Hoe het volledige pad van een bestand of map op Windows 10 te kopiëren

Als je met Windows te maken hebt, is het vrij ongebruikelijk dat je door veel mappen moet gaan en dat pad moet behouden. Aan de andere kant kan het soms handig zijn om een ​​snelkoppeling te hebben naar bestanden of mappen die diep in de Verkenner zijn begraven. Vandaag laten we u zien hoe u het volledige pad van een bestand of map op Windows 10 kopieert.

Hoe het volledige pad van een bestand of map op Windows 10 te kopiëren

In Windows 10 is het heel handig om het hele pad van een bestand of map naar het klembord te kopiëren. Hierdoor kunt u eenvoudig het pad in een open- of uploadvenster plaatsen zonder dat u naar het bestand hoeft te zoeken. Nadat een pad is gekopieerd, kunt u het plakken. In de meeste programma’s kun je plakken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en de optie Plakken te kiezen of door tegelijkertijd op de CTRL + V-toetsen op je toetsenbord te drukken. In dit artikel leren we u hoe u het volledige pad van een bestand of map op Windows 10 kopieert.

  Chrome OS Flex installeren op uw Windows-pc, laptop en MacBook

Als u zich afvraagt ​​hoe u het volledige pad van een bestand of map op Windows 10 kopieert. In Verkenner is een van de eenvoudigste methoden om dit te doen:

1. Open Verkenner door tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen te drukken.

2. Ga naar het tabblad Start.

3. Klik op de optie Pad kopiëren.

Methode 2: Sneltoets gebruiken

Het gebruik van sneltoetsen is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​pad te repliceren. Hieronder vindt u de stappen om het bestandspad en de naam in Windows 10 te kopiëren met behulp van de sneltoets.

1. Druk samen op de Windows + E-toetsen om de bestandsverkenner te starten.

2. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u op de rechterpijltoets drukt.

3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie Kopiëren.

U kunt ook de onderstaande stappen volgen om het bestandspad en de naam in Windows 10 te kopiëren:

1. Druk tegelijkertijd op de ALT + D-toetsen. Het pad wordt gemarkeerd weergegeven zodra in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

2. Kopieer de geselecteerde tekst door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie Kopiëren te selecteren.

Het volledige pad naar de bestandslocatie wordt gekopieerd naar het klembord van Windows. Het pad kan dan ergens anders worden geplakt, zoals een vak voor het uploaden van bestanden in een webbrowser.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat is een bestandspad op een computer?

Ans: De volledige locatie of naam van een computer, bestand, apparaat of webpagina staat bekend als het huidige pad of padnaam.

Q2. Wat is de beste manier om een ​​bestandspad te vinden?

Ans: Om het volledige pad van een enkel bestand te zien, klikt u op de Start-knop, vervolgens op Computer, vervolgens op om de gewenste bestandslocatie te openen en vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Met deze optie Kopiëren als pad kunt u het volledige bestandspad in een document plakken.

Q3. Wat betekent de term pad in Windows?

Ans: Ze geven aan dat het pad met zo min mogelijk wijzigingen naar het systeem moet worden verzonden, wat betekent dat u geen schuine strepen naar voren kunt gebruiken als padscheidingsteken, een punt als de huidige map of dubbele punten als de bovenliggende map.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u hebt kunnen oplossen hoe u het volledige pad van een bestand of map op een Windows 10-probleem kunt kopiëren. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan onderstaand formulier.

gerelateerde berichten