Hoe het uiterlijk van tekst in PowerPoint te dimmen

Als je een presentatie geeft, wil je je publiek op één boodschap tegelijk concentreren om verwarring te voorkomen. Door het uiterlijk van de tekst die niet wordt besproken te dimmen, kunt u dit doel bereiken. Hier is hoe in PowerPoint.

Open eerst PowerPoint op uw Windows-pc of Mac en navigeer naar de dia met de tekst die u wilt dimmen. In dit voorbeeld gebruiken we een dia met vijf opsommingstekens.

Nu moeten we de tekst een ingangsanimatie geven. Zorg ervoor dat u elk punt dat u wilt behandelen een eigen animatie geeft – groepeer ze niet.

  Hoe u uw eigen gameserver kunt starten

Markeer de tekst die u wilt animeren door te klikken en de cursor over de tekst te slepen.

Selecteer vervolgens het tabblad “Animaties” en kies uw ingangsanimatie uit de groep “Animatie”.

U weet dat de animatie succesvol is toegepast als u een cijfer naast de tekst ziet verschijnen.

Herhaal deze stappen totdat u een animatie op alle opsommingstekens hebt toegepast.

Open het animatievenster door “Animatievenster” te selecteren in de groep “Geavanceerde animatie” van het tabblad “Animaties”.

Selecteer alle animaties door Ctrl in Windows of Command op Mac ingedrukt te houden en op elke animatie te klikken. Klik op de pijl rechts van de animaties en selecteer ‘Effectopties’.

  Spelbestanden naar een andere Xbox One verplaatsen

Het venster “Verschijnen” verschijnt. Op het tabblad “Effect” ziet u dat “Niet dimmen” standaard is geselecteerd naast de optie “Na animatie”. Wijzig dit door op de pijl naast het item te klikken en een kleur te selecteren die een beetje anders is (maar nog steeds vergelijkbaar, om niet te veel aandacht te trekken) van de achtergrond van de dia. U kunt ook “Meer kleuren” selecteren als u uw kleur niet in de veelgebruikte groep ziet. In dit voorbeeld gebruiken we een lichtgrijs.

Selecteer “OK” om uw wijzigingen op te slaan en verder te gaan.

Nadat de wijzigingen zijn toegepast, bekijkt u de presentatie om te controleren of deze werkt. Je zou iets moeten hebben dat er een beetje op lijkt.

  Hoe u optimaal gebruik kunt maken van complicaties op uw Apple Watch

Dat is alles!