.

Wanneer u de add-on heeft gevonden, klikt u op de knop “toevoegen aan Firefox”. Klik vervolgens op de prompt om de add-on voor LibreFox te installeren. Herhaal dit proces om zoveel add-ons te installeren als u nodig heeft.