Hoe het Skeuos GTK-thema op Linux te installeren

Skeuos is een GTK3/4-thema voor Gnome Shell, evenals andere op GTK gebaseerde desktopomgevingen op Linux. Het wordt geleverd in verschillende kleurvarianten en heeft een strak, strak ontwerp dat je Linux-setup zeker zal opfleuren. Hier leest u hoe u het Skeuos GTK-thema op uw systeem installeert.

Skeuos downloaden op Linux

Het Skeuos GTK-thema kan worden gedownload op de GitHub-pagina van het project. Om dit thema naar uw computer te downloaden, moet u het wget download-commando in de terminal gebruiken.

Bijna elk Linux-besturingssysteem wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde wget. Als u een Linux-besturingssysteem gebruikt dat niet bij deze tool wordt geleverd, moet u het handmatig installeren. Om de Wget-app in handen te krijgen, klikt u op hier.

Om Skeuos op uw Linux-computer te downloaden, opent u een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Met het terminalvenster open, gebruik je de wget download-opdracht hieronder om de nieuwste release van Skeuos op je computer te krijgen.

wget https://github.com/daniruiz/skeuos-gtk/archive/refs/heads/master.zip -O ~/Downloads/skeuos-gtk-theme.zip

Het is ook mogelijk om het thema te downloaden van de Skeuos GitHub-pagina met het git clone-commando. U moet dit echter alleen doen als u weet hoe u GitHub moet gebruiken, aangezien het een complexe tool is.

  Een statisch IP-adres instellen op Linux in Netwerkbeheer

Skeuos extraheren op Linux

Nu het Skeuos GTK-thema klaar is met downloaden naar je Linux-computer, moet je het uitpakken. Om het extractieproces te starten, gaat u naar de terminal en gebruikt u de opdracht CD om naar de map “Downloads” te gaan waar het ZIP-archief van het themabestand zich bevindt.

cd ~/Downloads/

Eenmaal in de map “Downloads” gebruikt u de opdracht unzip om het archief “skeuos-gtk-theme.zip” uit te pakken.

unzip -d skeuos-gtk-theme/ skeuos-gtk-theme.zip

Wanneer het extractieproces is voltooid, verschijnt er een nieuwe map met de naam “skeuos-gtk-theme” in uw map “Downloads”. Gebruik de opdracht CD en voer deze map in.

cd ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/

Eenmaal in de map “skeuos-gtk-theme”, moet je de cd naar de map “skeuos-gtk-master” brengen. Deze submap bevat alle GTK-themabestanden die u op uw Linux-computer kunt installeren.

cd skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/

Skeuos installeren op Linux

Het installeren van Skeuos op je Linux-computer kan op twee manieren. De eerste manier om dit GTK-thema te installeren is in de modus voor één gebruiker en de tweede methode is in de modus voor het hele systeem.

  Hoe 911 Operator op Linux te spelen

Als u geen computer deelt en niemand anders nodig heeft om toegang te krijgen tot het Skeuos-thema, moet u de instructies voor “één gebruiker” volgen. Als alternatief, als u meerdere gebruikers nodig heeft om toegang te krijgen tot dit thema, volgt u de “systeembrede” instructies.

Een gebruiker

Om het Skeuos GTK-thema als een enkele gebruiker te installeren, begint u met het maken van een ~/.themes-map met behulp van het mkdir-commando. Deze map bevat GTK-themabestanden in uw thuismap (~).

mkdir -p ~/.themes/

Nadat u de nieuwe map hebt gemaakt, gebruikt u de opdracht ls om de inhoud van de map ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ te bekijken.

ls

Bekijk de lijst met items in de terminalprompt. Het zal vele, vele variaties van het Skeuos GTK-thema weergeven. Als je degene hebt gevonden die je zoekt, gebruik je het mv commando om het te installeren in de nieuw aangemaakte ~/.themes/ map in je home directory.

Als u bijvoorbeeld het thema “Skeuos-Black-Dark” wilt installeren, voert u de volgende opdracht in.

mv Skeuos-Black-Dark/ ~/.themes/

Vervang “Skeuos-Black-Dark” door de naam van het thema dat u wilt installeren dat zich in de map ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ bevindt.

Herhaal dit proces zo vaak als u wilt om meer Skeuos GTK-thema’s op uw computer te installeren in de modus voor één gebruiker.

  Hoe u automatisch bestanden tussen Linux-computers kunt synchroniseren met Syncthing

Systeembreed

Moet u het Skeuos GTK-thema systeembreed installeren? Hier is hoe het te doen. Gebruik eerst de opdracht sudo -s om uw terminalsessie naar root-toegang te verheffen.

sudo -s

Gebruik vervolgens de opdracht ls om de inhoud van de map ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ te bekijken.

ls

De map ~/Downloads/skeuos-gtk-theme/skeuos-gtk-master/ heeft veel themamappen om uit te kiezen. Bekijk de lijst in de terminal voor het thema dat u wilt installeren.

Volg het onderstaande voorbeeldcommando als je het Skeuos-thema hebt gevonden dat je op je systeem wilt instellen.

Als u bijvoorbeeld het thema “Skeuos-Magenta-Light” op uw systeem wilt installeren, voert u het volgende uit:

mv Skeuos-Magenta-Light/ /usr/share/themes/

Herhaal dit proces zo vaak als u wilt om meer Skeuos GTK-thema’s op uw computer te installeren in de “systeembrede” modus.

Skeuos activeren op Linux

Het Skeuos GTK-thema is op uw computer geïnstalleerd, maar het is nog niet het standaardthema. Om Skeous de standaardlook voor je Linux-desktop te maken, moet je de thema-instellingen wijzigen.

Weet u niet hoe u de thema-instellingen op uw Linux-pc moet wijzigen? Wij kunnen helpen! Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over het wijzigen van bureaubladthema’s op Linux!