Hoe Hex Editor Notepad ++ te installeren in Windows 10

Notepad++ is een van de meest populaire teksteditors en broncode-editors voor Microsoft Windows. Veel talen worden ondersteund, evenals bewerking met tabbladen, waardoor u met meerdere geopende bestanden in één venster kunt werken. De naam van het project is geïnspireerd op de increment-operator in C. Er zijn echter een paar tekstbestanden waartoe Notepad++ geen toegang heeft. Notepad++ daarentegen kan sommige tekstbestanden en programmeertalen niet openen en bewerken. Er zijn echter plug-ins voor verschillende tekst- en programmeertalen die u voor Notepad++ kunt installeren. Hex Editor Plugin is een van de vele beschikbare plug-ins; het wordt gebruikt om tekst in Hex-formaat weer te geven. Dit artikel leert je hoe je de hex-editor notepad++ gebruikt. Lees verder om de hex-editor te downloaden.

Hoe Hex Editor Notepad ++ te installeren in Windows 10

Hexadecimaal is een numeriek formaat voor het coderen van binaire gegevens, en de naam komt daaruit voort. Een hex-editor is een toepassing waarmee u bestanden die in hexadecimaal zijn gecodeerd, kunt onderzoeken, inspecteren en bewerken. Notepad++ daarentegen kan sommige tekstbestanden en programmeertalen niet openen en bewerken. Mogelijk hebt u in deze situatie enkele plug-ins nodig, zoals Hex Editor, om verschillende vormen van tekst en code te onderzoeken. U kunt het bestand openen in Hex Editor en de meeste bestanden bevatten informatie die aangeeft welk type bestand het is. Dit kan ook worden gebruikt om het opgeslagen statusbestand van het spel te wijzigen en de veranderlijke functie van het spel aan te passen.

  Maak een kleurenthema voor elke achtergrond in Windows 10

Stap 1: Verifieer de Notepad++-versie

Omdat veel mensen hebben bevestigd dat de 64-bits versie van Notepad++ niet werkt met Hex Editor, wordt aangeraden eerst uw Notepad++-versie te controleren. Hier is hoe:

1. Klik in uw Notepad++-teksteditor op het symbool Vraagteken (?)

2. Selecteer Over Notepad++ en er verschijnt een pop-upvenster dat aangeeft of Kladblok 32-bits of 64-bits is.

3. Als uw versie geen 32-bits versie is, download en installeer dan Notepad++ 32-bit x86-versie.

Stap 2: Plugin Manager toevoegen vanuit Github

Plugin Manager is een Notepad++-plug-in waarmee u alle beschikbare plug-ins kunt installeren, bijwerken en verwijderen. De Plugin Manager-plug-in is verwijderd uit de officiële distributeurs na Notepad++ versie 7.5. Vanwege gesponsorde advertenties moet deze plug-in worden verwijderd. Omdat de applicatie na Notepad++ 7.5 van de officiële website is verwijderd, moet je deze handmatig van GitHub downloaden en installeren. Als u Plugin Manager op uw Notepad++ hebt geïnstalleerd, kunt u deze stap overslaan.

  Screenshots nummeren opnieuw starten in Windows 10

1. Blader eerst door de GitHub-pagina: Plugin Manager.

2. Je hebt de mogelijkheid om 32-bits of 64-bits zip-bestanden te downloaden.

3. Zip-bestanden van Plugin Manager kunnen worden gedownload op GitHub.

4. Gebruik nu WinRAR, pak het zipbestand uit en open de uitgepakte map. Het zal plug-ins en updater-mappen hebben. Elk zal één bestand bevatten. De bestanden moeten vanuit deze map naar de Notepad++-plug-ins en updater-mappen worden gekopieerd.

C:Program FilesNotepad++

5. Kopieer nu de bestanden uit de mappen van de gedownloade plug-in en plak ze in de Notepad++-mappen.

6. Herstart Notepad++ na het kopiëren van de bestanden, en de Plugin Manager zal verschijnen.

Stap 3: Installeer de Hex Editor-plug-in

Plugin Manager is een eenvoudig en effectief hulpmiddel voor het installeren en verwijderen van Notepad++-plug-ins. Notepad++ wordt standaard niet geleverd met een Hex-editor, dus u kunt de tekst niet in Hex-indeling lezen. U kunt echter elk bestand in Hex-formaat probleemloos bekijken nadat u de Hex Editor-plug-in hebt geïnstalleerd. De instructies voor de downloadplug-in van de hex-editor zijn als volgt:

  Een Android-telefoon koppelen aan een Windows 10-pc met de Microsoft-app "Your Phone"

1. Dubbelklik op de snelkoppeling om Notepad++ te openen.

2. Selecteer nu Plug-ins in de menubalk.

3. Selecteer Plugin-beheerder…

4. Er verschijnt een venster met een lijst met beschikbare plug-ins. Zoek naar HEX-editor.

5. Vink het vakje naast HEX-Editor aan en klik op Installeren.

6. Open na het opnieuw opstarten het bestand dat u in HEX in Notepad++ wilt zien, zoals change.log dat we bij deze techniek hebben gebruikt. U kunt slepen en neerzetten met Notepad++.

7. Nadat je het bestand hebt geopend, ga je naar Plugins, dan HEX-Editor en tenslotte Bekijken in HEX.

8. Dit converteert uw gecodeerde tekst naar HEX.

Daarom voert u op deze manier hex-editordownload uit in Windows 10.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u de hex-editor Notepad++ kon installeren. Laat ons weten welke techniek voor jou het meest voordelig was. Gebruik het onderstaande formulier als u vragen of opmerkingen heeft.

gerelateerde berichten