Hoe iCloud op uw Mac in te stellen

Het iCloud-ecosysteem is ingewikkeld en het is moeilijk om te weten hoeveel van uw gegevens veilig zijn in de “cloud” en op al uw apparaten worden gesynchroniseerd. We zullen het installatieproces doorlopen en uitleggen wat elke functie doet.

Aanmelden bij iCloud

Wanneer u uw Mac voor het eerst instelt, zou u moeten zijn gevraagd om u aan te melden met een iCloud-account. Als je dat al hebt ingesteld, ben je klaar om te gaan, maar als je niet bent aangemeld, moet je inloggen via de iCloud-instellingen.

Open de app Systeemvoorkeuren – u kunt op het Apple-menu bovenaan uw scherm klikken en “Systeemvoorkeuren” selecteren – en klik op het pictogram “iCloud”. U kunt de app Systeemvoorkeuren ook vinden op uw dock en in uw map Programma’s.

Dit zijn de iCloud-instellingen. Als je niet bent ingelogd, zie je dit inlogscherm.

Als je al een Apple ID van een iPhone of iPad hebt, zorg er dan voor dat je dezelfde voor je Mac gebruikt, anders wordt er niets gesynchroniseerd tussen je apparaten. Als u echter een nieuw account moet maken, kunt u onderaan op “Maak Apple ID” klikken om u aan te melden.

U kunt zich aanmelden met uw eigen e-mailadres, zoals een Gmail-account, of u kunt een nieuw @icloud.com-e-mailadres maken. Beide maken een nieuw iCloud-account aan, dat u op elk gewenst apparaat kunt gebruiken.

Wat synchroniseert automatisch?

Het belangrijkste kenmerk van iCloud is dat uw kritieke persoonlijke gegevens op al uw apparaten worden gesynchroniseerd (en een back-up maken in de cloud). De meeste iCloud-functies synchroniseren de volgende gegevens direct op al uw aangesloten apparaten:

  Hoe geheime zelfvernietigende berichten op Viber te verzenden

Jouw contacten
Afspraken en herinneringen in de agenda
Safari-gegevens, inclusief wachtwoorden, geopende pagina’s en browsegeschiedenis
HomeKit-toegang
Notities die je hebt gemaakt in de Notities-app
E-mail die je hebt verzonden en ontvangen, evenals concepten

U hoeft zich hier geen zorgen over te maken zolang u bent aangemeld en de optie is aangevinkt in de iCloud-instellingen op uw Mac. Zorg ervoor dat de opties ook zijn ingeschakeld in de iCloud-instellingen op uw iOS-apparaten en elk ander apparaat waarop u bent ingelogd op hetzelfde iCloud-account, anders kunt u problemen tegenkomen.

Foto’s

Het belangrijkste om op te merken met foto’s is dat er twee methoden zijn om er een back-up van te maken. De eerste, “iCloud-foto’s”, slaat eenvoudig elke foto die u maakt op in iCloud en synchroniseert deze op verschillende apparaten. Als uw apparaat kapot gaat, kunt u “iCloud-foto’s” inschakelen op een nieuw apparaat en al uw foto’s opnieuw downloaden in iCloud.

“Mijn fotostream” is anders en slaat alleen de meest recente foto’s een maand op om uw andere apparaten de tijd te geven om te synchroniseren. Dat betekent dat als je een foto maakt op je iPhone en je iPad een tijdje niet gebruikt, je foto’s niet worden gesynchroniseerd met de iPad. Bovendien wordt er van niets geback-upt, behalve de foto’s van de laatste maand, dus als u uw apparaat verliest zonder dat “iCloud-foto’s” is ingeschakeld, kunt u uw foto’s niet terugkrijgen.

  (OPGELOST) Video-export vastgelopen in de Microsoft Photos-app

Er is echter nog steeds een gebruik voor “Mijn fotostream”, omdat het opslaan van elke foto die u in iCloud maakt, zeer snel alle 5 GB gratis opslagruimte die bij iCloud wordt geleverd, zal opvullen. Als je twee apparaten hebt die je regelmatig gebruikt, zoals een MacBook en een iPhone, kan het inschakelen van alleen “Mijn fotostream” je veel ruimte besparen, terwijl je toch een back-up van je foto’s op je MacBook hebt. Maak ze niet allebei tegelijk kapot.

iMessage

iMessage is standaard niet ingeschakeld, maar u hoeft zich alleen maar aan te melden wanneer u de app voor de eerste keer start. Zorg ervoor dat u zich aanmeldt met hetzelfde account dat u op uw iPhone of iPad gebruikt en zorg ervoor dat iMessage op al uw apparaten is ingeschakeld.

Dit synchroniseert echter geen oude berichten die u mogelijk hebt met uw Mac. Daarvoor moet je ‘Berichten in iCloud’ inschakelen. Nadat u zich heeft aangemeld, klikt u op ‘Berichten’ in de bovenste menubalk en opent u de voorkeuren.

Open het blauwe tabblad “iMessage” bovenaan en zorg ervoor dat “Berichten inschakelen in iCloud” is aangevinkt.

Zolang deze optie is ingeschakeld, moeten uw berichten worden gesynchroniseerd, ongeacht wanneer ze zijn verzonden. Nogmaals, u moet ervoor zorgen dat de optie op al uw apparaten is ingeschakeld om correct te werken.

  Hoe BBC's "Sherlock" te streamen zonder kabel

iCloud-schijf

iCloud Drive wordt voor al het andere gebruikt. Teksteditor-documenten, uw boeken, uw systeemvoorkeuren, Automator-scripts, de hele gootsteen. Als het een document is dat je hebt gemaakt in een native Apple-app, is het waarschijnlijk hier gesynchroniseerd.

iCloud Drive slaat standaard ook uw bureaublad- en documentenmappen op, die erg groot kunnen zijn. U kunt uw iCloud-account snel vullen als u deze aanhoudt. En als je Apple geen $ 0,99 per maand betaalt voor hun 50 GB iCloud-abonnement, krijg je om de paar uur een melding dat je meer ruimte moet kopen.

U kunt echter niet eenvoudigweg “Desktop- en documentenmappen” uitschakelen om iCloud Drive uit te schakelen, omdat het proces om het uit te schakelen veel moeilijker is dan het zou moeten zijn. U kunt onze handleiding lezen over het uitschakelen van iCloud Drive zonder uw gegevens per ongeluk te verwijderen.

Hoewel iCloud Drive veel ruimte in beslag neemt in iCloud, is het een handige functie als u besluit te betalen voor meer opslagruimte. Het slaat je hele bureaublad- en documentenmappen op in iCloud en verwijdert vervolgens oude bestanden die je niet gebruikt van je MacBook om ruimte te besparen. Als u het bestand opnieuw nodig heeft, kunt u het downloaden van iCloud. Dus als je een oude MacBook hebt met een kleine harde schijf, kun je een paar dollar per maand betalen om hem wat meer ademruimte te geven.