Hoe iemand op Messenger te blokkeren

Messenger is een officiële berichten-app van Facebook waarmee gebruikers kunnen sms’en, videobellen en bellen met al hun vrienden op Facebook en Instagram. Het is een alles-in-één berichten-app die gratis te downloaden is in de App Store en Play Store. Als een andere gebruiker u irriteert op Messenger, kunt u deze blokkeren of beperken om uw interacties met hen te minimaliseren. Dit artikel helpt je hoe je iemand op Messenger kunt blokkeren zonder dat ze het weten, hoe je met iemand op Facebook kunt chatten zonder Messenger en hoe je de verdwijnmodus op Messenger kunt gebruiken.

Hoe iemand op Messenger te blokkeren

U kunt elk gewenst Messager-contact blokkeren via het menu Contacten op het tabblad Mensen. Blijf verder lezen om de stappen te vinden die hetzelfde in detail uitleggen met handige illustraties voor een beter begrip.

Hoe chat je met iemand op Facebook zonder Messenger?

Volg deze stappen om met iemand op Facebook te chatten zonder de Messenger-app:

Let op: werkt alleen met de webversie van Facebook.

1. Log in op uw Facebook-account.

2. Klik op het Messenger-pictogram.

3. Klik op Alles bekijken in Messenger.

4. Klik op het bewerk chat icoon om een ​​nieuwe chat te starten.

5. Typ de naam van de gewenste persoon met wie u wilt chatten.

6. Klik op hun profiel en typ het bericht in om het gesprek te starten.

  Krijg de slappe Emoji-balk in Facebook Messenger

Hoe blokkeer je iemand om je berichten te sturen op Messenger?

Om iemand op Messenger te blokkeren, volg je deze stappen om iemand op Messenger te blokkeren:

1. Open de Messenger-app op je telefoon.

2. Tik op het tabblad Mensen in de onderste balk.

3. Tik op het pictogram Contacten in de rechterbovenhoek van het scherm.

4. Selecteer de gewenste persoon in de lijst met contacten en houd het profiel ingedrukt.

5. Selecteer in het menu Blokkeren.

6. Tik op Berichten en oproepen blokkeren.

7. Tik op BLOCK om de selectie te bevestigen en de persoon te blokkeren.

Weet iemand of je ze blokkeert?

Nee, niemand zal het direct merken als je ze blokkeert. Als u iemand blokkeert, wordt de persoon niet op de hoogte gesteld en uw Facebook-account ontvangt geen berichten en oproepen van het geblokkeerde account. Maar je blijft wel vrienden met de persoon op Facebook. Na een paar dagen zal de persoon beginnen op te merken dat alle berichten die ze naar je sturen geen antwoorden ontvangen en dat de status van je Messenger-account altijd offline is. De enige reden hierachter is dat de persoon je heeft geblokkeerd.

Wat zien ze als je iemand blokkeert op Messenger?

Nadat je weet hoe je iemand op Messenger kunt blokkeren, wil je graag weten wat de gevolgen zijn. De gevolgen zijn:

  • Wanneer je iemand op Messenger blokkeert, kunnen ze nog steeds je Facebook- of Instagram-berichten zien en kunnen ze het bericht leuk vinden, erop reageren en je taggen in hun bericht.
  • Jij en de persoon die je op Messenger hebt geblokkeerd, kunnen niet langer berichten sturen of bellen.
  • Je ontvangt geen meldingen over de oproepen en berichten van het geblokkeerde account.

Kun je iemand op Messenger blokkeren zonder dat ze het weten?

Ja, je kunt iemand op Messenger blokkeren zonder dat ze het weten. Als u iemand blokkeert, wordt er geen melding naar de persoon verzonden. De persoon kan niet langer met je communiceren op Messenger. Alle berichten worden geblokkeerd en voor u verborgen. Als iemand je pest of irriteert op Messenger, moet je deze functie voor het blokkeren van accounts gebruiken. Het is een geweldige veiligheidsvoorziening.

  Videogesprekken voeren met Facebook Messenger

Kan iemand je bericht nog zien nadat je ze hebt geblokkeerd?

Ja, de persoon kan je eerdere berichten nog steeds bewaren, zelfs nadat je ze hebt geblokkeerd. Na het blokkeren kan de persoon de eerdere gesprekken met jou zien. Maar alle nieuwe berichten die hij je stuurt, zijn niet langer zichtbaar voor jou.

Kun je zien of iemand je bericht heeft gelezen als je ze hebt geblokkeerd?

Ja, je kunt zien of iemand je bericht heeft gelezen als je ze hebt geblokkeerd. U kunt alleen de status van die berichten kennen voordat u ze blokkeert. Na het blokkeren kunnen jij en de persoon niet meer met elkaar communiceren. Als de persoon je bericht heeft gelezen, verschijnt er een kleine omcirkelde versie van de profielfoto van die persoon onder het bericht.

Kun je iemand op Messenger blokkeren, maar toch vrienden zijn?

Ja, je kunt iemand op Messenger blokkeren en toch vrienden zijn met de persoon op Facebook en Instagram. U kunt bij het blokkeren de optie Alle berichten en oproepen blokkeren op uw Facebook Messenger selecteren. Wat er zal gebeuren, is dat je die persoon alleen op Messenger blokkeert. Je zult nog steeds vrienden met ze zijn op Facebook.

Hoe weet je of iemand je op Messenger heeft geblokkeerd?

Om te weten of iemand je op Messenger heeft geblokkeerd, kun je deze methoden proberen:

  • Stuur een bericht naar de persoon waarvan je vermoedt dat hij je op Messenger heeft geblokkeerd. Als er een cirkelpictogram is zonder een vinkje, heeft de persoon uw bericht niet ontvangen. Het kan ook betekenen dat de persoon zijn account heeft gedeactiveerd.
  • Controleer of hun Facebook-account bestaat of niet. Als het bestaat, controleer dan of ze recent iets hebben gepost of niet.

  • Maak een ander account aan en stuur hen een bericht als u een antwoord ontvangt of als uw bericht naar de persoon is verzonden. Dan is het duidelijk dat de persoon je account op Messenger heeft geblokkeerd en kun je ze nu niet sms’en.

Wat is de Vanish-modus op Messenger?

De Vanish-modus is end-to-end gecodeerd en alle berichten die u naar de persoon verzendt, worden gewist uit uw account en die van de persoon wanneer de persoon het bericht leest. Het gesprek blijft privé en dat bericht wordt gewist als iemand van de twee het leest. Om veiligheidsredenen was de verdwijnmodus op Messenger beschikbaar in de vorige versies en is deze niet langer beschikbaar in de nieuwere versie van Facebook Messenger.

Hoe verwijder je iemand uit Mijn Messenger?

Volg deze eenvoudige stappen om een ​​niet-Facebook- of Instagram-vriend te verwijderen:

1. Start de Messenger-app en tik op het tabblad Mensen.

2. Tik op het pictogram Contacten.

3. Tik op het gewenste contact en tik op Blokkeren.

4. Tik op Berichten en oproepen blokkeren > BLOKKEREN.

5. Schakel nu over naar het tabblad Chats.

6. Tik en houd dezelfde chat vast voor het contact dat je zojuist hebt geblokkeerd.

7. Tik op Verwijderen.

***

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je iemand op Messenger kunt blokkeren en meer over de verdwijnen-modus op Messenger. Deel uw ervaring met het lezen van dit artikel. Als je vragen of suggesties hebt, laat ze dan achter in het commentaargedeelte hieronder. Laat ons ook weten wat je de volgende keer wilt leren.

gerelateerde berichten