Hoe Hulu op de Linux-desktop te bekijken met Electronplayer

Wil je Hulu op je Linux-pc bekijken vanuit het comfort van je Linux-desktop? Ben je het zat om Firefox of Chrome te openen om je programma’s te bekijken? Kijk eens naar Electronplayer. Het is een streaming-app voor Linux die de meeste reguliere streamingdiensten ondersteunt, waaronder Hulu. Hier leest u hoe u het op uw systeem kunt instellen.

Opmerking: om deze handleiding met succes te volgen; je moet een Hulu-account hebben, evenals een betaald abonnement voor de service. Hulu werkt niet binnen Electronplayer zonder een account. Vind meer informatie over Hulu hier.

Electronplayer installeren op Linux

Electronplayer is een uitstekende applicatie om je favoriete programma’s op Hulu te bekijken vanaf de Linux-desktop. Deze applicatie is echter niet vooraf geïnstalleerd op een Linux-besturingssysteem, dus u moet deze handmatig instellen.

De installatie van Electronplayer op Linux kan op drie manieren. De eerste manier is via een Linux Snap-pakket. De tweede methode is AppImage, die vergelijkbaar is met een Windows EXE. Het is ook beschikbaar in de Arch Linux AUR.

Linux Snap-pakket

Om Electronplayer op Linux in te stellen via de Snap-winkel, begin je met het inschakelen van de Snap-pakketruntime op je computer. U kunt de runtime inschakelen door het “snapd” -pakket te installeren en de “snapd.socket” -service met Systemd in te schakelen.

  Hoe Numix-thema's op Linux aan te passen met OOMOX

Opmerking: heb je hulp nodig bij het instellen van de Snap-runtime op je computer? Als dat zo is, kunnen we helpen. Volg alstublieft onze handleiding over het instellen van Snap-pakketten op Linux.

Na het instellen van de Snap runtime op je computer, kan de installatie van Electronplayer op Linux beginnen. Open eerst een terminalvenster op het Linux-bureaublad door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het.

Met het terminalvenster geopend, gebruik je de snap install-opdracht hieronder.

sudo snap install electronplayer

AppImage

Als Snaps niet jouw ding zijn, kun je de applicatie ook installeren via een AppImage. Open om te beginnen een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster openen door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

Met het terminalvenster open en klaar voor gebruik, voer je de wget-opdracht hieronder in om de nieuwste AppImage-release van Electronplayer te pakken.

wget https://github.com/oscartbeaumont/ElectronPlayer/releases/download/v2.0.8-rc4/electronplayer-2.0.8.AppImage

Gebruik na het downloaden van het AppImage-bestand de opdracht mkdir om een ​​nieuwe map te maken. Deze map krijgt de naam “AppImages” en wordt gebruikt om de Electronplayer AppImage-bestanden op te slaan.

mkdir -p ~/AppImages/

Gebruik de opdracht mv om het AppImage-bestand in de nieuw gemaakte AppImages-map te plaatsen.

mv electronplayer-2.0.8.AppImage ~/AppImages/

U moet nu de machtigingen van de Electronplayer-toepassing bijwerken, zodat deze als bestand kan worden uitgevoerd.

sudo chmod +x electronplayer-2.0.8.AppImage

Start ten slotte het Electronplayer-programma met behulp van de onderstaande uitvoeringsopdrachten.

cd ~/AppImages/
./electronplayer-2.0.8.AppImage

U kunt Electronplayer ook starten door de map “AppImages” te openen en te dubbelklikken op het AppImage-bestand.

  Hoe overtollige gegevens op Linux te verwijderen met Fdupes

Arch Linux

De toepassing Electronplayer is beschikbaar voor installatie in de Arch Linux AUR. Als je het op je systeem wilt installeren, open dan een terminalvenster op het Linux-bureaublad. Voer daarna achtereenvolgens onderstaande commando’s in.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri
trizen -S electronplayer

Hoe Hulu op de Linux-desktop te bekijken

Ga als volgt te werk om Hulu op de Linux-desktop te bekijken met de toepassing Electronplayer. Open eerst “Electronplayer” door ernaar te zoeken in het app-menu. Als het eenmaal is geopend, volgt u de stapsgewijze instructies hieronder.

Stap 1: Zoek in de applicatie het pictogram “Hulu” en klik erop met de muis. Als je een versie van Electronplayer gebruikt die geen Hulu-pictogram heeft, doe dan het volgende.

Zoek eerst het menu “Instellingen” en zoek het submenu “Ingeschakelde services”. Kijk door het submenu voor “Hulu” en klik erop met de muis om het in te schakelen. Start vervolgens de Electronplayer-app opnieuw.

  Hoe Libre Office op Linux te installeren

Stap 2: Nadat u op het “Hulu”-pictogram in de Electronplayer-toepassing hebt geklikt, wordt de Hulu-website geladen. Zoek het menu in de rechterbovenhoek en selecteer het met de muis om de inhoud te bekijken.

Stap 3: Klik in het Hulu-menu met de muis op de knop “Inloggen”. Wanneer u deze knop kiest, wordt u gevraagd uw gebruikersgegevens en toegangscode in te voeren. Doen.

Stap 4: Nadat u zich hebt aangemeld bij uw Hulu-account, verschijnt uw “Stuff”. Selecteer met de muis het tv-programma of de film die u wilt bekijken en laat het laden om van het programma te genieten.

Wilt u Hulu sluiten? Sluit het Electronplayer-venster en het zou moeten sluiten. Als alternatief, om diensten te wisselen, klikt u op “Services” en selecteert u de “menu” -optie om toegang te krijgen tot het dienstenmenu.