Hoe iCloud-foto’s online te bekijken

De beste manier om door uw iCloud-fotobibliotheek te bladeren, is met een iPad. Als je die afbeeldingen wilt bewerken, is Foto’s op een Mac aan te raden. Maar als die er niet zijn, kunt u als volgt foto’s online bekijken.

Veel mensen realiseren zich niet dat ze vanaf elke desktopcomputer toegang hebben tot elke foto en video die ze in de iCloud-fotobibliotheek hebben opgeslagen, zolang deze maar toegang heeft tot iCloud.com. Het is een functie die Apple niet goed heeft gedeeld met mensen, wat jammer is omdat het super handig kan zijn.

Om aan de slag te gaan, hebt u alleen een verbinding met iCloud.com, uw Apple ID en wachtwoord en uw tweefactorauthenticatiecode nodig. U *heeft* twee-factor-authenticatie actief, nietwaar?

  Hoe u uw Google Home Hub als digitale fotolijst kunt gebruiken

Hoe iCloud-foto’s online te bekijken

Om te beginnen, opent u Safari (of een andere webbrowser als Safari niet beschikbaar is) en gaat u naar iCloud.com en log in met uw Apple ID-e-mailadres en wachtwoord. Wanneer u zich heeft geverifieerd, klikt u op het pictogram Foto’s.

Zodra de pagina is geladen, ziet u iets dat lijkt op Foto’s op een Mac, zij het iets minder capabel. Als dit de eerste keer is dat u iCloud.com gebruikt om uw bibliotheek te bekijken, kan het even duren voordat alles bij elkaar is.

Je hebt misschien niet dezelfde bewerkingstools die je zou verwachten op een iOS-apparaat of een Mac, maar de interface geeft je toegang tot alle foto’s of video’s die je hebt opgeslagen in iCloud-fotobibliotheek. Als u op een foto klikt, wordt deze volledig geopend.

  Xbox One-meldingen uitschakelen of aanpassen

Als je een nieuwe foto of video wilt uploaden, klik je op het pictogram met een wolk en een naar boven gerichte pijl, zoals hieronder te zien is.

Klik op de gewenste optie boven aan het scherm om te schakelen tussen de weergave Momenten en Foto’s.

De mogelijkheid om uw foto’s en video’s online te bekijken is een goede optie als u bijvoorbeeld een Windows-pc gebruikt.

Als u een meer naadloze ervaring op Windows wilt, met volledige controle over uw foto’s en video, kunt u Apple’s . downloaden en installeren iCloud-foto’s voor Windows. Deze app is gratis te downloaden en geeft u toegang tot uw iCloud-fotobibliotheek zonder een webbrowser te gebruiken. Ze verschijnen in een speciale map “iCloud-foto’s” in Verkenner.

  Een GitHub-repository klonen