Hoe het Start-menu op Windows 11 naar links te verplaatsen

Microsoft is niet gestopt met experimenteren met het Startmenu. De Windows 11-preview die momenteel beschikbaar is op de kanalen voor ontwikkelaars en bètaversies, heeft een gloednieuw Start-menu.

Startmenu op Windows 11

Opmerkelijke wijzigingen in het Startmenu op Windows 11 zijn;

De linker knoppenbalk verwijderd en naar beneden verplaatst
Tegels en app-groepen verwijderd
Startknop is verplaatst naar het midden van de taakbalk met andere systeem-apps

Verplaats het menu Start op Windows 11 naar links

De nieuwe positie van het Startmenu is niet slecht. Het voegt een soort ‘macOS-Dock’-look toe aan de taakbalk en het besturingssysteem als geheel. Het ziet er goed uit, maar het is niet wat mensen gewend zijn. Gelukkig heeft Microsoft het ongelooflijk eenvoudig gemaakt om het menu Start terug naar de linkerrand van de taakbalk te verplaatsen.

  Hoe gezondheidsrapport op te lossen is niet beschikbaar in Windows Defender

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbalkinstellingen in het contextmenu.
Vouw Taakbalkgedrag uit.
Open de vervolgkeuzelijst naast Taakbalkuitlijning en selecteer Links.
De Start-knop, het Start-menu en de groep vastgezette apps worden allemaal naar links verplaatst.

Download Windows 10 Start-menu op Windows 11

Als je het nieuwe Startmenu niet leuk vindt, heb je weinig verhaal. Er was een registerhack waarmee gebruikers het Windows 10 Startmenu op Windows 11 konden krijgen, maar het is snel door Microsoft verwijderd in een update naar Windows 11. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat het weer wordt toegevoegd aan de stabiele versie van Windows 11.

  7 Beste Windows Server Update Service Tools beoordeeld in 2020

Het nieuwe Startmenu op Windows 11 is anders omdat het geen tegels meer heeft, maar het is in veel opzichten hetzelfde als het Startmenu op Windows 10. Er zijn wijzigingen in de gebruikersinterface, bijvoorbeeld de locatie van de aan/uit- en instellingenknop, en hoe recent geopende apps worden weergegeven, maar zo’n grote verandering is dat niet.

Het enige teleurstellende aan het nieuwe Startmenu op Windows 11 is dat vastgezette apps nu veel minder ruimte hebben. Ze lopen over als je er te veel vastzet en je moet naar beneden scrollen om ze te openen. Het verslaat het doel dat tegels in het Startmenu op Windows 10 zo goed gevuld zijn.

Conclusie

Het nieuwe Start-menu is anders, maar we denken niet dat het zo slecht zal worden ontvangen als het Windows 8 Start-scherm. Microsoft heeft wat grondwerk voor de nieuwe gebruikersinterface neergezet met de manier waarop het het Windows 10 Start-menu heeft ontworpen. Dat gezegd hebbende, als je het niet leuk vindt, zullen er ongetwijfeld apps van derden zijn ontwikkeld om het te repareren.

  Kladblok verhuist toch niet naar de winkel van Windows 10