Hoe het scherm op een laptop uit te schakelen

Het scherm van een laptop heeft geen ‘uit’-knop zoals een monitor dat wel heeft. Uw scherm slaapt als het systeem lange tijd niet wordt gebruikt, maar dit gebeurt nadat uw besturingssysteem zelf in slaapstand is gegaan. U kunt een laptopscherm niet handmatig uitschakelen. Om dit te doen, hebt u een app van derden nodig.

Scherm op laptop uitschakelen

Als u het laptopscherm wilt uitschakelen omdat het alleen op een externe monitor is aangesloten, kunt u de projectiemodus wijzigen in alleen extern scherm. Het laptopscherm geeft niets weer en wordt zwart, maar blijft aan.

Om de projectiemodus te wijzigen,

Tik op de sneltoets Win+P.
Selecteer Alleen tweede scherm in het paneel dat wordt geopend.

  Vrienden toevoegen op Google Stadia

Als je zeker weet dat je het scherm wilt uitschakelen, probeer dan een van de apps die we hieronder hebben vermeld. U moet weten dat beide apps die we hebben vermeld, alle monitoren uitschakelen die op een systeem zijn aangesloten. Dit betekent dat als u een externe monitor op uw laptop hebt aangesloten, de apps deze uitschakelen wanneer ze het laptopscherm uitschakelen.

1. Schakel de monitor uit

De app Monitor uitschakelen heeft een zelfverklarende naam. Het is een behoorlijk veelzijdige app die allerlei soorten energiebeheertools voor het systeem biedt.

Downloaden en installeer Monitor uitschakelen.
Klik in het veld ‘Sneltoets om monitor uit te schakelen’.
Typ de toetsencombinatie die u wilt gebruiken om de monitor/het scherm uit te schakelen.
Klik op Opslaan.
Gebruik de toetsencombinatie en uw scherm wordt uitgeschakeld.
Om het scherm weer aan te zetten, klikt u met een muisknop of drukt u op een toets op het toetsenbord.

  Wat zijn computerpoorten? De invoer- en uitvoerinterfaces in computernetwerken

2. BlackTop

BlackTop is een oude, niet langer in ontwikkeling zijnde, minimale app die het scherm kan uitschakelen.

BlackTop downloaden van Softpedia.
Voer de app uit.
Tik op de sneltoets Ctrl+Alt+B.
Het scherm wordt uitgeschakeld.

Scripts gebruiken

Er zijn enkele scripts die u kunt gebruiken om het scherm uit te schakelen. Ze werken, maar ze veroorzaken andere problemen, het scherm kan bijvoorbeeld niet worden ingeschakeld of het systeem kan in de slaapstand worden gezet. Als je ervoor kiest om een ​​script te gebruiken dat je online hebt gevonden, wees dan voorzichtig.

Conclusie

De apps werken zelfs als je muziek aan hebt staan ​​of Netflix. Je scherm wordt uitgeschakeld. De muziek/media kan worden uitgeschakeld. Het hangt af van de app die je gebruikt om media af te spelen. Als u een app heeft die slaap op uw systeem voorkomt of blokkeert, kan dit een van deze apps verstoren. Zorg ervoor dat u het afsluit voordat u het scherm uitschakelt.

  Wat is een statisch IP-adres en hoe kunt u dit aanpassen?